Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit szóltok Jehova tanúi...

Ozmium42 kérdése:

Mit szóltok Jehova tanúi "tévéjéhez"?

Figyelt kérdés

[link]

3 napja ugyanazt ismétli, az egyik vezető testületi tag arról beszél, miért örül neki Jehova, ha neki (a vezető testületnek) adod a pénzed, és ingyen dolgozol nekik, amiért más pénzt kérne. Előtte még el szoktam csípni egy rövid részletet természetellenesen integető emberekkel.

2015. máj. 21. 12:48
1 2 3
 21/30 ceri ***** válasza:

Ja, a tv pedig mutatja a szellemiséget. Bár persze minden szervezetnek szüksége van anyagiakra a működéshez. Viszont ha ez jellemző amit itt látni, akkor csak beigazolódik az amit eddig is gondoltam erről a szektáról. Csak egy újabb oldaláról mutatkozik meg a valóság.

Hazug, kufár magból milyen hajtás nőhetne?

2015. máj. 22. 10:55
 22/30 anonim ***** válasza:

Kössz, hogy szóltatok, jó, hogy ideneztem. Nemtom, hogy "csonkult", illetve sejtem: valamiért a '6' szám utániak lemaradtak. Szal a helyes:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

2015. máj. 22. 12:58
 23/30 anonim ***** válasza:

Puff, most meg a válaszablak.

Remélem, ez már tleg a helyes:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__6.. - nneddudgi # 28 2015-02-01 15:52

2015. máj. 22. 13:01
 24/30 anonim ***** válasza:
Ja, és egy rövid kiegészítés a # 39 05-18 22:42 és a következõ.
2015. máj. 22. 13:05
 25/30 anonim ***** válasza:

ceri # 20/21 ma 10:38

"Milyen kapcsolat van Jézus és felsorolt események között?"

Hát ez az! A pofa aszonta, Jézus vissztért, de láthatatlan szellemként van jelen.

Ha Jézus, a Messiás visszatért, akkor eljött a Messiási kor, amikor a "farkas a báránnyal együtt lakik" ( vagy oroszlán a kecskével ), szóval a tökéletes béke. 1878-tól.

Az alapító társa, akivel egy idõ után közösen "dolgoztak", ha nem is sejthette a felsorolt eseményeket, nyilv+an józanul körülnézett és látta, hogy a Világ közel sem messiási, ezért nem is fogadta el a "láthatatlan szellemként tért vissza" marhaságot.

Másfelõl, ha rövid saját véleménye vagy kíváncsi: amennyire ismerem a fõbb vallásokat ( zsidó, keresztény( katolikus, református, evangélikus, unitárius ), hinduizmus, buddhizmus ( benne tao ) ) elég jól ki vannak találva, így szerintem meglehetõsen felesleges idõtöltés újat kitalálni.

Elég valamelyiket alaposan megérteni. Természetese nem mondom, hogy pont a zsidót, már azért sem, mert az térítés lenne, amit a zsidó vallás egyáltalán nem támogat.

Viszont aki valamelyik keresztény vallást akarja megérteni, az sem úszhatja meg a teljes Bibliát ( tehát Mózes elsõ könyvével kezdve ), mert anélkül nem fogja érteni pl a Hegyi Beszédnek azokat a fordulatait, hogy "hallottátok a parancsot" - merthogy ezek a kb 1500 évvel korábban hallott parancsra vonatkoznak, Mózes 2-5 könyvében.

2015. máj. 22. 13:28
 26/30 anonim ***** válasza:

Ozmium, barátom, 2-es vagyok

Nem a vezető testületnek adjuk a pénzt, ahogy valaki irta.

Szerinted más vallásokban a hivek mire adják a pénzüket

mit gondolsz miből tartja fennt Jézus és Jehova a Földi szervezetét

Jézus idejében is vboltak adományok amiböl fedeztek kiadásokat, és ezokat nem az apostolok kapták, s Jézus sem tette zsebre,

Ennél fogva minden önkéntes adomány nem kikényszeritett, és nem meghatározott, ahogy sosem volt az mindenki kézséggel annyit ad és akkor amikor tud és amennyire a szive inditja

egyébként volt már erről szó, és valaki irta akkor is, hogy nem egy testvérünk van olyan helyzetben akik 100 forintot se dobtak be sohasem-

Ez egyéni döntés.

S az anyagi javak adakozására mindig is szót ejtettek minden korban amelett, hogy más dolgokat is adni kell Isten imádatára, nem csak pénzt.

2015. máj. 23. 09:44
 27/30 anonim ***** válasza:

Tudod kedves testvérem /30-as/

vannak akiknek ez abszolút magas mint az ég a Földtöl.

