Keresztények. Szerintetek a homoszexualitás választható?
Ti tényleg úgy gondoljátok, hogy ez a dolog döntés vagy elhatározás kérdése? Tehát ezek szerint bárki ha nagyon akar lehet meleg és komolyan élvezni is tudja csak nagyon akarnia kell? Mert ugye ti azt valljátok, hogy ebből ki lehet "gyógyulni", mint egy betegségből, akkor valószínűleg el is lehet kapni valahogy.
Nem képmutatás azt mondani, hogy fogadd el a másikat olyannak amilyen és közben elvárni, hogy bizonyos emberek nem csupán egy egyszerű szokásukat hanem a teljes identitásukat változtassák meg, csak azért mert nektek nem tetszik? Komolyan, most gondoljatok bele, ha mindenki heterónak születik mi a fenéért akarna bárki homoszexuálissá válni, mikor nemcsak a ti vallásotok, de az átlag ember sem nézi jó szemmel az ilyesmit. Ráadásul akkor, mikor még fogalmuk sincs arról, hogy a nemiség mit jelent(gyermekkorban rájön, hogy ő más mint a többi)
Sziasztok!
Én egy 22 éves nő vagyok, nem vagyok homoszexuális, de elkezdtem olvasni a válaszokat. Nem olvastam végig az összeset, de én elfogadó vagyok a melegekkel szemben, nem tartom elfogadásnak a 4 fal közé zárást stb. A felvonulásról az a véleményem, hogy nem a dolog rossz, hanem ahogy csináljuk. Én csak videón láttam ilyet, illetve egy ismerősöm véletlenül külföldön belebotlott egy ilyenbe, és elmesélte. A lényeg: ha mindenki farmerben és egyenpólóban vonulna fel, és másban nem engednék be, akkor az tök normális lenne szerintem. A baj ott kezdődik, hogy az ismerősöm pl. Franciaországban azt látta, hogy két nő műpénisszel a nyakában vonult. Szóval a felvonulás szerintem egy értelmes dolog lenne, ha tudnánk "használni", úgy mint a konyhakés: az is hasznos, ha nem a férjemet szúrom agyon vele.
Ami miatt az egészhez hozzászólok az a következő: feltűnt itt, és más kérdéseknél (most valamiért ezt kezdtem olvasgatni), hogy mindenki a szexről beszél. A szex így meg úgy, fajfenntartás, túlnépesedés, normális-e így szexelni, nem normális-e, képes-e szexre egy meleg egy nővel vagy nem... Nem is értem, miért ez a lényeg, mintha ebből állna az egész. Nem csak szexről van itt szó. Ha én szerelmes vagyok, nagyon szexinek találom, ha pl. egy férfi lelkes valamiben, ha átszellemülten magyaráz, tisztelem őt, szeretem a humorát (igen, elég klisés), szeretem, ha lehet vele a művészetekről beszélni stb. Ez most úgy hangzik, mint olyan dolgok, amikkel bárki rendelkezhet, nem csak a szerelmed, de ha valaki szerelmes, olyan rózsaszín köddel néz a másikra, olyan csodáló szemekkel, nem tudom másképp mondani. Miért csak a szexről beszéltek? A homoszexualitás, feltételezem, szintén sokkal több annál, hogy két férfi análisan vagy orálisan szexel. Nem véletlenül szeretnének gyereket nevelni meg házasodni: épp azért mert szerelemről beszélünk, nem egy szexbarátságról.
