Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten egy tehetségtelen teremtő?

Isten egy tehetségtelen teremtő?

Figyelt kérdés
Minden, amit alkotott, az meghibásodik, rosszra fordul. De ha ő tökéletes, akkor miért nem képes tökéleteset létrehozni?

2015. máj. 21. 11:40
1 2 3 4 5 6
 41/51 A kérdező kommentje:
*mert nem
2015. máj. 23. 22:09
 42/51 A kérdező kommentje:
**ti
2015. máj. 23. 22:17
 43/51 anonim ***** válasza:

Mit vártál? Ilyen stílusban válaszolsz mindenkinek és utána teljes joggal elvárod, hogy mindenki normálisan válaszoljon neked?

Jelentsd a modinak, kit érdekel, attól még egy bunkó maradsz és a hozzászólásaid tróger minősége megmarad.

---

Anonymus

2015. máj. 24. 00:40
 44/51 A kérdező kommentje:

A végére marad a személyeskedés már csak. :) Tipikus.

Csak az a helyzet, hogy bárki visszaolvas, akkor látni fogják, hogy ki kezdte a szemétkedő stílust és támadásokat. És az nem én voltam. ;)

Erről ennyit. Pá!

2015. máj. 24. 01:12
 45/51 ceri ***** válasza:

Kérdező! az egész amit művelsz irracionális.

Kérdezel, de ha nem azt válaszolják amit te gondolsz, akkor megsértődsz, ahelyett, hogy elgondolkodnál.

Ha kész válaszaid vannak, akkor miért kérdezel?

Ha őszintén válaszolnak neked, akkor meg miért sértődsz meg, ha más mást gondol. Én csak azt írhatom amit én gondolok. Ha problémáid vannak a világgal, az nem az én hibám és nem is a világé. Márpedig itt másnak sem adtad tanújelét, mint, hogy problémáid vannak. Én ezt leírtam, mert egyrészt ez jön le minden írásodból, másrészt mert mert ha nem oldod fel ezeket, akkor nagyon rossz életed lesz. Te kérdeztél, nem én! Ha azért kérdeztél, hogy ne válaszoljanak, az nem vall valami előrelátó, intelligens elmére.

A végén pedig már nem neked válaszoltam, hanem mojjonak- ha nem tudnál olvasni. Te pedig még mindig rólam firkálgatsz. Neki is csak azért, mert megszólított, és mert személyeskedett, és főleg mert tévedésben van velem és a gondolkodásmódommal kapcsolatban. Az ítélete különösebben nem érdekel, mert én biztos vagyok magamban ilyen téren. Én is sajnálok embereket ha rossz éri őket, de nem hinném, hogy a saját empátiámról kellene ömlengeni, sokkal inkább megelőzni a gondokat és tanulni mások példájából. Akivel pedig valamilyen kapcsolatba kerülök annak kinyitni a szemét, hátha ezzel segítek neki.

Egy próbát megér a legreménytelenebb eset is. A súlyos esetekre viszont nem lehet puha módszerekkel reagálni -a dolgok már csak így működnek.

Te súlyos eset vagy! -mert makacsul ragaszkodsz ahhoz, hogy a világ a hibás, és azt várod, hogy az alkalmazkodjon hozzád. Tudhatnád magadtól is, hogy nem fog. De te csak szajkózod, a így sz.r meg úgy. Súlyos önértékelési zavarra vall, ha azt gondolod, hogy majd az univerzum vagy isten felülír mindent miattad.

2015. máj. 24. 07:28
 46/51 A kérdező kommentje:

ceri: Engem nem zavar, ha őszintén válaszolnak nekem. Nem hiszem, hogy bárkit is cikiztem volna miatta. Viszont leírtam, hogy szerintem nem biztos, hogy úgy van. Erre jöttetek a személyeskedéssel és bocs, ha nem hagyom magam.

A világgal pontosan ugyanannyi problémám van vagy lehet, mint bárki másnak. A világból pedig igenis adódnak problémák. De tényleg teljesen felesleges ezt folytatni, ha szerinted ez nem igaz.

