Bekelenne tiltani minden vallást a világon, szerintetek is eljönne az új aranykor?
Az őseink annak idején létrehoztak egy szörnyeteget, amit istennek neveztek. Kultuszokat építettek köré, amik aztán hátráltatták a tudományok és művészetek fejlődését. A másképp gondolkodokat pedig máglyára küldték egy egy képzeletbeli teremtmény, egy szörnyeteg nevében.
A keresztény egyház és az iszlám népírtásokat és emberiség elleni bűntetteket követett el. Bekellenne tiltani a vallásokat, tényleg. Mert isten egy szörnyeteg, és a hívei haladás ellenes birkanyáj.
Igen be kellene tiltani a hitet, a gondolkodást, a lelkiismeretet, - szóval a szabadságot.
Be kellene tiltani az embert! :D
"150 évvel ezelőtt még elégették az özvegyet férje halotti máglyáján"
"Először is ha szélsőséges ha nem, megtörtént és csak nézőpont kérdése mennyire szélsőséges. Ha a te gyerekeddel történik máris nem lesz olyan szélsőséges, hidd el. "
"De, hogy mennyire buták is az emberek indiában a vakhit miatt.."
A cigányok meg betörtek.
Tehát a cigányok betörők. És különben is 150 éve még emberhúst is ettek.
Na ezt hívják általánosításnak, előítéletességnek.
Indiát meg legjobb lenne végleg eltörölni, ha már azzal a pár 100 év gyarmatosítással nem sikerült kiirtani a buta sok ezer éves kultúrájukat és bevezetni a népi de mocsokráciát teljes mértékben.
Szerintem meg békén kellene más népeket hagyni a saját környezetükben, hazájukban. Ettől még meg lehet a véleményünk - de az a mienk- amit nem kell senkire ráerőszakolni, akárcsak a hitünket, vagy hitetlenségünket.
Ettől még persze vannak bűncselekmények, bűnös szekták, gyerekkereskedelem. A "fejlett" világban talán még szervkereskedelem is -napjainkban. Talán a gyermekkereskedelemhez, az elefántcsont bizniszhez és a hasonló romboló dolgokban sem vagyunk teljesen ártatlanok, mi fejlett nyugati materialisták. Mintha ezek is anyagi dolgok lennének és nem lelkiek.
Az indiai kultúra pedig annyira összetett és gazdag, hogy lebutázni őket ..... inkább nem írom le, hogy mit gondolok arról, aki ilyet tud mondani segítség nélkül.
Nem szabad tiltani, mert attól csak megerősödnek.
Nevetségessé kell őket tenni.
"Csak a lélekben gyengék félnek attól, hogy mások erősek!"
Gondolom a zsidóknak is ezt mondtad volna, amikor a náciknak egyre nagyobb lett a hatalma.
Ugyan, dehogy akarják betiltani, miért is tenné az állam, amikor az emberprogramozás ősi módja beválik a hatalom megtámogatása érdekében.
Minél jobban szegény a nép, annál jobban szüksége van a vallásra, hogy ne lázadozzon és minél vallásosabb, annál szegényebb lesz.
Így volt ez mindig és ezután is így lesz.
Ami Sztálint illeti, az ő diktatúrája, ami tönkretette a baloldali eszméket, annyiban hatékony volt, hogy a primitív Oroszországot ripsz, ropsz néhány évtized alatt atomnagyhatalommá tette, de ez nem egyenlő az ateizmussal és a materializmussal.
Különben meg nem tökmindegy, hogy az ateizmus, vagy a teizmus nevében zsákmányolnak ki, tartanak nyomorban, szedik el a pénzed és a szavazataid, vagyis kötelezővé teszik a támogatást?
A szocrendszerben csak egy pártra lehetett szavazni, most lehet elvileg többre is, de amelyik tenne is valamit a köz érdekében, azokat lehetetlenné teszik, a média útján.
Szerintem állandó rendszerváltást kellene tartani, mindig minden törvényt eltörölni, minden adót az új kormánnyal. Négyévente, vagy ha nagyot zuhanna a kormány támogatása, akkor korábban is.
Na, az lenne az aranykor.
A templomokat meg tartsák fenn a hívők, ne a nyugdíjasok kis pénzét, meg a TB befolyt jövedelmeit adják a papoknak, legfeljebb nem ennének naponta libacombot, jutna néha a nyugdíjasnak is a fazekába.