Tudom, hogy ezzel nem érveltem igazán, és nem is ellenérvnek szántam, abból van már itt elég. Csak úgy éreztem, elsikkad a lényeg, és ezt is le kell írnia valakinek. A homoszexualitás nem csak abból áll szerintem, hogy szexuálisan vonzódik a saját neméhez, de hogy a másik iránti tiszteletet, "rajongást" (nem túlzó értelemben, csak nem tudom más szóval mondani), vagy azt, hogy szívesen segítené, ápolná a másikat, ah kell, nem tudja érezni egy nővel szemben. Például egy meleg férfi képtelen volna egy Parkinson-kóros feleségnek szentelni az életét, és nem azért, mert gonosz, hanem mert ez is hozzátartozik a szerelemhez, és ő ezt nem tudja produkálni, ellenben megtenné egy férfiért. Egy meleg férfi nem tanulná meg a jelnyelvet egy siket nőért, de megtanulná egy siket férfiért.
50-es válaszolónak!
"Az, hogy melyik nem iránt érzel szexuális vágyat, semmivel sem befolyásolható. "
Én ezt megértem, elfogadom és semmiképp sem lehet kifogásom ellene. Ez legalább annyira méltánylandó mint mondjuk a világnézete, vagy akár a hite, vallásossága.
Tehát ezt fontosnak tartom mindenek előtt leszögezni, ha eddig nem lett volna egyértelmű.
"Jókat röhögtem ezeken a hozzászólásokon, hogy az ösztöneinket kordában lehet tartani, ezért nem vagyunk állatok, stb. :) Igen, az ösztöneit, vágyait elfojtó emberből válnak a lelkileg sérült emberek. (lásd pedofilok mondjuk, egy a sok ezer közül)"
Igazad van, de nekem is, csak úgy látszik szelektíven olvasol. Nekem nem vkinek a nemi identitásával van bajom.
Idézet magamtól:
"A homoszexualitás nem az adott egyed szempontjából rendellenes, hanem az emberi faj szempontjából. "
Illetve egy olyan faj szempontjából amely mondjuk nem képes pl. szűznemzésre.
Szerintem ez világos beszéd volt a részemről és nem félreérthető, csak ha mindenáron bele akarsz kötni.
És tudod nekem ezzel van bajom, hogy a melegek össze akarnak mosni, átdefiniálni egyértelmű fogalmakat. Pl. a házasság fogalmát. Ilyen és az ehhez hasonló esetekben a homo-k támadják meg a heterók értékrendjét. A vonulgatásaikkal pedig szándékosan irritálják az embereket, aztán meg csodálkoznak, hogy egyesek veszik a lapot, vagy felveszik a kesztyűt és vissza akarnak sérteni, vágni. És akkor ott vagyunk egy "úgy kezdődött, hogy visszaütött" szituációnál. Én azt is helytelennek tartanám ha heterók vonulgatnának, és főleg ha a náluk favorizált szexuális jelenetekre utalással, imitációkkal szórakoztatnának kéretlenül kisgyerektől kezdve mindenkit.
"Én például lelkileg egészséges akarok lenni, ehhez meg elengedhetetlenül szükséges, hogy szeretkezzek valakivel a saját nememből."
Akkor tedd ezt! De ugye mutogatni azoknak akiket ez zavar esetleg -azt nem muszáj. Mint ahogy a heterók sem csinálják ezt szervezetten polgárpukkasztás céljából. Pedig létszámfölényükből adódóan akár erőből ezt megtehetnék.
"Ha én mint meleg nem „szállok be” a fajfenntartásba, akkor mi lesz? Vagy ha ennél még sokkal több meleg lenne, sőt, ha mindenki az lenne, akkor is fenn lehetne tartani az emberi fajt. (mint ahogy két heteronak is lehet gyerek anélkül, hogy közösülnének) "
Semmi különös nem lesz. Viszont a fajfenntartás az nagy méretekben nem menne. De még ha menne is viszonylag kis méretben, az mindenképp rengeteg problémát vetne fel. A gyermek lelki fejlődésétől kezdve ..... de ebbe nem megyek bele, mert olyan összetett és ágas-bogas a téma.
