Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten egy tehetségtelen teremtő?

Isten egy tehetségtelen teremtő?

Figyelt kérdés
Minden, amit alkotott, az meghibásodik, rosszra fordul. De ha ő tökéletes, akkor miért nem képes tökéleteset létrehozni?

2015. máj. 21. 11:40
1 2 3 4 5 6
 31/51 ceri ***** válasza:

Kérdező!

"Szóval szimplán te is a saját szájad íze szerint értelmezed Istent és azért kritizálsz engem, mert én nem a te tündérmese álmodat követem a harmóniás törvényekkel. Minden világos. "

Persze, hogy úgy értelmezem. Miért te kinek az agyával gondolkodsz?

Én nem kritizállak azért, hogy te mit követsz. Te fogod learatni a gyümölcsét. Én csak elmondtam mi van. És, hogy ne csodálkozz.

"Szerinted, aki rákos lesz vagy epilepsziás, miközben semmi rosszat nem tett soha, az a széllel szemben pisál? "

Ilyen nincs. Legfeljebb a te agyadban. Ezért az embernek nagyon sokat kell tenni (kisgyereknél a szülőnek) hogy megbetegedjen. Persze sok minden közrejátszik a környezetből, de a végső szót mi magunk mondjuk ki. Miért betegítené isten az egyiket a másikat meg nem?

"Az, hogy kinek jut boldog élet, szimplán a szerencsén múlik. Ha törvények csak őket szolgálják, akkor Isten segghülye vagy szadista"

A törvények egyetemesek. A szerencsének ehhez semmi köze.

"Az én értékrendemet meg lesz*rja a világ, a tiéddel együtt. Annak az embernek az igaza számít csak, akinek több a lóvéja vagy nagyobb a befolyása. Lásd az említett cápauszonykereskedelem. "

Lesz*rja mindenkiét. Neked legfeljebb azért több a bajod a világgal, mert te azt várod el, hogy a világ alkalmazkodjon hozzád. Szerintem keress valakit aki segíteni tud rajtad, mert ez soha nem fog megvalósulni.

"Az egész emberi faj egy rákos daganat a világon. Ha te azt hiszed, hogy nem ártasz semmivel a "nagy rendnek", akkor óriásit tévedsz. Ezzel együtt kéne tudni élni. "

Ebben van valami. Ami meg engem illet! amennyit ártok azért én viszem el a balhét és ennek tudatában élek. Én együtt élek ezzel a tudattal, te viszont mást sem teszel, csak rinyálsz. Csinálhatod, de ettől a világ nem változik. Magadért viszont tehetnél -ez a te illetékességed. Csak te ezt sem fogod fel.

Úgyhogy be is fejezem a diskurzust. Ha ennyiből nem értettél, akkor semmiből sem fogsz.

Rugdosd nyugodtan a köveket és csodálkozz.

Szerintem te még gyerek vagy függetlenül attól, hogy hány éve élsz. Bár sztem az éveid számát illetően is.

2015. máj. 22. 15:49
 32/51 A kérdező kommentje:

31. Már ha az elején befejezted volna, az is későn lenne. Spórolhattál volna egy csomó időt és tehettél volna magadért még többet, ahelyett, hogy a "bölcsességeidet" ömleszted ide feleslegesen. :) Ráadásul nekem is végig kellett ezeket olvasnom, pedig ha csak az elején említed, hogy nehéz a felfogásod... :/

A megbetegedés dolgot (hogy ki a hibás érte) és a többit meg jobb ha nem is kommentálom, mert nehezen hiszem el, hogy egy ekkora érzéketlen tuskó szöveget le tudtál ide vágni.

2015. máj. 22. 16:25
 33/51 ceri ***** válasza:

Kérdező !

Szívesen válaszoltam neked. Örülök, hogy megköszönted, hogy rád áldozhattam az időm egy részét.