Szerintem be nem kellene tiltani, csak az iskolákból kiseprűzni őket, bolondítsák máshol a népet. Azt valóban be kellene tiltani, hogy a gyermekeinket megmételyezzék, akár akarjuk, akár nem. Olyan ez, mint amikor a narkósok beetetik a későbbi fogyasztóikat, de hát mit lehet várni, ha papok kerülnek hatalomra a politikában, akkor nemhogy az aranykor, de a legsötétebb időszak várható.
A gazdagok egyre gazdagodnak, a szegények meg még szegényebbek lesznek, így van ez rendjén az Egyház szerint és ne is törődj vele, mert mit számít az ebben a világban, majd ha a sírba löknek, akkor utána a nép is bokázhat a másvilágon, ezt csak hagyjuk meg a hatalmasoknak, meg a papjaiknak.
"Gondolom a zsidóknak is ezt mondtad volna, amikor a náciknak egyre nagyobb lett a hatalma."
Szerezz ismereteket a a zsidókról és a nácikról.
Anonymus-nak:
- Tudod elég érdekesnek találom, hogy szerinted minden rendben van azzal, hogy itt ott a világban megölnek embereket, mert szerintük az emberáldozat normális, vagy szerintük NEM kell tisztelni az életet, mert amúgy is van halál utáni élet. Ez a szemléletmód nemcsak nevetséges, de elfogadhatatlan is. Attól hogy neked vagy nekem elfogadott a halál utáni lét kérdése, még nem teszi normálissá vagy elfogadhatóvá a gyilkosságokat, de hogy ne csak ennyire szélsőséges példákat hozzak, a linken található női elnyomást sem. Vagy hogy még egy kicsit kiterjesszem az egészet, gondolom tisztában vagy azzal mi az a kóser vágás, ha nem, elmondom: állatkínzással egybekötött lemészárlás egy olyan vallási nézet miatt, mert a vér tisztátalan.... El kellene gondolkodni ezeken, hogy vajon tényleg megengedhető e, mert ha igen akkor én nem szeretnék továbbélni ebben a "normálisnak" nevezett erkölcsi fertőben.
Nem azt mondom, hogy a világ csak ezzel van tele, hanem arra próbálom meg felhívni a figyelmet, hogy az emberi butaságból fakadó vallási marhaságok miatt embereket megalázni, vagy megölni sosem volt és nem is lesz normális, vagy elfogadható.
ceri-nek:
"Tehát a cigányok betörők. És különben is 150 éve még emberhúst is ettek. "
- Ők nem vallási nézetből kifolyólag teszik azt amit.
"Indiát meg legjobb lenne végleg eltörölni, ha már azzal a pár 100 év gyarmatosítással nem sikerült kiirtani a buta sok ezer éves kultúrájukat és bevezetni a népi de mocsokráciát teljes mértékben. "
- Kérlek olvasd el amit fentemm Anonymusnak írtam, talán jobban megérted miről beszélek.
"Szerintem meg békén kellene más népeket hagyni a saját környezetükben, hazájukban. Ettől még meg lehet a véleményünk - de az a mienk- amit nem kell senkire ráerőszakolni, akárcsak a hitünket, vagy hitetlenségünket. "
- Az írásodból látszik, hogy valószínűleg bele sem pillantottál a linkbe amit Anonymusnak küldtem. Ha nem nagy kérés nézz bele, tájékozódj és utánna mond azt, hogy hagyjuk csak nyugodtan az emberi elnyomást, kizsákmányolást és kínzást tovább folyni, mert ez az ő kultúrájuk része és valószínűleg ezt szeretik. Szerintem ha megkérdeznél egy nőt, hogy szabad e, vagy hogy tetszik e neki a rendszer, igent csak félelméből mondana...
De szép is egy olyan vallás és kúltúra ahol nincs egyenlőség, nincs szabad akarat, nincs jogod semmihez (mondjuk nőként ha már az indiai példánál maradunk) mert a vallás amibe beleszülettél mindezt elveszi tőled. Könnyű innen MO-ról észt osztani, hogy ne szóljunk bele, ez az ő dolguk. Látom rád szorult helyzetben számíthatna az ember, oldja meg mindenki a sajtát dolgát...
"Az indiai kultúra pedig annyira összetett és gazdag, hogy lebutázni őket ..... inkább nem írom le, hogy mit gondolok arról, aki ilyet tud mondani segítség nélkül."