De sztem neked is be kell látnod ha mélyen belegondolsz, hogy a nem természetes utódnemzés, csak kivételes esetekben lehet megoldás. És tudod a gyerek az nem 1 db tárgy. Azt gondozni, nevelni kell, foglalkozni vele, méghozzá nem is akárhogy, hogy abból testileg, lelkileg, érzelmileg minél boldogabb ember lehessen. Persze lehet, hogy ezek olyan kategóriák és fogalmak ami neked nem sokat mond, és nem tudsz velük mit kezdeni. Nekem viszont egy élőlény akkor sem egy db valami ha az egy kutyakölyök.
"....de egy értelmes ember életében a fő hangsúly határozottan nem a szaporodáson van) Ilyesmivel akkor kéne foglalkozni, ha valami természeti katasztrófa történne, és hirtelen jelentősen csökkenne a népesség. "
Persze, hogy nem. De pl. gondolom, hogy ha a munkanélküliek büszkén vonulgatnának, hogy lám így is lehet élni, akkor valószínű az a dolgozókban keltene némi visszatetszést, még akkor is ha a munkanélküliség ma már szinte "természetes" velejárója ennek a csodálatosan fejlett világnak.
"Az én szervezetemben például semmilyen rendellenes elváltozás nincs,.."
Gondold ezt. Csakhogy a szerveidet nem arra használod amire az evolúció megalkotta őket.
Ne érts félre, én ezért nem sajnállak, nem utállak, elfogadom, hogy ez van. Találd meg a saját kereteid között a boldogságot! -ezt kívánom.
Lejjebb amit írsz azzal többé-kevésbé egyetértek.
"Az embereknek azt kéne belátni, hogy azért, mert többségben van egy csoport, még nem kell elnyomni, elutasítani, akár elpusztítani egy másikat, amennyiben az nincs káros hatással a nagyobb csoportra. Ezt a biológiában úgy hívják, hogy szimbiózis. Természetes dolog, márpedig a heterok imádják a természetes dolgokat, tehát akkor alkalmazzák is.
Az első mondatoddal itt is egyetértek. A szimbiózis-sal nem, mert a heteróknak semmi hasznuk nincs a homokból.
A természetes dolgokat szerintem mindenki szereti -aki önmagát szereti- mert ez az egyetlen lehetőség amely hosszú távon bizonyíthatóan egészségben tartja az élőlényt. Másrészt ez adott a kezdetektől fogva. Persze mi emberek romboljuk ész nélkül, de talán majd megjön az eszünk, ha élni akarunk.
22 éves nő!
".. A felvonulásról az a véleményem, hogy nem a dolog rossz, hanem ahogy csináljuk"
Hát igen ahogy! de sztem a felvonulás önmagában is. Egyáltalán az, hogy embereknek ilyennel kell kérkedni. Szerintem a szex -mivel jó esetben intim dolog- csak azokról szól akik csinálják, a 4 fal közé való. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem engedhessünk meg magunknak kézfogást, csókot, stb mások előtt néha. Csak ne a magamutogatásé legyen a főszerep. Az érzelmek kimutatása önmagában abszolút nem lehet szégyellni való.
"..hogy mindenki a szexről beszél...mintha ebből állna az egész. Nem csak szexről van itt szó."
A homoszexualitás esetében -a fogalom is ezt tartalmazza (a nevében benne van)- kizárólag szexuális szempontokról van szó. Érezni bárki iránt érezhetünk sok mindent, ugyanúgy az azonos vagy a máik neművel szemben is. Azonos neműek esetében barátságnak hívják - a szó igazi értelmében.
" A homoszexualitás nem csak abból áll szerintem, hogy szexuálisan vonzódik a saját neméhez, de hogy a másik iránti tiszteletet, "rajongást"..."
Talán igen, talán nem, mint ahogy a heteró kapcsolatnál sem feltétlen van ez így együtt meg. Sőt sajnos elég kevés esetben van ez így együtt. Mindenesetre a kívánatosnál kevesebben. De ez már más téma.
Különben meg nagyon egyetértek azzal amiket írtál.
