Bekelenne tiltani minden vallást a világon, szerintetek is eljönne az új aranykor?
Az őseink annak idején létrehoztak egy szörnyeteget, amit istennek neveztek. Kultuszokat építettek köré, amik aztán hátráltatták a tudományok és művészetek fejlődését. A másképp gondolkodokat pedig máglyára küldték egy egy képzeletbeli teremtmény, egy szörnyeteg nevében.
A keresztény egyház és az iszlám népírtásokat és emberiség elleni bűntetteket követett el. Bekellenne tiltani a vallásokat, tényleg. Mert isten egy szörnyeteg, és a hívei haladás ellenes birkanyáj.
Végülis ugyan arról beszélünk mindhárman, csak különböző szempontok szerint. Az, hogy a kultúra is bele lett vonva tette kissé nehézkessé a közös nevező megtalálását. Egyezzünk ki abban, hogy ami az emberek szabadságát korlátozza az rossz. Legyen az vallás, kultúra, eszmeiség, vagy emberi butaság.
Azzal is egyetértek, hogy mindenkinek joga van hülyének lenni, de különbséget kell tenni aközött, hogy hülyének néznek, vagy tényleg hülye vagy. Azt is elismerem, hogy míg az ember önmaga fel nem lázad az elnyomója ellen, addig nincs értelme felszólalni érte, hisz nem érett meg rá, hogy szabad legyen. Ha neki jó az amiben van(szenvedés), nekem is az. De ne menjünk el amellett aki segítségre nyújtja a kezét.
Csak ennyit szerettem volna még hozzáfüzni. Jó vita volt, örültem, hogy nem ment át személyeskedésbe, mint azt oly sokszor tapasztalhattátok ti is ezen az oldalon.
Peace
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!