Igaz-e, hogy a kereszténység "egy kétes szellemiségen alapuló egzotikus hiedelem, amely az emberi lény irracionális, intellektus alatti és szentimentális rétegeire hivatkozik"?
a "kereszténység" az lehet.
de kereszténynek lenni és élni az erkölcsös életet jelent ami nem kétes szellemileg, csak azoknak akik nem szeretik az Istentől jövő erkölcsi utmutatást
- A kétest nem értem.
- Egzotikus... hát ez szubjektív. Egy ausztrál bennszülöttnek az, egy európainak szerintem kevésbé.
- Hiedelemnek természetesen hiedelem.
- Szerintem a racionlitásra is hivatkozik sok esetben, kizárólagosan nem lehet azt kijelenteni, amit ez a filozófus mondott.
"egy kétes szellemiségen alapuló egzotikus hiedelem"
Már a fogalommeghatározás eleje is szubjektív. A "kétes" és az "egzotikus" teljesen relatív fogalmak, egy meghatározásnak meg pontosnak, objektívnek kéne lennie. Szóval erről ennyit.
Egyébként a vallás és az intellektus nem zárják ki egymást.
Olyan vicces amikor valaki egy kerdesnek alcazott nyilt sertest tesz kozze.
A kerdesre valaszolva ,
Ez a kijelentes nem igaz, Persze ha valaki eloszor lat egy kereszteny kizosseget es kivulrol figyeli a szokasaikat viselkedesuket, akkor eppen annyira tunik szentimentalisnak vagy irracionalisnak mint nekunk egy indiai hindu kozosseg viselkedese es vallasi elourasai,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!