- Szerintem se írd le, mert teljesen félreértetted amit írtam, így nem is kapcsolódna a témához az amit írsz. Nem az indiai kultúrát és népet szóltam le vagy butáztam le hanem azokat akiket elvakít a hit, azaz vallási fanatistákat: "De, hogy mennyire buták is az emberek indiában a vakhit miatt.."
openyoureye-nak!
"- Ők nem vallási nézetből kifolyólag teszik azt amit. "
Igen az ok más, én az általánosításról beszéltem, ami bár lehet nem volt célod, de mégis azt írtad " buták is az emberek indiában a vakhit miatt" , meg azt, hogy "ha szélsőséges, ha nem, megtörtént"
"- Kérlek olvasd el amit fentemm Anonymusnak írtam, talán jobban megérted miről beszélek. "
Elolvastam, és ezért írtam "vannak bűncselekmények, bűnös szekták, gyerekkereskedelem." Tehát szerintem is vannak általános és örök erkölcsi törvények, amelyeket semmiféle kultúra és vallás nem hitelteleníthet el. Ilyenekre gondolok, hogy "ne ölj" és társai, bár akadhatnak esetek pl. önvédelem, amikor sztem ezeket is megszeghetjük indokolt esetben. De ezek csak kivételes esetek lehetnek.
"... s utánna mond azt, hogy hagyjuk csak nyugodtan az emberi elnyomást, kizsákmányolást és kínzást tovább folyni, mert ez az ő kultúrájuk része és valószínűleg ezt szeretik. "
Az emberek lehet, hogy sok mindent nem szeretnek a kultúrájukban. De szerintem az a helyes -eltekintve az előbb írt "általános és örök erkölcsi törvények" megszegésétől- ha hagyjuk, hogy azok a népek, országok, kultúrák oldják meg a helyzetet így vagy úgy. Nem csak jogunk nincs beavatkozni, hanem sok esetben több kárt okozunk mint hasznot. (Lásd gyarmatok vagy akár Irak esetében.) Leromboljuk az ottanit rendet és adunk egy nekik idegen, elfogadhatatlan valamit. Marad egy katyvasz ami a legtöbb esetben több kárt okoz, mint az eredeti állapot.
"Könnyű innen MO-ról észt osztani, hogy ne szóljunk bele, ez az ő dolguk"
Nem könnyű. Legalábbis nem könnyebb, mint nem beleszólni, de el kell dönteni, hogy felnőtt embereknek gondoljuk-e őket annak minden következményével, vagy a hamis magasabbrendűség jogán gyerekként bánunk velük.
"Látom rád szorult helyzetben számíthatna az ember, oldja meg mindenki a sajtát dolgát... "
Úgy gondolom azon van jogom segíteni aki kéri, ha van rá módja, és aki maga is akarja, hogy segítsek. Ha úgy segítek ahogy ő nem szeretné, az nem segítség. Tehet legalábbis meg kell az érintettel beszélni.
"...a kóser vágás, .... állatkínzással egybekötött lemészárlás egy olyan vallási nézet miatt, mert a vér tisztátalan.... "
Ezt anonymusnak írtad, de megragadta a figyelmemet. Erről a módszerről csak elképzelésem van, egyet azonban elhiszek. Mégpedig azt, hogy minél stresszesebb ilyen esetben az állat, annál több olyan hormon keletkezik a szervezetében, ami nekünk, elfogyasztóknak ártalmas. Ha a kóser vágás ilyen, akkor többet veszítenek, mint amennyit nyernek vele, és duplán oktalan, káros állatnak és közeli rokonának egyaránt.
Mondjuk e tekintetben a nagyüzemi vágóhidaknak is lenne dolguk a mi kultúránkban is.
" El kellene gondolkodni ezeken, hogy vajon tényleg megengedhető e, mert ha igen akkor én nem szeretnék továbbélni ebben a "normálisnak" nevezett erkölcsi fertőben. "
Igazad van. Csak sajnos nem ez az egyetlen gond. És nem is a néhánynak egyike. Alapvető gondok vannak a mi kultúránkban is ember és ember viszonyában. Ezek mellett szinte jelentéktelenek ezek a problémák, és ez az erkölcsi fertő. De persze ettől még igazad van ebben a kérdésben. Ha már eszünk húst, és állatot kell ölni, úgy kellene csinálni, hogy minél kevesebb legyen az állat szenvedése. De gondolj bele mennyi szenvedést és kínt okoz, és mennyi mindentől fosztja meg egyik ember a másikat annak egész élete folyamán, kapzsiságból, önzésből -világméretű szinten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!