Ha a predesztináció (eleve elrendelés) igaz, akkor csak szerintem szemét Isten?
Kedves Anna Orsolya, írod: "Isten valóban tudja, mi lesz a sorsunk, de nem robotként tart minket, hogy mindig azt tegyük, amit ő akar"
Tévedsz. Kizárólag úgy lehet tudni valakinek a sorsát, ha az irányítva van és az irányított azt nem tudja befolyásolni, átírni. Nem tudom megérteni, hogy ezt a hívők miért nem tudják felfogni?
Kedves Hozzaszolok! En reformatuskent fogok valaszolni a kerdesre! Valoban igaz ,hogy Kalvin maga rosszul fogalmazta meg a predesztinacio lenyeget. Ugyanis a predesztinacio igazabol azt jelenti ,hogy Isten,mikor megteremtett minket,elore eltervezte azt,hogy milyen hivatasunk lesz a foldi letunk soran,(olyan munkat szan nekunk Isten ,ami kepessegeinknek leginkabb megfelel es ahol megleljuk a boldogsagunkat ) valamint elrendeli ,ki lesz a parunk ,hany gyermekunk lesz stb. stb. Es Isten megirja eletunk mindennapjat az O konyveben. A predesztinacio tehat igazabol ezt jelenti. Es az eleve elrendeles az eletunkben nem valosul meg az eletunkben,ha szabad akaratunkkal elunk! A szabad akaratunk addig terjed,hogy elfogadod-e Jezust megvaltodnak vagy sem. Ha igen ,akkor atadod magad Isten akaratanak,ami szemelyes velemenyem szerint a legjobb valasztas ,mert Isten nagyon szeret minket ,ezert az igazi boldogsaghoz vezet el bennunket! Isten neha kuld kisebb rossz dolgot az eletunkbe,vagy szenvedest,de ezt azert teszi,hogy megerosodjon a hited Benne,es Fele fordulj! Az ember pont akkor nem szabad ,ha szabad akaratanak el! Ugyanis addig a vagyainak,almainak,elvarasainak,fuggosegeinek,onzeseinek ,fajdalmainak ,buszkesegenek rabsagaban el! Ezek nagyon komoly beklyok,csak az ember nem veszi ezt eszre,mert tevesen szabadsagnak hiszi oket!
A predesztinacio tehat valojaban ezt jelenti,kedves Hozzaszolok!
Ha van meg kerdesetek,kerlek irjatok privatot!
Udv. Dalma
"Attila, tehát, ha felemelem a jobb kezem, az is Isten akarata?"
Ha előre tudta, hogy felemeled, akkor igen.
"Ha igen ,akkor atadod magad Isten akaratanak"
Ki az az ostoba, ki az a hülye aki elakarja veszteni a saját akaratát?!
Kedves Utolso! Kerlek olvasd el ujra, a teljes valaszom,amiben leirtam ,miert nem vagy szabad ,amig a szabad akaratoddal elsz! Tehat azert nem vagy valojaban szabad mert a vagyaid,almaid ,negativ erzeseid,onzesed,elvarasaid ,buszkeseged stb. rabja vagy! Tehat ezek iranyitanak es fogsagban tartanak ,ami NEM szabadsag ,csak azt hiszed,erted? Ezert kell Istenhez fordulni ,hogy szabad legyel! Kerlek , olvasd el a Bibliaban a Peldabeszedek konyvenek 2. fejezetet! A cime :Isten utja a bolcsesseg utja. Ha azt is elolvasod ,meg fogod erteni ,mirol beszelek!
Udv. Dalma
Illetve kedves Attila ,the hun,olvasd el az egesz Peldabeszedek konyvet,es erteni fogod,miert irtam,amit irtam!
Udv. Dalma
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!