Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogyan nevezhetem meg a...

Hogyan nevezhetem meg a világlátásomat, ha semmiféle vallásban és természet felettiben nem hiszek, de nam akarom hogy a magukat ateistának nevező hisztériázó őrjöngő vallási-fundamentalizmus jellegét mutató egyénekkel összemossanak?

Figyelt kérdés

2015. jún. 15. 20:46
1 2 3 4 5
 41/45 Alex Fly ***** válasza:
100%
Agnosztikusnak.
2015. jún. 16. 21:45
 42/45 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a legjobb kifejezés a "gyenge ateista". Olyan, aki nem hisz, nem is akar, és nem is érdekli az egész.
2015. jún. 17. 10:31
 43/45 A kérdező kommentje:

ne mostmár rényleg utolsó utolsó hozzászólásom hátha egyszer valaki visszaolvassa, egy haverommal szóba került a téma, ő szociológus, és mondta, hogy manapság nem csak én vagyok így ezzel, hanem pl politikusok is, sosem emlegetik, hogy "ateista berendezkedés" vagy "ateista állam" vagy ilyesmi, pont azért mert az ateista szót már erősen elhasználták az ateista diktatúrák, illetve a köznyelvben is kicsit az ateista a kötekedő ateistát jelenti

helyette ezét a szekuláris a megfelelő kifejezés, mert ez jól jelöli, hogy nem akarnak senkit csesztetni vagy üldözni a vallása miatt, és nem is emlékeztet a diktatúrákra, amik fennen hirdették ,hogy "ateisták"

tehát akkor: agnosztikus vagyok aki egy szekuláris berendezkedést tart a legszerencsésebbnek :)

2015. jún. 17. 11:09
 44/45 anonim ***** válasza:
55%
Semmilyennek.Ne is foglalkozz sehol a vallással,mindig tereld el róla a szót,tudasd környezeteddel,hogy ez teljesen hidegen hagy és akkor tökéletesen eleget teszel ennek az igényednek.
2015. jún. 17. 18:54
 45/45 Attila_the_hun ***** válasza:
100%

"nam akarom hogy a magukat ateistának nevező hisztériázó őrjöngő vallási-fundamentalizmus jellegét mutató egyénekkel összemossanak?"

Nem láttam még hisztériázó, őrjöngő ateistát, pedig én már 30 éve az vagyok. Az ateisták nem terjesztik a világnézetüket. Sem csendesen, sem erőszakosan, sem sehogy. Ők csak ateisták és kész.

2015. jún. 20. 10:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!