2015. máj. 22. 17:33
 34/51 Mojjo ***** válasza:

Ceri, itt nem erről van szó, hogy rááldoztál valamennyi időt. Itt arról van szó, hogy te konkrétan a betegeket vagy szüleiket okolod gyakran gyógyíthatatlan, halálos betegségekért. Persze, az ember sokat tud tenni azért, hogy kialakulhasson a rák, sok közülük közismert (dohányzás, hogy messzebb ne is menjünk), de itt hangsúlyozottan nem erről beszéltél, amikor ezt írtad:

"Ezért az embernek nagyon sokat kell tenni (kisgyereknél a szülőnek) hogy megbetegedjen. Persze sok minden közrejátszik a környezetből, de a végső szót mi magunk mondjuk ki. Miért betegítené isten az egyiket a másikat meg nem?"

Nézd, én toleráns vagyok a vallásokkal és vallásosokkal szemben, negatív él nélkül érdekesnek találom, hogy emberek ilyen hiedelmekkel élnek, elismerem, hogy vallási szervezetek sokat tesznek a közjóért stb stb... Viszont azt hiszem, hogy van egy határ. Ha egy szerető családban megszülető kisgyerek teszem azt, leukémiás lesz, és kínok között meghal, és ilyenkor te gond nélkül a szülőket okolod, vagy ha egy tizen/huszonéves emberrel történik ez, aki tele van álmokkal, akkor te egyből rásütöd a bélyeget, hogy igen, ő tett ezért, az BŐVEN túllépi ezt a határt. Ez gyomorforgató, undorító, alja hozzáállás. Olyan hozzáállás, amire nincsenek szavak, csak hányinger. Adott esetben fogalmad sincs, hogy kik ők, mit tettek, hogy éltek, de te kimondod őket bűnösnek, hozzátéve, hogy maguknak köszönhetik... elképesztő. Erre nem lehet mentség, hogy így, felnőttként, a 21. században mindenféle természetfeletti, fura lények népesítik be az elmédet. Ami úgy egyébként tényleg egy érdekes dolog, de nem akkor, ha ilyen dolgokban mutatkozik meg...

2015. máj. 22. 18:24
 35/51 anonim ***** válasza:

"Minden, amit alkotott, az meghibásodik, rosszra fordul."

Ez csupán csak a te felfogásod a világról, az ahogy te látod a dolgok alakulását. Miből gondolod, hogy bármi ami meghibásodik az valóban hiba? És miből gondolod, hogy minden ami változik, az rossz?

Fel kell előbb ismerned, hogy nincs olyan, hogy "meghibásodik" vagy "rosszra fordul". Csak változás van, amelynek te a szemlélője vagy (rosszabb esetben az elviselője), és csak a szerint jó vagy rossz ez a változás, hogy a te elképzeléseidnek és érdekeidnek megfelelően történik vagy sem.

---

"De ha ő tökéletes, akkor miért nem képes tökéleteset létrehozni?"

Ki és mikor mondta neked, hogy a cél a tökéletesség megalkotása volt? Ráadásul mi alapján határoztad meg, hogy a világ nem tökéletes? Csak nem a te saját belső, világról alkotott elképzelésed alapján? Mert akkor úgy látszik ezzel is ugyan az a probléma, mint az első mondatod felvetésével.

---

Anonymus

2015. máj. 22. 19:26
 36/51 ceri ***** válasza:

Mojjo!

Nem erről szólt a kérdés. Én csak érintőlegesen válaszoltam erre a felvetésre.

De különben tanulmányozd ezt:

https://www.youtube.com/watch?v=kKaM1mGtrwc&index=3&list=PLA..

Mindenesetre nem a siratóasszony szerepére vállalkoztam ismeretlen, nem konkrét személyekkel kapcsolatban, hanem a kérdezőnek próbáltam megválaszolni a negatív látásmódjával kapcsolatban. Arra próbáltam felhívni a figyelmét, hogy a probléma talán benne is van. Talán nem a világot kellene próbálni alapvetően megváltoztatni, hanem neki kellene a világot és saját magát is szeretni.

Igen, mindenki felelős magáért, a hozzátartozóiért, a szűkebb és tágabb környezetéért. A betegségek meg nem csak úgy vannak ok nélkül, mint ahogy semmi sem.

A legutolsó sorban a felelős ezekért isten. De bárki is a felelős, nekünk abban van teendőnk, amire egyáltalán lehet ráhatásunk.

Ez a dolgunk -ha nem tetszik ami van- és nem az, hogy kívülre helyezzük az okot. Mégkevésbé az, hogy anonim, számunkra ismeretlen beteg emberek miatt nyivákoljunk.

