Még meddig élősködnek a bárányokon a gyülis és jehova felsővezetők?
N. Sándor többszázezres karórával, drága autóval, milliós vagyonnal és luxusházzal rendelkezik, mindezt a bárányai támogatásával, és persze a jóságos istennel.
A jehova nagyemberei luxusterepjárókkal, Ferrarival és Porscheval járnak, mindezt a szigorúan figyelt tagok segítségével érték el. Meddig élősködnek ezek az emberiségen...
" ha külföldre készülsz, szolj, megadok egy két gyülekezetet, ahol luxusautók állnak a kir terem előtt. "
No-no. Külföldön, pl Németországban semmi extra sincs benne, ha valaki Porschéval jár (tegyük hozzá, hogy ez egyik legkisebb hibaszázalékkal dolgoznak és a valaha volt összes Porsche 60%-a még mindig fut, tehát még oka is lehet, hogy valaki Porschét vegyen). Ez csak Magyarországon van felfújva, mivel itt általában nem engedhetik meg maguknak az emberek.
"a legközelebbi kongresszuson uggyan ruccanj már le a parkolóba, és nézd meg, milyen kocsikkal közlekednek az egyszerű szemű testvéreid... "
A másik, hogy nem az egyszerű testvérekről volt szó, akik mellette dolgoznak is, tehát lehet hogy megtehetik a munkájukból adódóan, magyarán van pénzük Porschéra. A kérdésben ez állt: "A jehova nagyemberei luxusterepjárókkal, Ferrarival és Porscheval járnak."
Tehát a Bétel szolgákról szeretnék képet a Ferrarijukkal.
Ne keverjük is a Józsit aki vállalkozó és mellette Tanú, mert a kérdésben azt a provokatív hazugságot olvashatjuk, hogy az önkéntesek, akik csak a hitüknek élnek (értsd mellette nem jut idejük pénzt keresni) járnak SUV-val, Porschéval, Ferrarival.
"ne buzdíts fényképes bizonyításra, mikor pontosan tudod, hogy a fényképeket sem fogadnád el bizonyítéknak"
Én nem azt vitattam, hogy a tanúk között nincs aki drága autóval járna, mivel a kérdés szerint a "vezetők" a tagok adományaiból járnak luxusautókkal. Ezt ha kicsit magadba nézel, te is tudod, hogy nem igaz.
"nem tudom, így már érted-e? ha elhiszed, elhiszed, ha nem, nem: nagyon mély sajnálat, amit e miatt az eset miatt érzek, és egyáltalán nem irígység. nagyon nagyon mélyen rendült meg bennem valami..."
Értem a nézőpontod, de lényegében megint csak nem ez volt a kérdés. MERT AZ ITT MOCSKOLÓDÓK SZERINT AZ ADOMÁNYBÓL VETTE A TESTVÉR AZ ÓRÁJÁT, SŐT ODAÁLMODTÁK, HOGY MELLETTE PORSCHÉVAL JÁR. Ami persze nem igaz, és ezt nem is fogja senki bizonyítani, mivel kitaláció.
Ha meg nem sértődsz adok neked is egy tanácsot. „Te pedig miért ítéled meg a testvéredet?... Hiszen mindnyájan az Isten bírói széke előtt fogunk állni... Mindegyikünk önmagáról fog számot adni az Istennek” (Róma 14:10-12).
Tehát neked egyedül azt kell nézni, hogy te helyeselt állapotban vagy-e Isten előtt. Nem számít, hogy más milyen, hogy más hibát követ-e el, mert ez nem befolyásolja a te megmentésedet, csak te magad. Másrészről mindenki tökéletlen, mindenkibe lehet találni hibát, de ha Isten -aki tökéletes- nem a hibát keresi az emberben, hanem a jót, mennyivel inkább ezt kellene tennünk nekünk is, akik ugyanúgy vétkeznek, mint az embertársaink!
ok. tehát, összefoglelva:
Jézus tanítása, miszerint legyen egyszerű a szemed, nem mindenkire EGYFORMÁN IGAZ? más az egyszerű szem magyarországon, más németországban, és más afrikában?
köszönöm a tanúskodást, valóban sokat segítettél azoknak, akik eddig kételkedtek a kettős mérce létezésében.
láttad-e a júniusi jwtvt? láttad a testvérek vályogviskóit? láttad a vályogkirályságtermet? láttál e a perzselő napon ezek körül bárhol is pázsitot, gyepet?
aztán észrevetted-e a helyi fiókhivatalt, ahol többek között ilyen osztályok vannak: szállásszervezési osztály. láttad-e a fiókhivatal épületét? a 10 méteres pálmafát? a tökéletes gyepet, a hatalmas díszkerttel? és szerinted ez rendben van? UGYANAZON ORSZÁGON BELÜL?
