Miért nem tudom emberi ésszel feldolgozni a vallást?
Figyelt kérdés
Egyszerűen nem értem hogy mikor a templomban a sok beszéd a szenteltvíz mi? Valami manipulálásnak tartom és viccesnek, felesleges dolognak.Próbáltam komolyan venni de nem tudom.Ti láttátok istent?Hiszek valami emberfeletti erőkben ha például az univerzumra gondoloa, és földön kívüli életben is , de nem így, hiszem ha látom., És persze a vallási háborúk? Egyszerűen zárt elméjűeknek való a vallás.2015. jún. 22. 15:42
1/22 anonim válasza:
Mert nem könnyű. :) Hinni valamiben szerintem helyes és jó, de az a sok körítés ami van hozzá, illetve a vallási háborúk.. na ezeket én sem fogom sosem megérteni. Főleg azon akadok ki, hogy a terroristák "Isten nevében" ölnek. Persze, mert Isten annak örül, ha öljük egymást... Nem is mennék bele ebbe jobban. A lényeg, hogy totál megértelek...
2/22 anonim válasza:
Biztos szkeptikus fatalista materialista vagy, aki nem nagyon ismeri a vallásokat, rossz tapasztalatokkal rendelkezik és sokat nézi a TV-t.
3/22 anonim válasza:
Ha ez vagy, megértem. De ha a horoszkóp meg ilyenekbe mellette hiszel, szerintem az gáz.
4/22 A kérdező kommentje:
Én nem nézek tv-t,de szerintem nem arról van szó hogy ki ismeri vagy ki nem hanem hogy mi a lényege, funkciója.
2015. jún. 22. 16:04
5/22 A kérdező kommentje:
Horoszkópokban sem hiszek, csak amit látok vagy ami elképzelhető pl más bolygón élet.
2015. jún. 22. 16:06
6/22 anonim válasza:
Akkor nem létezik sem a gondolat, sem a fájdalom, sem az áram, se semmi, amit nem látsz.
7/22 anonim válasza:
A valláshoz nem is ész kell.
Inkább fogékonyság a bizonyíthatatlan dolgok kritikus mérlegelés és logika nélküli befogadására.
8/22 A kérdező kommentje:
Gondolat van mert tudunk róla,fájdalmat érezzük, áram megráz , Isten mit csinál? Megóv minket ? Mitől?
2015. jún. 22. 17:56
9/22 anonim válasza:
"Akkor nem létezik sem a gondolat, sem a fájdalom, sem az áram, se semmi, amit nem látsz."
Ezek mind mérhető dolgok, kölcsönhatásba lépnek a világunkkal, a kísérletekben jobbára mindig ugyanazt az eredmény produkálják. De a vallás mely kísérletben adja mindig ugyanazt az eredményt? Vagy Isten? Vagy bármely más "földöntúli" lény?
10/22 anonim válasza:
Abba is gondolj bele, hogy milyen már az, amikor megeszik Krisztus testét.
Kannibálok ezek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!