Ha ég a házunk -márpedig a kérdezőnél ezt tapasztaltam- akkor sztem oltani kell, nem Mr. Smith bajai miatt kell ajvékolni, ráadásul azért, mert a saját ügyünkben tehetetlenek vagyunk.

Persze értem én, hogy az egészet azért teszitek, mert hogy nem értetek a véleményemmel egyet. Csakhogy ez a ti problémátok. Én nem megyek ebbe a játékba bele. Engem nem érdekel, hogy milyen okból próbálkoztok fogást keresni másokon -történetesen most rajtam.

Én válaszoltam a feltett kérdésekre lelkiismeretem szerint. Ti meg csak okoljátok a világot nyugodtan, mert hogy olyan amilyen. Hátha ez visz előrébb és elégít ki benneteket!

Mindig bírtam a képmutató embereket, akik eljátszák, hogy ők maguk a világfájdalom, közben meg a felelősséget kívülre helyezik, és valójában gyűlölik a világot, mert nem az ő 5 percenkénti ötleteik alapján működik.

2015. máj. 23. 07:42
 37/51 A kérdező kommentje:

"Miből gondolod, hogy bármi ami meghibásodik az valóban hiba?"

Te miből gondolod, hogy bármi ami meghibásodik az nem hiba?

"És miből gondolod, hogy minden ami változik, az rossz?"

És miből gondolod, hogy minden ami változik, az nem rossz? (Habár én ilyet szerintem nem írtam vagy valamit félreértesz.)

"Fel kell előbb ismerned"

Azt kéne felismernem, hogy most te a saját elképzelésedet próbálod felvázolni, ami ugyanakkora eséllyel lehet hibás, mint az enyém.

"és csak a szerint jó vagy rossz ez a változás, hogy a te elképzeléseidnek és érdekeidnek megfelelően történik vagy sem."

Igen, pl. nagyanyám tüdőrákot kap (nyilván "ceri" nyomán ő tehet róla, hiába nem dohányzott soha, ezért megérdemli a 2 hónap kínszenvedést a rákkal) és ez neki rossz, de nekem jó, mert öröklök utána egy házat.

"Ki és mikor mondta neked, hogy a cél a tökéletesség megalkotása volt?"

És ki mondta neked, hogy nem az? Van róla valami felvételed, leveled vagy hasonló?

"Csak nem a te saját belső, világról alkotott elképzelésed alapján?"

Pontosan ugyanúgy, ahogyan te is. :D

2015. máj. 23. 19:20
 38/51 A kérdező kommentje:

"Mindenesetre nem a siratóasszony szerepére vállalkoztam"

Igen, te a tajparaszt szerepére vállakoztál. Habár senki sem kérte egyiket sem. De úgy látszik nagyon szeretheted ezt a karaktert.

"Talán nem a világot kellene próbálni alapvetően megváltoztatni, hanem neki kellene a világot és saját magát is szeretni."

A világot senki sem akarja/tudja itt megváltoztatni te...******.

De ha mindenki csak magát szeretné hozzád hasonlóan, akkor ma még mindig a vallási sötétség uralkodna, a nők nem szavazhatnának, a feketék nem számítanának embernek, a homoszexualitás még mindig betegségnek lenne bélyegezve, nem élnének bálnák és tigrisek, stb.

"Igen, mindenki felelős magáért, a hozzátartozóiért, a szűkebb és tágabb környezetéért."

Csak azért nem kívánok semmi rosszat, mert sajnálnám, hogy mások kárán tanulj egy kis alázatot, szerezz bizonyos fokú empátiát. Amúgy is menthetetlen vagy.

"A betegségek meg nem csak úgy vannak ok nélkül, mint ahogy semmi sem."

Betegségek azért vannak, mert hajlamosak vagyunk rájuk, ilyen géneket örököltünk vagy felszedtünk egy bacit vagy vírust. Nehogy azt hidd, csak mert nyomatsz egy kis biologika f*st, nálad majd 80 évesen nem diagnosztizálhatnak egy szép kis végbélrákot.

"Mégkevésbé az, hogy anonim, számunkra ismeretlen beteg emberek miatt nyivákoljunk."

