Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten egy tehetségtelen teremtő?

Isten egy tehetségtelen teremtő?

Figyelt kérdés
Minden, amit alkotott, az meghibásodik, rosszra fordul. De ha ő tökéletes, akkor miért nem képes tökéleteset létrehozni?

2015. máj. 21. 11:40
1 2 3 4 5 6
 1/51 anonim ***** válasza:
60%
Nem tehetségtelen! - hiszen azokat is megalkotta, akik Őt tehetségtelennek tartják/nevezik!
2015. máj. 21. 11:57
 2/51 anonim ***** válasza:

Én úgy fogom fel, hogy alapból van a sötétség.

És végtelen reménnyel, soha meg nem állva küzdünk a kicsi pislákoló fény fenntartásáért.

2015. máj. 21. 11:58
 3/51 anonim válasza:
Csak egy dolog nem lett tökéletes az ember.Szét is cseszi előbb-utóbb az egész bolygót...
2015. máj. 21. 11:58
 4/51 A kérdező kommentje:
1. Ez épp az ellenkezőjére bizonyíték. ;)
2015. máj. 21. 11:59
 5/51 A kérdező kommentje:

3. Ez is igaz. Ugyanakkor a világ is szétvágja saját magát. Folyamatosan megtörténik. Lefagy, felmelegszik, szupervulkánozik, stb. Nem beszélve arról, hogy a Nap majd egyszer szépen felperzsel mindent.

Ehhez képest az ember egy lepkefing.

2015. máj. 21. 12:01
 6/51 anonim ***** válasza:
0%

Gondolom még nem olvastál róla, vagy nem láttál semmilyen dokumentum filmet hogy a Földnek mekkora hatalmas önmegújító képessége van.

Próbálj meg keresni, érdemes. :)

Azokon a helyeken ahol az ember tönkretette a természetet, a tengert, elég érintetlenül hagyni néhány évig, és a Föld és az állatvilág csodálatosan rendbejön...

Tudod az ember itt a Földön a legnagyobb "szamár"...bár a szamár intelligens állat.

Inkább helyesebb úgy leírnom, hogy önzö, kapzsi, hazug emberiség akik a Földet, és az állatvilágot teszik tönkre......ezeket a Teremtö tudod hogy el fogja távolítani? Megtalálod ezt a jövendölést a Jelenések 11:18-ban.

2015. máj. 21. 12:12
 7/51 A kérdező kommentje:
Szerintem is az emberek a legnagyobb szamarak. :) Viszont nem szamárság ez ügyben Isten segítségét várni?
2015. máj. 21. 12:25
 8/51 Ozmium42 ***** válasza:
Nincs összehasonlítási alapom, hogy meg tudjam mondani, tökéletes-e.
2015. máj. 21. 12:30
 9/51 anonim ***** válasza:
30%
Isten szabad akaratot adott az embernek. Az ember szabad akaratából lehet okos, jó, és tisztességes, és szabad akaratából lehet ostoba, rossz és erkölcstelen. Majd halála után mindenki elszámol a lelkiismeretével, hogy mit művelt a Földön saját magával, és az embertársaival. Szerinted Isten nem tökéleteset alkotott?
2015. máj. 21. 12:43
 10/51 anonim ***** válasza:
10%

Gondolkodjál el egy kicsit kérdezö.

Az embereknek igenis kötelességük lenne a Földet gondozni, nem tönkre tenni, vigyázni az állatvilágra...de nézzel egy kicsit szét magad körül.

Kik döntenek afelett, hogy kivágják az öserdöket? Mit tehetsz te vagy én ez ellen mond?

Ugye semmit, az égvilágon semmit.

Mit tehetsz TE vagy én az ellen, hogy a szennyet ne a tengerbe vigyék, csak szomorúan nézzük az elpusztult állatok tetemeit.... láttál ugye erröl felvételeket, gondolom fáj neked is a szíved...és sem TE sem én nem tudunk ellene tenni semmit sem :( Itt egy hatalmasabb valaki léphet közbe csak, különben lassan elpusztul az élet a Földön. És ez a tudósok nézete kérem....

2015. máj. 21. 12:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!