Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Jehova tanúi miért nem...

A Jehova tanúi miért nem elégszenek meg ha az ember alapból keresztény?

Figyelt kérdés
Az ember hiába mondja el nekik hogy ő keresztény, ők akkor is rá akarják erőltetni az ő fajta kereszténységüket, és egy folytában jönnek az ember háza elé, és szórólapokat osztogatnak és azt akarják hogy menjen el arra az XY helyre meg stb.
2015. máj. 25. 20:06
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
bocsánat a 17-esnek szolt a kommentem
2015. máj. 26. 15:12
 22/43 anonim ***** válasza:
#én arról beszélek amit a saját szememmel látok. és ha valaki a gyülekezet egyetértéese mellett kidobja a terhes gyerekét, vagy fontosabb neki a csöngetgetés minthogy megtegyen valamit a mellette álló személyért (nem a nepáliért, hanem azért aki ott van a szeme előtt) akkor az semmit nem értett meg Jézus szavaiból
2015. máj. 26. 15:16
 23/43 A kérdező kommentje:
Elolvastam az összes választ. Én egy görög-keleti keresztény vagyok. És mikor az egyik Jehova tanúnak elmondtam hogy nincsen semmi bajom az ő vallásukkal, de nem fogom otthagyni az ortodox kereszténységet. Ő továbbra is azt akarta hogy kezdjek el rendszeresen járni hozzájuk. Nekem csak ez volt a bajom. 2. Meg egy másik problémám az az (és itt nem Jehova tanúira gondolok, hanem több keresztényre is) hogy túlságosan támadják a többi a vallást. Pl.: annyiszor hallottam hogy a Buddhisták teljesen el vannak térve a jó úttól, meg hogy gonosz lélek van bennük meg stb. Pedig az az igazság hogy nincsenek. Ők is ugyanúgy a békét hirdetik, a szeretet, a becsületet meg stb. Csak annyi hogy a Buddhisták nem várják el a híveiktől hogy gondolkodás nélkül mindent elhiggyenek, amíg a keresztény vallás igen. Mindig az a kifogás hogy a többi vallás azért nem jó mert Jézus megmondta hogy én vagyok az út az igazság és az élet. Most lehet hogy a többi vallás nem konkrétan Jézust ismeri el, de ők is ugyanazt betartják amit ő mond. Szóval nem értem miért van sok keresztény aki a többi vallást szidja
2015. máj. 26. 18:04
 24/43 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező, ha pestre jársz templomba kérlek írj privátba majd :)

ozmium ontja a szokásos ostobaságait, távol álljon tőlem ,hogy jehova tanúit megvédjem, de azt nehezen tudom elképzlni, hogy ezek az arcok az őrtornyos pultjaik mögött görnyedt háttal dörzsölik a markukat, mint egy '35-ös zsidó karikatúra, hogy "áááá az ő pénze is kell, meg az övé is, meg a keresztényeké is, meg az ateistáké is, meg a muszlimoké is, emg a zsidóké is! nem elégszünk meg semmivel!" aztán mikor odamegy valami felegyenesednek, letisztul a tekintetük a hangjuk is megváltozik "szia, olvastad már ezt a kis könyvünket? Vigyél bátran, ingyne van! Őrtornyot is vegyél nyugodtan, most nagyon érdekes cikkek vannak benne" majd mikor az illető elmegy "ő már a miénk áhhhá-áh-háháh-áhhhh, hetente + 50ft agyomány *ismétlet sátáni kacaj*"

2015. máj. 26. 23:27
 25/43 anonim ***** válasza:

Ozmium42!

"Abból nincs profitja a vezető testületnek, ha csak úgy simán keresztény vagy."

És abból van, hogy az emberek nagyrésze előtt teljesen hiteltelenné teszi magát a tanítások folytonos megreformálásával? Nem lenne e könnyebb és kifizetődőbb a tévedhetetlenség hamis illúziójában tetszelegni, mint oly sok magát kereszténynek valló felekezet teszi? Az, hogy a tanúk lemondanak a büszkeségről, mert a Biblia igazságának kutatását, megismertetését fontosabbnak tartják, nekem mást sugall.