Számodra lehet ismeretlen, másoknak meg nem. Szerencsére nem mindenki így áll ehhez, mint te és egy csomó alapítványt hoznak létre családtagok elhunyt szeretteik emlékére, hogy imseretleneknek segítsenek meggyógyulni.

"Ha ég a házunk -márpedig a kérdezőnél ezt tapasztaltam- akkor sztem oltani kell, nem Mr. Smith bajai miatt kell ajvékolni, ráadásul azért, mert a saját ügyünkben tehetetlenek vagyunk."

Mit tapasztalsz? Semmiféle problémámmal nem álltam elő neked és nem is fogok. Honnan a fenéből veszed, hogy nekem nem ugyanaz a gondom, mint amit te itt összehánysz?

"Én nem megyek ebbe a játékba bele. Engem nem érdekel, hogy milyen okból próbálkoztok fogást keresni másokon -történetesen most rajtam."

Akkor mi a francnak írogatsz még mindig? Már az is le lett írva, hogy befejezed és az is, hogy engem meg nem érdekel. Mi tart vissza, hogy hallgass?

"közben meg a felelősséget kívülre helyezik, és valójában gyűlölik a világot, mert nem az ő 5 percenkénti ötleteik alapján működik."

Honnan tudod, hogy én miért vállaltam már felelősséget vagy éppen más? Nem magadból kéne kiindulni. Én elhiszem, hogy te sz*rsz a környezetedre és a problémáikra, de más még nem biztos. Fingod sincs semmiről.

2015. máj. 23. 19:38
 39/51 anonim ***** válasza:
89%

""Miből gondolod, hogy bármi ami meghibásodik az valóban hiba?"

Te miből gondolod, hogy bármi ami meghibásodik az nem hiba? "

Látom az értelmi szinted megvan, hogy megfordítsd az állítást, de ettől még nem jutottunk előrébb. Elég lett volna egyszerűen csak elgondolkodnod a dolgon és kijelenteni, hogy nem tudod. E helyett lejáratod magad... Te dolgod...

Egyébként, ha figyelmesen olvastál volna és megérted amit írtam, rájöttél volna, hogy azért nem rossz, mert nincs olyan a világban, hogy jó meg rossz. Ezek csak a mi ítéleteink valamilyen szempont szerint.

Ilyen formán pedig ki nem szarja le, hogy szerinted mi a jó meg mi a rossz?

---

"Azt kéne felismernem, hogy most te a saját elképzelésedet próbálod felvázolni, ami ugyanakkora eséllyel lehet hibás, mint az enyém."

Ez ismételten a te saját szubjektív megnyilvánulásod, miszerint ez az én elképzelésem. Ez nem egy elképzelés, hanem egy tény. Verheted a hisztit, akkor is ez lesz az igazság.

Jah, hogy pont ez neked nem jó, hanem rossz, mert te nem úgy képzelted el a világot, hogy csak úgy van, hanem vannak a kis ördögök, akik a vasvilláikkal rohangálnak köztünk és rosszalkodnak.

---

"Igen, pl. nagyanyám tüdőrákot kap (nyilván "ceri" nyomán ő tehet róla, hiába nem dohányzott soha, ezért megérdemli a 2 hónap kínszenvedést a rákkal) és ez neki rossz, de nekem jó, mert öröklök utána egy házat."

És mond meg nekem, hogy a tüdőrák mitől rossz? A tüdőrák csak egy állapot attól függetlenül, hogy mi ezt rossznak minősítjük. De félek úgysem fogod megérteni, hogy mit akarok mondani, de mások hátha megértik.

---

""Ki és mikor mondta neked, hogy a cél a tökéletesség megalkotása volt?"

És ki mondta neked, hogy nem az? Van róla valami felvételed, leveled vagy hasonló? "

ÚÚÚ, hát most aztán megmondtad a frankót öcsém. Az a baj, hogy most attól, hogy megfordítod az értelmét a mondataimnak nem tűnsz értelmesebbnek, sőt inkább egy buta 10 évesnek. Te vetetted fel először azt, hogy idézem: "De ha ő tökéletes, akkor miért nem képes tökéleteset létrehozni?"

Nos, akkor kérdem a te buta szinteden: Ki mondta neked, hogy a cél a tökéletesség volt? "Van róla valami felvételed, leveled vagy hasonló?"

