Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Jehova tanúi miért nem...

A Jehova tanúi miért nem elégszenek meg ha az ember alapból keresztény?

Figyelt kérdés
Az ember hiába mondja el nekik hogy ő keresztény, ők akkor is rá akarják erőltetni az ő fajta kereszténységüket, és egy folytában jönnek az ember háza elé, és szórólapokat osztogatnak és azt akarják hogy menjen el arra az XY helyre meg stb.
2015. máj. 25. 20:06
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
melyik bibliaversre gondolsz?
2015. máj. 26. 07:08
 12/43 anonim ***** válasza:
0%

Tanulmányozd át kérlek a Noé történetét, és Krisztus tanítását, hirdetését, tanitványaihoz szóló parancsát, és az elsö századi keresztények életét, hogyan hirdettek, és Jézus jövendölését az utolsó napokkal kapcsolatban.

Alapos személyes tanulmányozásra van szükség, hogy megértsük.

2015. máj. 26. 07:25
 13/43 m dzsuzeppe ***** válasza:
Bizony ez a keresztény üldözés egyik új formája: különböző kiadványokkal bombázzák az embereket, és meg akarják győzni hogy hiába szeretik Istent, és hiába segítik felebarátaikat, hiába aktív tagjai egyházuknak: ez mind semmi, tévedés, hagyuk ott keresztény közössségünk és csatlakozzunk az ő sajátos vallásukhoz.
2015. máj. 26. 09:44
 14/43 anonim ***** válasza:
0%

szia

Kereszténynek lenni egy hagyomány szerint is más, és Jézus szerint keresztény életet élni is más.

Ha Jézzus ezt úgy látta volna ahogy Te állitod, akkor nem mondta, és nem inditotta volna el a Világméretű tanitványképző munkát

elolvasod a Máté 28:20 vers utolsó mondatát, és hozzá veszed a Máté 7:21-23 versét, akkor láthatod, hogy sokan vallják majd magukat Jézus követőinek, vagy elismerik Jézust mint Urat, vagy megváltót, De Jézus nem fogadja el, mert valami hibádzik.

S vajon mi?

Mert nem az Atya akaratát cselekszik.

Sőt mi több, nem ismerik az Atyát, és nem is akarják megismerni, ugyan hogyan tudnák mi lehet Jézus Atyjának akarata?

S Őszintén, nézz magadba, Te Jézus tanitása szerint élsz mint keresztény, vagy csak mert egy hagyomány szerint valahova megkereszteltek, de csak félig vagy keresztény, mert csak egy részét tartod meg az életedben, a Többi ami nem tetszik, vagy nem fekszik neked elveted mondván, "Jézus nem kérhet ilyet"

DE bizony kér, Sőt nem kér, hanem parancsol.

2015. máj. 26. 10:28
 15/43 anonim ***** válasza:
0%

s nem szóró lapokat osztogatunk, mert ezek nem szórólapok, és nem kereskedelmi tevékenységre készültek

Ezek Biblián alapuló kiadványok,

Elismerni Jézust vaj mi kevés ahogy az emlitett versekben Jézus elmondta, nagyon lightosan gondolkodnak erről, pedig nem zsákba macska ez, Jézus komolyan vette Atyja imádatát, nem véletlen olvasta a Vallásos emberekre a vallásuk felesleges dolgait, amit pedig tenni kellett volna azt elhagyták.

A világ nagy része kereszténynek vallja magát., de őszintén, Jézus ezt tanitotta,,? ilyen kinézete van egy keresztény emberekből álló tömegnek?

gyilkolnak káromkodnak, haragot tartanak, gyűlölködnek pletykálkodnak, ruhátlanul, és szerénységtől mentesen szemérmetlenűl viselkednek, stb

évesen már a házasságban élhető élettel foglalkoznak, minél több fiud volt vagy van akkor vagy menő.

Ezt tanitotta Jézus?

Vagy hogy nemzeti kéárdést csináljon az emberiség között? stb stb

Ez lenne Isten országa, vagy királysága?

2015. máj. 26. 10:38
 16/43 anonim ***** válasza:
igazad van, Jézus nem ezt tanította. a kommentedről eszembe jutott az adószedő és a farizeus példája arrol, hogy mi lessz azokkal, akik saját szemükben és a vallásuk szemében magukat fényezik, a másikat meg elítélik.
2015. máj. 26. 12:12
 17/43 anonim ***** válasza:

#14#15 bla bla

Akkor én elmondom neked, hogy én hogy látom a Jehovistákat itt testközelből.