A tanúk óriási energiát fektetnek a kiadványok gyártásába, a világ legnagyobb nyomdaipari kapacitása az övék, az övéké a legnagyobb példányszámban terjesztett folyóirat, ez igenis azt mutatja, hogy hogy azt a munkát, mellyel Jézus megbízta a tanítványait az utolsó napokban, Jehova Tanúi igen komolyan veszik (Máté 24:14).

Ha mindezt csak a biznisz kedvéért csinálnák, nem lenne ezt fontos csinálni, vannak Jehova tanúinál sokkal népesebb, gazdagabb egyházak, elég lenne a példájukat követni.

Ettől függetlenül a tanúk sem hibátlanok, a vezetőtestület is tökéletlen emberekből áll, akik hibázhatnak, de nem a mi tisztünk őket felülbírálni. Jézus a szigorúan számon fogja kérni őket, ha valamiben helytelenül cselekedtek/cselekszenek, mert igaz ami igaz, emberek millióiért felelnek. A Biblia igazságainak megismerése azonban halad előre, ezen semmi sem változtathat.

2015. máj. 27. 07:58
 26/43 anonim ***** válasza:
100%

"Ha mindezt csak a biznisz kedvéért csinálnák, nem lenne ezt fontos csinálni, vannak Jehova tanúinál sokkal népesebb, gazdagabb egyházak, elég lenne a példájukat követni. "

ez nagyobb biznisz, mint a katolikusoké, ugyanis ott az ingatlanok az egyházmegyéé, és nem a vatikáné. a tanúknál ez nem így van, ott minden a ZRT-é. ez a hatalmas különbség: a katolikusok mögött nem egy részvénytársaság áll, míg a tanúkat egy CÉG irányítja, aminek korlátozott számú, 500 részvényese van. vagy te ezt nem tudtad? nem az adomány a legnagyobb biznisz, HANEM AZ INGYEN MUNKA AZ ÉPÍTKEZÉSEKEN. az ingatlan a legnagyobb biznisz. persze, te simán elhiszed, hogy azok a brooklyni eladott ingatlanok csak annyit érnek, hogy pont kifutják a tópart 100 hektáros építkezést. szíved joga, de a biblia azt tanítja, hogy járjunk utánna a dolgoknak. az igazság az, hogy az ottani építkezés a vételárral együtt, hála az INGYEN MUNKAERŐNEK, 25 millió dollár alatt marad. ennél többet fizetnek a tanúk a pedofiliával vádolt 11 tanú perének ítéletei miatt, az eredeti, összes brooklyni ingatlan eladásából pedig 1 nilliárd dollár feletti bevételnél fognak járni, ha eladják ezt a mostani 4-et is. és ezt mind az adományokból rakják össze. te tudod, mennyi HOSSZÚ TÁVÚ RÉSZVÉNYBEFEKTETÉSE VAN A ZRT-NEK? nem azért nem tudják finanszírozni az említett 14 000 királyságtermet, mert nincs pénzük, hanem azért, mert le van kötve a pénzük, és nem akarják bukni a kamatot. ez egy PROFITORIENTÁLT RÉSZVÉNYTÁRSASÁG, nem pedig egy egyház.

2015. máj. 27. 08:56
 27/43 m dzsuzeppe ***** válasza:
A Jehova tanúi elutasítják a párbeszédet a bibliáról.
2015. máj. 27. 11:10
 28/43 Ozmium42 ***** válasza:

#24 Nem az átlag tanúra gondoltam, hanem a vezető testületre. Ezt is írtam egyébként. Lásd, milyen szépen ki is vágják magukat, ahogy Istvan35 fel is mondta a leckét szépen. Neki, mint egyszerű tanúnak mindenféle közösség és vezető testület parancsait kell követnie, vannak azonban páran, akiken csak Jézus ítélkezhet, mert nem akárkik ők Istvan35-höz képest... őket csak Jézus ítélheti, aki pedig tuti nem fogja, mert ugyanezt hallottuk már más vallás más elöljáróitól is a vallástörténelem teljes széltében-hosszában.

