Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mitől ilyen gazdagok a jehovák?

Mitől ilyen gazdagok a jehovák?

Figyelt kérdés
Ferrari, Porsche és Mercedes, amit használnak. Az egyik Ferrari 458-ból szállt ki és elmondta, hogy jehova szavát követik, ez tette őket gazdaggá. De hogy lehet ez?

2015. ápr. 13. 13:22
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
25%
Az ilyen és ehhez hasonló felekezetek nagyon jó kapcsolati hálót jelentenek a vállalkozóknak...
2015. ápr. 13. 13:32
 2/45 anonim ***** válasza:
82%
Én több Jehova Tanúját ismerek, de egyik sem gazdag. Legalábbis anyagilag nem.
2015. ápr. 13. 14:12
 3/45 anonim ***** válasza:
46%

szia

Jehova csak egy személy, nem értem miért beszélsz többes számban

Ezenkivül Jehovának nincs szüksége semmilyen ember által készitett semmilyen luxus autór, és nincs is neki.

Sőt pénze sincs, mert nem ember.

S nem Jehova szava által jutott ilyen kocsihoz.

Viszont ha a Tanúiról van szó, akkor sem értelek, hogy miért beszélsz olyan tág értelemben, mint h minden Tanú luxus autóval furikázna.

Nekem pl. semmilyen autóm sincs, sőt albérletben lakom a férjemmel, saját lakásunk sincs

Sőt itt ahol élek Budapesten, a testvéreim közül csak néhányan mondhatják magukénak, hogy autóval rendelkeznek, de nem is a legujabb luxus kocsik

Hogyan lehet ez?

úgy hogy olyan munkahelyük van ami által a jövedelmük megengedi hogy ilyen dolgot vásároljanak,

Én nem sajnálom, és nem is irigylem tőlük.

S felhivom tisztelt figyelmedet a Bibliában leirt személyek közül némelyekre akik Jézus tanitványaiként olyan tehetősebb életet éltek hogy nem csak nagy házuk volt, de szolgákat is tartottak,

2015. ápr. 13. 16:16
 4/45 anonim ***** válasza:
45%

Jehovának akad hamis tanúja is, olvastam, hogy egy idős néni beengedte őket, mert ugye mindig legalább ketten járnak. Aztán az egyik kikéredzkedett WC-re, a másik meg szóval tartotta a nénit. Na, gondolhatjátok, az amelyikre nem tudott figyelni, tömni kezdte a zsebeit, teljesen kifosztotta a lakást, majd sebtiben elbúcsúztak, gondolván azt, hogy Isten adta, Isten elvette, vagy legalább is a tanúja, vagyis vigyázni kell, kit enged be az ember a lakásba.

Az ilyen szervezeteknél meg megszokott az, hogy a tagok adományaiból a vezetők jól élnek, különösen az amerikai anyaszervezetben dúskálnak a javakban. Már a megalapítójuk, a Russel is fejedelmi villában élvezte az életet, meg talán le is csukták, sikkasztásért, vagy adócsalásért, de ebben nem vagyok bizonyos, mert lehet, hogy kimosta magát, csak annyi a tuti, hogy próbáltak a körmére nézni és eljárás indult ellene, de lehet, hogy az ügyvédek serege busás fizetség ellenében kihúzta a pácból.

Egyébként én Audis JT-t ismerek, egy öreg muksó, az már nem lohol téríteni, csak kaszálja a gubát és árgus szemmel figyel, ki, mennyit perkál.

Felvitte az Isten a dolgát.

2015. ápr. 13. 19:44
 5/45 anonim ***** válasza:
36%

Na szemezgessünk egy kicsit.

"Ferrari, Porsche és Mercedes, amit használnak. Az egyik Ferrari 458-ból szállt ki és elmondta, hogy jehova szavát követik, ez tette őket gazdaggá."

Tehát megláttál egy Ferraris úriembert, aki kiszállt az autóból és egyből elmondta, hogy miért lett gazdag? Ne már... Egyébként nevet nagybetűvel kezdünk :) Nem mondom azt, hogy nincsenek köztünk olyanok, akik gazdagok. De többségben biztos hogy nincsenek, sőt! Mivel a Szentírás alapján kiiskolázott lelkiismeret miatt nem szabad átvágnunk senkit, sem embert, sem a törvényt, ezért kevesen tudnak meggazdagodni, mert mások eltiprása nélkül nagyon nehéz.