Igen, folymatosan zaklatnak a hülye papírjaikkal, a bambán mosolygó arcukkal. Biztos nem isznak alkoholt és rohadt erkölcsösen élnek.

De a szomszéd néninek nem vásárolnak be, azt én csinálom. Az egyik jehovista családban amikor alegnagyobb lány terhes lett, akkor kidobták (mert megtagadta a nem tudom micsodát) és ő a katolikus/református ifjusági házban lakott majdnem egy évig (itt együtt van a két egyháznak egy ingatlana). A Karitász adományaiból élt amíg lábra nem állt. Az iskolába járó gyerekeik nem barátkozhatnak senkivel, olyan magányosak szegények mint az ujjam és amikor az egyiknek eltörött a lába a suliban az anyja nem a gyereket nyugtatta, hanem csak azért rikácsolt, hogy nem viheti a mentő akárhová, hanem csak egy bizonyos orvoshoz, aki ugyan 50 kilométerrel messzebb volt, de nem gond, a gyerek majd addig is szenved. Amikor gyűjtés van a szegényeknek (ruha kaja) soha nem láttam egy jehovistát se leadni bármit. Mikor megszervezik az ebédhordást az időseknek, soha nem láttam egy jehovista gyereket se jelentkezni.

Lehet hogy én iszom bort, néha káromkodom mint egy kocsis, a gyerekeim együtt élnek az aktuális barátaikkal, nem járok minden vasárnap templomba és nagyon ritkán imádkozom, de százszor olyan Jézusnak tetsző életet élek mint azok akik folyamatosan becsöngetnek a szombat ebéd utáni sziesztámba és rohadt tökéletesnek érzik magukat.

2015. máj. 26. 12:14
 18/43 anonim ***** válasza:

"A ilyen kinézete van egy keresztény emberekből álló tömegnek?

gyilkolnak káromkodnak, haragot tartanak, gyűlölködnek pletykálkodnak, ruhátlanul, és szerénységtől mentesen szemérmetlenűl viselkednek, stb "

véleményem szerint Jézus ugyanúgy ezeket az embereket is szereti,sőt. nagyobb öröm van az égben, ha egy ilyen tér meg, a biblia szerint. tudom, számodra elképzelhetetlen ez, de a biblia nem beszél sehol arról, hogy csak a tanúk fognak megmenekülni. EZT CSAK A SZERVEZET TANÍTJA. Jézus mindenkiért meghalt, nem csak érted. Érted?

2015. máj. 26. 12:15
 19/43 anonim ***** válasza:
grkaty, én megkérdeztem, melyik bibliaversre gondolsz itt: "A Jézus jövendölése szerint pontosan ez a hirdetés lesz az oka amiért az emberek gyülölködni fognak." én úgy tudom, Jézus nevéért fogják üldözni Jézus követőit.
2015. máj. 26. 12:18
 20/43 anonim ***** válasza:

nos kedves 16-os hozzá szóló, akkor most jól figyelj.

Jehova Tanúi nem segély szervezet, ahogy Jézus sem segély szervezetet akart létre hozni, és nem is azt hozott létre.

Másrészt, Jehova Tanúi és ezt sokan tudják, Te miért nem,

Minden katasztrófánál, vagy olyan helyen ahol baj van segitséget nyújtanak fizikai, érzelmi, és szellemi téren mindössze nem mennek a TV-hez nagy dobra verni.

Legutobb is Nepálban is ott voltunk, és a most kitört katasztrófánál is.

A Ruhákról pedig annyit, hogy rendszeresen adunk ruhát azoknak akik a testvérek közül rá vannak szorulva,

De nem dicsekszünk vele mert nem emberek dicsérete a Fontos, hanem Istené.

Tudod van olyan idézet, hogy,,Ne tudja a balkéz, mit csinál a jobb.

Ha jót teszel ne kürtöltess magad előtt mint a Farizeusok idejében akik az emberektől jövő dicsérete miatt tették ezt. is kapták, de Isten dicséretével jobban jártak volna, aki Titkon néz, s látja mit teszel

a jw.org honlapon a sajtószoba fűl alatt olvashatsu ilyen segélyezéseinkről.

Ennél fogva előbb tájékozódj aztán beszélj

2015. máj. 26. 15:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!