"Ami persze nem igaz, és ezt nem is fogja senki bizonyítani, mivel kitaláció. "
Még csak látni se kell azt az órát vagy Porschét. Úgyis tudja mindenki hogy nem utcaseprés közben találta. A lényeg, hogy a hívők adnak valamire, de nem hiszem, hogy erre. Ha pedig a szegény hívőtől egyáltalán elfogadják, akkor annak minimum az kellene, hogy legyen az erkölcsi alapja, hogy előbb én adom be a közösbe a Rolexemet, akkor is ha minden utcasarkon tucatjával lehet találni.
De hát egy ilyen istennél minden ocsmányság előfordulhat, sőt a világ legtermészetesebb dolga.
de itt van egy 1993-as örtorony, 12/15 cikke (az örtorony könyvtárból, hogy bárki utánna tudjon nézni)
12 Ez a bizalom éveken keresztül fejleszthető. Jehovának egyik alázatos Tanúja, aki 1927 áprilisától kezdve több mint 50 évet szolgált hűségesen a Watch Tower Society brooklyni főhivatalában, ezt írta: „A hónap végén kaptam egy 5 dolláros térítést borítékban egy gyönyörű képeslaphoz csatoltan, amelyen a Példabeszédek 3:5, 6-os bibliavers volt kiemelve . . . Minden okom megvolt arra, hogy Jehovába vessem bizalmamat, mivel a főhivatalban hamarosan arra a felismerésre jutottam, hogy Jehovának van egy »hű és értelmes rabszolgája«, aki hűségesen törődik minden Királyság-érdekkel itt a földön. (Máté 24:45–47, NW.)” E keresztény szíve nem a pénz szeretetére irányult, hanem arra, hogy ’kifogyhatatlan kincset nyerjen a mennyben’. Napjainkban több ezren, akik a Watch Tower Society Bétel-otthonaiban szolgálnak a földön mindenütt, ugyanígy tesznek egy törvényes szegénységi fogadalom jellegű rendszer alatt. Bíznak Jehovában, hogy ő gondoskodik mindennapi szükségleteikről (Lukács 12:29–31, 33, 34, Újfordítású revideált Biblia).
az 5 dollár 1927 ben volt 5 dollár, ne feledd. akkoriban volt a nagy gazdasági világválság, aki ismeri j steinbeck édentől keletre regényét, vagy a történelmet, az tudja, hogy az öt dollár nem kis pénz volt akkor, PLÁNE, HOGY E MELLETT TELJES ELLÁTÁS (KAJA, PIA, FODRÁSZ, MOSÁS, VASALÁS, SZÁLLÁS, UTAZÁS) is fedezve volt, ingyen. miként napjainkban is. az a "csekély támogatás" ezeken felűl jár minden bentlakónak. hogy mennyi az a "csekély támogatás"?
kérdezd meg a tanúkat. nos, nem öt dollár, nem is húsz, harminc negyvenezer forint... nem biza! és ne feledd: szállás rezsi kaja pia (alkohol is ám) fodrász, mosás vasalás utazás internet telefon mind ingyen van! föznek mosnak rájuk, nyírják a hajukat, körmüket, és még pluszban egy "csekély támogatás".
"No-no. Külföldön, pl Németországban semmi extra sincs benne, ha valaki Porschéval jár"
szerinted! semmi extra nincs benne annak, aki felsőoktatást végzett, vagy a szülei gazdagok, vagy vállalkozó.
de: a tanúk NEM végezhettek felsőfokú oktatást, NEM vállalkozhattak. a szüleik viszont lehettek gazdagok. véleményed szerint akkor a német előadótetvérek simán járhatnak porschéval csepelre? megkérdezem legközelebb axel güntert, hogy kint mennyire elterjedtek a porschék?
szerintem egy porsche = luxus minden esetben.
akkor is, ha az árán egy új skodát sem vehetnél...
de ez csak az én IRÍGY, KÖTEKEDŐ szemléletem szerint van így. Jézus szamárkancát választott, pedig biztos akadt volna ott valami kékeres nemes paripa is, vagy égi szekéren is begördülhetett volna,amit kerubok húznak. egyből másként fogadták volna őket.
„Könnyebb a tevének a tű fokán átmenni, mint a gazdagnak az Isten országába bejutni”
(Mt 19:24, Lk 18:25)
ki mondta, hogy egy tanú nem lehet vállalkozó?
pál mondta.
3 Krisztus Jézus jó katonájaként vedd ki részedet a rossz elszenvedéséből. 4 Senki, aki katonáskodik, nem elegyedik bele az élet üzleti ügyeibe; hogy elnyerje annak helyeslését, aki őt katonának fogadta.
2 timóteusz 2:3
hangsúlyozom, ez nállunk csak a hirnökökre volt érvényes. egyik testvérnőt, akinek jól menő vállalkozása volt, meggyőzték, hogy hagyja abba a vállalkozását, mert ez a felelős a gondjaiért. utánna az egyik vén megnyitott egy ugyanolyan profilú üzletet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!