Nem értik, hogy mi tiszta szívünböl támogatjuk, hogy testvéreink úgy a gazdag mint a szegény országokban fel tudják újítani királyságtermeiket, vagy újakat építsenek.

Te és én és több milliói testvérünk tudjuk, hogy milyen kellemes az, amikor szép, tiszta termeinkben imádjuk felséges Istenünket, méltó tiszteletteljes körülmények között. :)

Sem TE sem én sem testvéreink nem szapuljuk a más hitü embereket, amikor ök is szép épületeket építenek a saját maguk szükségleteire.....

Akinek esze van, megérti, hogy nem varázspálca vagy varázssöveg rebesgetésére van szükség ahhoz, hogy egy épület felépüljön.

Akik Egyetlen egy "mincét" sem adnak nekünk, és mégis hisztiznek, hogy MI örömmel adakozunk....ök erre nincsennek szokva. Sokan nem szeretnek adni, csak kapni, aztán csúfolkodni, gyalázkodni, de ez az ö problémujuk, a mi kedvünket és Istenünk áldását nem vehetik el.

Valakinek lehet túl magas, hogy egyre több a természeti csapás, katasztrófa és hogy segítjük testvéreinket a katasztrófa súlytotta területeken.

Söt sokszor még azt az aranyórát is meg tudjuk venni...ha nem, nem írígykedünk arra akinek van. Borzalmas egy élet lehet, állandó negatív érzésekkel élni.

Mit ér egy olyan élet, amikor valaki csak magára gondol?

Ha felépítünk egy szép királyság- vagy kongresszusi termet, kínjukban talán még a Russzel testvérünk lyukas zokniját is fejünkhöz vágnának, ha volt neki olyan :D

Hol is írja a Bibliában: "Az én szolgáim örvendezni fognak, de ti ordítani fogtok szívetek fájdalmában"

Mindenki azt az oldalt választja szabadon, vagy örvendeni, fog, vagy ordítani kínjában -....

DE szerencsére sok jóindulatú ember van a Világon. Vannak akik csak félre vannak informálva. :)

2015. máj. 23. 12:37
 28/30 anonim ***** válasza:
0%
"Mert mindenki, aki felmagasztalja magát, megaláztatik, és aki megalázza magát, felmagasztaltatik."
2015. máj. 24. 00:35
 29/30 anonim ***** válasza:

"Söt sokszor még azt az aranyórát is meg tudjuk venni...ha nem, nem írígykedünk arra akinek van. Borzalmas egy élet lehet, állandó negatív érzésekkel élni. "

főleg azoknak szégyen ez, akik szegénységi fogadalmat tettek, és mégis 20 000 dolláros órája van. legyen, nem sajnálom tőlle. de szégyen, hogy ország világ megtudta ezt! aztán meg a következő műsorban adományokat kérnek, mert nincs elég pénzük befejezni a tóparti villát. mindezt ország világ előtt! te meg támogatod is ezt a mentalitást... lelked rajta. furcsálom, hogy nem látod, mi ebben a probléma.

2015. máj. 24. 00:55
 30/30 anonim ***** válasza:
emlékszel, Jézus min ment be jeruzsálembe? egy szamáron. természetesen próféciát teljesített ezzel. de megtehette volna, hogy inkább egy szép paripát keres magának? és díszesen kiöltözik? fogad lovas kísérőket? olyanokat, akik kürtölnek előtte? bizony, meg. ÉS ebben az esetben nem csalódott volna a sok farizeus, akik nagy hatalmó, pompás királyt vártak. nos, az is érkezett, de SZERÉNY körülmények között. aki tele volt arannyal, és mindenféle drágakő borította, az sátán volt, az édeni kérub. gondolj erre, amikor az ékszereidet rakosgatod fel legközelebb. véleményed szerint helyes lenne mondjuk tiszabőre kimenni prédikálni, úgy, hogy felrakok egy csomó aranyékszert, vagy egy aranyórát? nem, semmiképpen. ugyanígy nem helyes a zömében szerény anyagi körülmények között élő testvérek előtt aranyórában megjelenni, és olyan luxusban élni, mint teszik ezek a vezetők. ráadásul bibliai figyelmeztetés van rá, hogy ne hívják magukat Vezetőnek, mert egy a vezetőnk, a Krisztus. remélem, nem haragszol, hogy leírtam ezeket, nem személyes sértésnek szánom, én nagyon megbotránkoztam ezeken a dolgokon. vannak tanú ismerőseim, akik nagyon szerény, egyszerű életet élnek, úgy, ahogy Jézus tanította. ez is közrejátszik abban, hogy hiteles embereknek tartom őket.
2015. máj. 24. 01:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!