Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Még meddig élősködnek a...

Még meddig élősködnek a bárányokon a gyülis és jehova felsővezetők?

Figyelt kérdés

N. Sándor többszázezres karórával, drága autóval, milliós vagyonnal és luxusházzal rendelkezik, mindezt a bárányai támogatásával, és persze a jóságos istennel.

A jehova nagyemberei luxusterepjárókkal, Ferrarival és Porscheval járnak, mindezt a szigorúan figyelt tagok segítségével érték el. Meddig élősködnek ezek az emberiségen...

2015. júl. 1. 20:02
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:

Az úgy van, hogy a szálkából lesz a gerenda, ha egyszer kérdezted.

Amit ti Jehovások kritizáltok más vallásokban, az nálatok is meg van. amit más vallások kritizálnak bennetek, az náluk is meg van...így megy ez

ezért a meccs eldöntetlen

2015. júl. 2. 13:22
 12/38 anonim ***** válasza:
24%

ez így is volna, ha Isten szavában leirtak szerint nem lennének elvárások kritériumok az imádatt illetően.

de vannak és ezért Jézus azt mondta, ezekről lehet felismerni, a tanítványait.

2015. júl. 2. 16:11
 13/38 anonim ***** válasza:

"lennének elvárások kritériumok az imádatt illetően."

Mások azt mondják Ők imáddjék jól, Ti meg azt, h Ti

Mások azt mondják, h egyedül Ők járnak világosságban, TI pedig azt, h Ti

Ti is és mások is a Bibliára hivatkoznak

stb stb stb

a meccs döntetlen

2015. júl. 2. 16:31
 14/38 ceri ***** válasza:
12%

"de vannak és ezért Jézus azt mondta, ezekről lehet felismerni, a tanítványait."

Meg azt is mondta, hogy eltörlök minden törvényt. - ti mégis a gonoszt imádjátok, JHVH-t.

És hát persze, hogy Németh S és a többi "pásztor" sem 2 kezi munkával szerezte a vagyonát. De ez még nem is lenne baj, ha mértékletesek lennének -mint mondjuk Jézus. Nem véletlen, hogy elhallgatják őt, és a 90 %-át a tanainak apokriffé nyilvánították A mezei hívő nem tud róla szinte semmit. (Pl. hogy buddhizmust tanulmányozta sok évig, és a lélekvándorlást hirdette.) Ha tudna, akkor még birkának is jobb lenne és talán észrevenné hogy ki a farkas, és miről is szól a jujdejó vallás.

Megjegyzem a vezetők a híveiken élősködnek, az emberiségen pedig a cionista zsidók-.

2015. júl. 2. 19:38
 15/38 anonim ***** válasza:
73%
Amíg lesznek bárányok, mindig.
2015. júl. 2. 22:10
 16/38 Roland G. ***** válasza:

Nem értem,hogy miért baj az ha bármely egyház vagy gyülekezet vezetője drága órát hord,vagy jólétben él.

Ha valaki lejár bármely közösségbe,ahol neki olyan tanításokat tanítanak,amelyek számára fontosak,s emiatt támogatja a gyülekezetet vagy bármelyik egyházat,szerintem az így helyes.Az hogy egy vezető mennyi pénzt vesz el belőle,az a saját lelkiismeretére van bízva.Nincs se tiltva,sem szabályozva,hogy mennyit vesznek el az adományokból.Aki az életét feltette valaminek a hirdetésére,az abból is éljen,akár a Jehova tanúi vezetőiről van szó,akár Németh Sándorról vagy a Pápáról.

Minden ilyen jellegű kérdés mögött előítélet és irigység áll.A pozitív dolgokról szó sincs,mint például államilag elismert főiskola,általános iskolák alapításáról,ahol bibliai erkölcsöt tanítanak a fiataloknak.És lehetne sorolni még.Mindenhol vannak túlkapások persze,de ezt nem a mi feladatunk megítélni.

Ha valakit zavar,hogy egy egyházi vezető gazdag,és a hívőket buta bárányoknak nevezi,akkor minek nevezzük azokat,aki ugyanígy gazdaggá teszik a discotulajokat,drogdílereket,prostifuttatókat,dohányárusokat stb.Ez a butaság felsőfokon.Pénzt költeni olyan dolgokra,aminek semmi erkölcsi értéke nincs,ráadásul szétrombolja az emberi élet sok-sok területét!

-Roland

2015. júl. 3. 10:36
 17/38 anonim ***** válasza:
79%

kedves roli. ezt írod: (kérded?)

"Nem értem,hogy miért baj az ha bármely egyház vagy gyülekezet vezetője drága órát hord,vagy jólétben él."

elmondom neked. pl Jehova tanúi felsővezetői, akik a bétel othonokban, fiókhivatalokban élnek, SZEGÉNYSÉGI FOGADALMAT tesznek. ebben a szegénységi fogadalomban az áll, hogy megosztják egymással a legszerényebb hajlékot, és ételt.

szóval, roli, semmi baj nincs azokkal a vallási vezetőkkel, AKIK NEM TETTEK SZEGÉNYSÉGI FOGADALMAT.

DE, ROLI, igenis gond van azokkal a vallási vezetőkkel, akik SZEGÉNYSÉGI FOGADALMAT tettek, de rolexbenvezetnek műsort.

