Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mitől ilyen gazdagok a jehovák?

Mitől ilyen gazdagok a jehovák?

Figyelt kérdés
Ferrari, Porsche és Mercedes, amit használnak. Az egyik Ferrari 458-ból szállt ki és elmondta, hogy jehova szavát követik, ez tette őket gazdaggá. De hogy lehet ez?

2015. ápr. 13. 13:22
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Nem összehasonlítható szerintem az, ha valakinek otthona sincs és csak az alapvető szükségleteit fedezik, és az, ha valaki parókián él és futja neki Lexusra is..."

Szerintem meg igen is összehasonlítható abból a szempontból hogy mind két esetben önkéntes adományokból fedezik ezeket a kiadásokat.

De az általad említett parókia nem a papé. Tehát ha ő megy attól a parókia még marad s a következő lakóé lesz. Amennyiben van jelentkező mert van ahol már hiány van a katolikus papokból. Lexusal közlekedik amelyeket az adományokból vásárolt magának a pap vagy adományként kapta az autót?

De tény és való hogy egy papnak egy Lexus valóban erős túlzás annak fényében hogy sokaknak még a rendszeres napi étkezést is gondot okozhat. De talán rákérdezhetnél hogy miért jár ilyen autóval? Én kíváncsi lennék rá.

"Én nem irigylem, csak mondom, hogy nem összehasonlítható, mert a teljes idejű szolgáknak tényleg nincs luxusautójuk."

Ennek abszolút nincs jelentősége hogy mijük van és mijük nincs.

A lényeg az hogy ugyan úgy "fizetést kapnak" mint a papok. Gondolom havi elszámolásban.

S ez a lényeg nem pedig az hogy valami van vagy nincs. Mert azért a pénzért amit kapnak nem a pap meg a szolgák dolgoznak meg hanem mások azért hogy ők egy adott szolgálatot elvégezhessenek. Hogy az erre kapott juttatást hogyan használják fel az egy másik kérdés.

"Lehet, hogy egyes tanúknak van, de nem ez a jellemző, főleg nem a vezetőkre!"

Te sem a vezetőkről írtál hanem papokról. De ha gondolod mehetünk feljebb. Köf, érsek, bíboros stb.

2015. ápr. 21. 15:42
 42/45 anonim ***** válasza:

"A lényeg az hogy ugyan úgy "fizetést kapnak" mint a papok. "

Nem. Mert annyit kapnak, amennyi a szuksegletuk volt, azon felul nem.

2015. ápr. 22. 18:25
 43/45 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Nem. Mert annyit kapnak, amennyi a szuksegletuk volt, azon felul nem."

Legyen neked a hited szerint! :)

2015. ápr. 22. 21:28
 44/45 gago77 ***** válasza:
Akik ezt a vallast ugymond "uzemeltetik", iranyitjak, azoknak boven futja Ferrarira, nyugodt lehetsz. Nekem volt egy osztalytarsam, akinek a szulei benne voltak, hat nem volt egy "szegeny gyerek".. persze Ferrarijuk nem volt de ok csak amolyan kozepszinten voltak.. De a legtobbjuk persze csoro.. Az iranyitoknak telik ra, a csorok penzebol, munkajabol. Erted? Valahogy ugy, mint a politikusok es a koznep..
2015. ápr. 28. 18:46
 45/45 anonim ***** válasza:
Járj utána, mielőtt írsz, mert csak azok kapnak támogatást, akik hajlandóak más országba is elmenni, úgy hogy még házuk sincs; tehát az utazó szolgák. Fizetést ők sem kapnak, hanem a szükségleteik vannak megtérítve, biztosítva van étel, benzin, ilyenek. Azon felül nem kapnak pénzt. Akiknek van gyerekük pedig nem utazó felvigyázók, tehát akikről te beszélsz, nem kaptak egy fityinget se. Nem értem miért kell valótlanságokat terjeszteni.
2015. ápr. 28. 19:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!