Egyébként ha már itt tartunk, eléggé idióta vagy, mivel a kérdést te vetetted fel, és nem emlékszel arra, hogy mi volt a saját kérdésed? Ciki...

---

""Csak nem a te saját belső, világról alkotott elképzelésed alapján?"

Pontosan ugyanúgy, ahogyan te is."

Van egy olyan sejtésem, hogy te vagy az a 12 éves kis noob hisztis kölyök a másik topicból, legalább is az alpári stílusod és az értetlenséged megegyezik vele. Előbb talán az általános iskolát kellene kijárnod és utána feltenni ilyen kérdéseket, mert a válaszaid alapján feltűnően kevés az általános műveltséged ahhoz, hogy ilyesmiről beszélgessen veled az ember.

---

Anonymus

2015. máj. 23. 21:37
 40/51 A kérdező kommentje:

39. Jujj, nem tudtam, hogy ennyire nem bírod feldolgozni, ha valaki nem ért veled egyet. :S

"Elég lett volna egyszerűen csak elgondolkodnod a dolgon és kijelenteni, hogy nem tudod."

Mert te tudod...igen, hogyne. Nyilván. Lehetnél egy kicsit komolyabb is.

"Egyébként, ha figyelmesen olvastál volna és megérted amit írtam, rájöttél volna, hogy azért nem rossz, mert nincs olyan a világban, hogy jó meg rossz. Ezek csak a mi ítéleteink valamilyen szempont szerint."

Tényleg? Na ne már. Csakhogy ez még nem változtat a tényen, hogy mi nem tudjuk magunkat kívül helyezni ezen , így nekünk lesz rossz és jó is.

"Ilyen formán pedig ki nem szarja le, hogy szerinted mi a jó meg mi a rossz?"

Ezt megint megfordítanám, de akkor megint kivernéd itt a hisztit, az meg nem lenne jó.

"Ez nem egy elképzelés, hanem egy tény."

Ez nem tény. :) Ez a te szubjektív elképzelésed és azért hiszed, hogy tény. Akár tetszik, akár nem.

"Jah, hogy pont ez neked nem jó, hanem rossz, mert te nem úgy képzelted el a világot, hogy csak úgy van, hanem vannak a kis ördögök, akik a vasvilláikkal rohangálnak köztünk és rosszalkodnak."

Most lopod a szöveget ceritől? Vagy te az egyik inkarnációja vagy a gyk-án?

Álljatok le azzal, hogy beleképzeltek a hozzászólásaimba olyasmiket, amiket nem mondtam. És ne is ismételgessétek egymást, mint a papagájok. Ettől nem lesztek hitelesebbek.

"A tüdőrák csak egy állapot attól függetlenül, hogy mi ezt rossznak minősítjük. De félek úgysem fogod megérteni, hogy mit akarok mondani, de mások hátha megértik."

Ja, csak egy állapot. Gondolom még nem volt rákos a családban nálad. Akkor majd nem "csak" állapot lesz. Bunkó.

"Egyébként ha már itt tartunk, eléggé idióta vagy, mivel a kérdést te vetetted fel, és nem emlékszel arra, hogy mi volt a saját kérdésed? Ciki..."

Én nem a kérdésre reagálok, mivel én a kérdező vagyok. Én a válaszokra reagálok. Szívesen.

Az egyetlen ciki dolog az, hogy itt írogatok nektek (ahelyett, hogy jelenteném a modiknak a hozzászólásaitokat és hagynám a fenébe), pedig ennyi erővel a falnak is mondhatnám.

"Van egy olyan sejtésem, hogy te vagy az a 12 éves kis noob hisztis kölyök"

1. "noob" és "öcsém", ezek alapján te vagy a kölyök

2. amit itt lerendeztél, mert mert hajlok meg a bölcsességed előtt...na az volt a hiszti

3. Nem válaszolgatok más topicba, ha esetleg megmutatod melyikre gondolsz, akkor esetleg meg tudom mondani.

(Veletek nem lehet társalogni semmiről. Ha valaki nem azt gondolja, amit tik, azt rögtön próbáljátok átnevelni, ha pedig nem megy, akkor le van hülyézve. Nos, ez tényleg nem társalgás.)

2015. máj. 23. 22:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!