és hogy mi a gond? azt találd ki magad. olvasol hírportálokat? pont így reagált az egyik gazdag politikus is: írigyek az emberek, mert csak a Porschét látják, a mögötte meghúzódó TELJESÍTMÉNYT nem... (a munkájára gondolt) tudod: a kritika nem egyenlő irígységgel. ha valakit letolvajoznak, mondván hogy összelopta a vagyonát, az nem azt jelenti, hogy írigyek rá. ennyi erővel akkor a nav irígységből indítja a vagyonosodási vizsgálatokat? és a bíró azt mondja: lehet, hogy teljesen törvénytelenül jutott a vagyonához, tehát igaza van a feljelentőnek, és jogosan jelentette fel, és az igazságérzete működött, de valójában az egy IRÍGY kutya? odafigyelhetnél, mikkel vádaskodsz, tesó.

2015. júl. 3. 10:51
 18/38 anonim ***** válasza:
16%

"DE, ROLI, igenis gond van azokkal a vallási vezetőkkel, akik SZEGÉNYSÉGI FOGADALMAT tettek, de rolexbenvezetnek műsort. "

Ezt hívják kettős mércének. Számodra csak Jehova Tanúinál baj, ha esetleg gazdagok, más vallásoknál nem.

Egyébként honnan tudod, hogy miből vette az óráját, mennyiért vette, vagy egyáltalán hogy ő vette-e? Óraszakértő vagy? Még akkor is ott a lehetőség, hogy örökölhette, vagy ajándékba is kaphatta.

Ha nem ismeritek a körülményeket, akkor miért ítélkeztek? Nagy úr az irigység...

Továbbra is várom a képeket a Ferraris, Porschés tanúkról.

2015. júl. 3. 11:20
 19/38 anonim ***** válasza:

kettős mérce: nem tudom, a hit gyüliseknél van-e ilyen. ergo nem is zavarhat, mert, mint írtam, azoknál zavar csak, akiknél TUDOM, HOGY SZEGÉNYSÉGI FOGADALMAT TETT. ok? ne fogasd ki a szavaimat, ha kérhetlek. pontosan ezt írtam az előbb is.

tudod, nem egyet, és nem kettőt tudnék küldeni. (főleg porcshéról, azon belül szép kabriókrol is.

de hogyan reagálnál rá:

mi bizonyítja, hogy tanúé a kocsi?mi bizonyítja, hogy nem csak állnak mellette szolgálat közben. ha bemásolnám neked a forgalmiját, ezt kérdeznéd: mi bizonyítja, hogy a forgalmiban szereplő személy és a képen látható személy ugyanaz a személy?

nekem nem kell ezekre bizonyíték,mert én tudom, hogy kit és mit láttam. ha külföldre készülsz, szolj, megadok egy két gyülekezetet, ahol luxusautók állnak a kir terem előtt. de, javaslom neked, a legközelebbi kongresszuson uggyan ruccanj már le a parkolóba, és nézd meg, milyen kocsikkal közlekednek az egyszerű szemű testvéreid... várj, lehet, hogy a szomszédjuké a kocsi, aki csak lehozta őket a kongira, mert a 60 éves trabantjuk elfüstölt... sajna, neked nem birok sohasem bizonyítani, mert a te fejedben meg sem fordul, hogy igazam lehet... tudod mi van? hogy nem a rolexet irígyelem, nem a porschét, hanem téged... emlékszem, 4 éve még én is ugyanilyen voltam mint te: foggal körömmel védtem bárkit, akire tanúként rosszat mondtak. aztán.... de nem akarom rombolni a hitedet, de kérlek, te se forgasd ki a szavaimat, és ne buzdíts fényképes bizonyításra, mikor pontosan tudod, hogy a fényképeket sem fogadnád el bizonyítéknak.

rolex: májusi jwtv

a rolex kinagyított képét a testvéred bal csuklóján némi keresés után megtalálod. tesó, nem aza baj, hogy van neki, értsd meg. tiszta sor: örökölhette is, vagy találhatta az utcán, vagy ajándékba kaphatta, stb. nemez a gond.

AZ A GOND, HOGY FELTETTE EGY MŰSORBAN, AMIT TÖBB MILLIÓAN LÁTHATNAK. OLYANOK, AKIK AZ EGYSZERŰ SZEMRE VANNAK BUZDÍTVA. EZÁLTAL ELLENTMOND ÖNMAGÁNAK A ZRT... érted? megbotránkozhatnak az emberek, hogy bort iszik, és vizet prédikál... egyszerű szemre buzdít az, akinek 28 000 dolláros (új listaár) óra van a kezén egy vallási műsor vezetése közben, ÉS AKIRŐL KÖZTUDOTT, HOGY SZEGÉNYSÉGI FOGADALMAT TETT?

ez a baj, tesó. nem tudom, így már érted-e? ha elhiszed, elhiszed, ha nem, nem: nagyon mély sajnálat, amit e miatt az eset miatt érzek, és egyáltalán nem irígység. nagyon nagyon mélyen rendült meg bennem valami...

2015. júl. 3. 11:54
 20/38 Roland G. ***** válasza:
Egyetértek veled,hogy akik szegénységi fogadalmat tettek és gazdagok,az képmutatás.A karizmatikus gyülekezetekben erről szó sincs.Emberi szempontból nézve okosabbak is,másrészt teológiai szempontból nézve sincs gond azzal,ha valaki gazdag.A kérdés az,hogy hogyan szerzi az ember a vagyonát.Ha tisztességes módon,akkor nincs gond.
2015. júl. 3. 12:08
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!