"Egyébként én Audis JT-t ismerek, egy öreg muksó, az már nem lohol téríteni, csak kaszálja a gubát és árgus szemmel figyel, ki, mennyit perkál. "

Jehova Tanúi NEM kapnak fizetést a prédikálásért, ez teljesen önkéntes. A felvigyázók szintén INGYEN vezetik a gyülekezetet. A folyóiratok nyomtatása pedig önkéntes, anonim adakozásból van fenntartva. Tehát az öreg Audis, nem a tagokból gazdagodott meg, hanem megdolgozott érte.

"Jehovának akad hamis tanúja is, olvastam, hogy egy idős néni beengedte őket, mert ugye mindig legalább ketten járnak."

Ezzel meg nem lehet mit kezdeni, ők nem voltak tanúk, csak annak adták ki magukat. Mint amikor tűzoltónak, rendőrnek, kábeltévésnek, villanyszerelőnek álcázva mennek öregeknél fosztogatni.

2015. ápr. 13. 20:02
 6/45 anonim ***** válasza:
11%
Ja, Russel gazdag ember volt, még mielőtt elkezdte volna keresni Istent. Aztán vagyonát arra használta, hogy segítsen az embereknek megismerni a Bibliát. Nem kell sztorikat kitalálni.
2015. ápr. 13. 20:04
 7/45 anonim ***** válasza:

Úgy, hogy az okos vezetőik elszedik a többiek pénzét, aztán megveszik maguknak a csodajárgányt.

Amúgy sem értem, hogy fér ez össze a hitükkel, mert Jézus kifejezetten szegénységre és önmegtartóztatásra biztatott, aztán ott van az is, hogy a jehovák abban hisznek, hogy a Sátán uralkodik jelenleg a Földön, tehát a sikeres emberek azért azok, mert Lucinak kedvesek.

2015. ápr. 13. 22:45
 8/45 anonim ***** válasza:
0%

"Úgy, hogy az okos vezetőik elszedik a többiek pénzét, aztán megveszik maguknak a csodajárgányt. "

Nagybátyám felvigyázó a gyülekezetben. Kőműves, örül ha keres 80 ezret. Nem hogy Ferrarija, még autója sincs, csak biciklije. Nem kell hazugságokat kitalálni, neked attól miért jobb?

Maga a kérdés sem igaz szerintem, jó ha van az országban 5 458 Italia, bizonyítékot kérek, nem hiszem hogy nem fényképeztél le kérdező egy Ferrarit, főleg ha a tulajjal még beszélgettél is.

Egyébként szeretnék kérdezni én is valamit: az egyházvezetők mitől ilyen gazdagok? Azok tényleg luxus autókkal járnak. Pl a mi környékünkön: katolikus pap Lexus RX, ortodox püspök(?) Mercedes S, de a református sem panaszkodhat... Meg már kezdjük a Vatikánnal, ott aztán van pompa meg gazdagság! Úgy élnek mint a királyok! Ők nem a Bibliát olvassák?

2015. ápr. 14. 09:19
 9/45 anonim ***** válasza:
14%

a felvigyázok senkinek nem veszik el a pénzét, és az önkétes adományok bankban vannak és a számlákat havonta bárki ellenörizheti, mennyi folyt be mennyi ment Rezsire, vagy a kiadványok nyomtatására, illetve segélyekre

Nem kell ám itt gonoszkodni, nálunk nincs kötelező Tized és van aki csak 2-300 forintot ad vagy semmit.

nézzél körbe kedves barátom máshol, ahol nincsenek elszámolások és nyaralásra használják hivek pénzét....

2015. ápr. 14. 10:32
 10/45 anonim ***** válasza:
18%

Titokban van egy szamarunk otthon. Ennek mondjuk: "adj aranyat csacsikám" ! és szórja a pénzt

vagy "terülj, terülj asztalkám" és még csak fözni sem kell.

Nem hiszed?

2015. ápr. 14. 13:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!