Ne bízz olyan emberben, aki téged megítél, és neked megmondja, mit hogyan csinálj, de magával szemben csak láthatatlan (kitalált) égi figuráktól fogad el kritikát.

2015. máj. 27. 11:40
 29/43 anonim ***** válasza:
100%
mégha égiek lennének. de földiek, és részvénytársaság. a zrt tanításai megkérdőjelezhetetlenek egy tanú számára, mert ha kérdéseket mer feltenni, könnyen a kisteremben találhatja magát. előfordulhat, hogy pont az közösíti ki, akinek elősször válaszolt a mit tanít könyvből, hogy "miért jó, ha kérdezünk?"
2015. máj. 27. 12:03
 30/43 anonim ***** válasza:

# 26

Nem reagáltál arra, amit írtam, csak támadsz egyoldalúan, de az érvim ettől függetlenül még ugyanúgy cáfolatlanok:

"És abból van, hogy az emberek nagyrésze előtt teljesen hiteltelenné teszi magát a tanítások folytonos megreformálásával? Nem lenne e könnyebb és kifizetődőbb a tévedhetetlenség hamis illúziójában tetszelegni, mint oly sok magát kereszténynek valló felekezet teszi? Az, hogy a tanúk lemondanak a büszkeségről, mert a Biblia igazságának kutatását, megismertetését fontosabbnak tartják, nekem mást sugall."

Egyszerűen nem logikus, amiről beszélsz. Ha a vezető testület tényleg a bizniszről szól, mi értelme annak az óriási kutatómunkának, amit folytat? Mi értelme tagadnia a "kereszténység" olyan alaptanítását, mint pl. a Szentháromság? Hiszen ezzel csak utálatot váltunk ki. Mi értelme annak a több tonnányi kiadványnak, melyben részletes leírást ad a hamisságáról? Mi értelme tagani a "kereszténység" másik híres tanítását, a lélek halhatatlanságot vagy az erre épülő pokol tüzét? Mi értelme Jézust Abaddonnal, Mihály arkangyallal azonosítani? Mi értelme a vértől való tartózkodást erőltetni? Stb. Szóval mi értelme mindennek, ha nem az, hogy a vezető testület komolyan veszi a Biblia igazságainak megismertetését? Merthogy ezzel leginkább ellenszenvet vált ki az emberiség nagyrészéből, ami ugye nem lehet céljuk, ha az érdekük az, hogy minnél több embert behálózzanak...

Mi értelme volt kiadni az Új Világ fordítást, mely annyira kiveri a biztosítékot a magukat kereszténynek vallók 90 százalékánál? A fordítási hibák helyreállítása, mellyek a hamis tanítások védhetősége édekében keletkeztek, vajon mi célt szlgált? Vagy mi értelme a krisztusi mintára történő szakadatlan evangélium hirdetésnek, ha ezzel megint csak ellenszenvet váltunk ki az emberekből?

Mi értelme annak a tanításnak, hogy nem szabad fegyvert fognunk, s még a haza védelme érdekében sem gyilkolnunk? Mi értelme annak a szigorú erkölcsi irányadó mértékekhez való ragaszkodásnak, ami alapvetően jellemzi a tanúkat? Hogy sem dohányzót, sem alkoholistát, sem drogosokat, sem házasságtörőket, sem semmilyen más bűncselekmény elkövetőt nem tűr meg ez az általad egyháznak sem nevezhető szervezet? Semelyik másik magát kereszténynek valló felekezetnél nincs ekkora szigor a Biblia erkölcsi tanításainak betartását illetően, ez vajon miért van? S még lehetne sorolni az érveket, amik rácáfolnak a rágalmaidra...

2015. máj. 27. 17:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!