Amit pedig írtam az pont az, hogy nem istenre kéne várni, hogy ezen változtasson. (Ez a "univerzim fogja felülírni" megint egy olyan dolog, amit sehol sem írtam, de bele lett látva.) Azt mondtam, hogy az emberknek kéne lépniük. Szóval az egész megállapításod hibás. De nem baj.

Ennek a társalgásnak amúgy sem volt értelme. Szevasz!

2015. máj. 24. 11:04
 47/51 anonim ***** válasza:

Remek, csináltál magadnak egy mártíromságot, mer hogy itt senki nem ért meg és mindenki rögtön a torkodnak ugrott.

Először is, ez a mindenki eléggé nagy túlzás. Mivel engem is a "csapatba" veszel, holott, a vitád már jóval az előtt elkezdődött, hogy én az első hozzászólást megtettem volna. Voltaképpen el sem olvastam az addigi beszélgetést, mert tudtam, hogy csak vita, ezért csak válaszoltam a kezdő kérdésben felvetettre.

Erre egyből egy eléggé primitív és valljuk be provokatív választ írtál. Az, hogy ugyan ebben a stílusban kaptad a reflektálást... bocs, hogy is írtad? "Erre jöttetek a személyeskedéssel és bocs, ha nem hagyom magam."

Hát igen, bocs, hogy más sem hagyja magát.

"Viszont leírtam, hogy szerintem nem biztos, hogy úgy van."

Ez viszont nem állja meg a helyét. Nem egyszerűen leírtad, hogy "nem biztos, hogy úgy van", hanem kicikizted és kigúnyoltad a hozzászólásomat. Mondjuk néha visszaolvashatnád amit írsz és akkor talán te is érzékeled. Persze, amikor visszacikiznek és visszagúnyolnak az már nem tetszik, abból inkább csináltál egy mártíromságot.

Egyébként pedig mi közöm van nekem ahhoz, hogy XY hogyan és mit válaszolt? Azért, mert más pofán vág, akkor engem kell elkezdened rugdosni? Eléggé hülye logika...

---

Anonymus

2015. máj. 24. 13:29
 48/51 ceri ***** válasza:

Sokféle látásmód van. Hallottam ezzel kapcsolatban 1 frappáns "dumát":

Van a légy látásmódja és van a méhecskéé. Az méh a virágra száll, a légy meg egész másra.

Be kell látnom, hogy tévedtem. A légynek mindig szebb lesz az a más mint a virág (világ).

2015. máj. 25. 09:07
 49/51 A kérdező kommentje:

ceri: Ha ezt eddig nem láttad, akkor most örülhetsz, hogy tanultál valamit. :)

A méhecskéknek a virág jelenti az életet, a légynek meg a tetemek, hús és az ürülék. A méhecske nem azért szál a virágra, mert az emberek szerint a virág olyan szép és illatos, ahogy a légy sem azért száll a bomló húsra, mert szerintünk az undorító.

A virág(os növény) egyébként egy elég trükkös lény, mert odacsalja a méhecskéket. Olyan színűvé válnak, olyan illatot árasztanak, amivel manipulálják szegény méheket. És ha már itt tartunk, bizonyos virágok a bűzlő dögök szagát imitálják, hogy a legyeket csalják oda. :) Tehát így vagy úgy, a virág veszi rá őket arra, hogy mit válasszanak. Nem pedig ők döntik el, nekik a génjeikbe van kódolva, hogy mit kell szeretniük.

Már csak ezért is baromságok a "frappáns" dumák. De nem baj. Ez is elfér a kulcs és a zár, az ateistákkal teli zuhanó repülő és tehet róla, tehet ellene okosságok között.

2015. máj. 25. 12:36
 50/51 anonim ***** válasza:
azért, mert azt szereti ha rá vannak utalva az emberek. Ha lenne valami biztos pont amire támaszkodni lehet, akkor azzal is függetlenek lennénk tőle.
2015. jún. 10. 11:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!