Azt mondod, mindenki a szexről beszél. De hiszen erről szól a kérdés; homo-SZEX-ualitásról. Kétségtelen,, hogy ők is szerelmesek, de valahogy mégis a szexet is bele kell keverni.
Te nő vagy, nem ismerheted az igazi férfibarátságot. Olyat, amikor (szó szerint) a tűzbe is bemennél a barátodért, amikor az életed sem drága, ha azzal segíteni tudsz neki. Amikor vallásos áhítattal (valóságos szerelemmel) csüngsz rajta, vagy ő rajtad...
Ennek ellenére sem kívánsz vele testi kontaktusba kerülni egy forró kézfogáson, vagy (túláradó érzelmek esetén) egy hosszú távollét utáni baráti ölelésen kívül. Ahhoz, hogy kívánd őt, az érintését, a csókját, homoszexuálisnak kell lenni. És megint ott tartunk, hogy szex.
Na, akkor örülök, hogy több pontban is egyetértünk :)
„De ugye mutogatni azoknak akiket ez zavar esetleg -azt nem muszáj.”
A melegfelvonulással én sem értek egyet, sőt szerintem nagyon is káros.
Itt most azon van a hangsúly, legalábbis nálam, hogy egy hétköznapi beszélgetésben, munkatársakkal akár, előkerülhet a barát/barátnő-, meg a szextéma, ilyenkor pedig egy meleg automatikus hazugságba kezd. Nekem is megvannak az előre kitalált sztorijaim, amit már olyan profin tudok előadni, hogy senki nem fog gyanút, improvizálni is nagyon kell tudni, hogy a titok titok maradjon. Muszáj hazudni, mert amúgy megbélyegeznének, és sokan azt hinnék, azért, mert homoszexuális vagyok, majd a munkámat sem tudom rendesen elvégezni. (Vagy mivel gyerekekkel dolgozom, még azt hinnék, káros vagyok rájuk nézve, „megrontom őket”)
Erre mondja azt sok ember, hogy ne mutogassuk, meg reklámozzuk, maradjon a négy fal között, de egyszerűen nem lehet a négy fal közt tartani, mert ez akárhol előkerül, és várják tőled is a választ nagy, kíváncsi szemekkel.
Ha nem kérdeznek meg bölcsen hallgatok, ilyen egyszerű.
Házasság, gyerek:
Nem tudom, mire gondolsz a fogalmak összemosásával.
Mondjuk, jobban belegondolva én csak másképp reagálok ezekre a szavakra. Inkább az árnyoldalak előtérbe helyezésével elidegenítettem magam ezektől a fogalmaktól, csak hogy ne foglalkoztassanak.
„Azt gondozni, nevelni kell, foglalkozni vele, méghozzá nem is akárhogy, hogy abból testileg, lelkileg, érzelmileg minél boldogabb ember lehessen.”
Ez tökéletesen igaz, és erre két nő vagy két férfi is képes.
Persze, egy csak homoszexuálisokból álló világ lehetetlen lenne a gyakorlatban, csak egy kis elméleti eszmefuttatás volt (meg kicsit át is estem a ló túloldalára :$)
„De pl. gondolom, hogy ha a munkanélküliek büszkén vonulgatnának, hogy lám így is lehet élni, akkor valószínű az a dolgozókban keltene némi visszatetszést”
Kétségtelenül. De a lustaság választható, a homoszexualitás meg nem :)
Ez lenne a lényege a melegfelvonulásnak, hogy egy olyan dolog miatt ne legyenek a melegek hátrányosan megkülönböztetve, amiről nem tehet senki, de... Szerintem ennek nem ez a legjobb eszköze, sőt...
„Csakhogy a szerveidet nem arra használod amire az evolúció megalkotta őket.”
Tévedsz. Minden szervemet arra használom, amire az azt evolúció megalkotta.
Jó... sejtem, mire gondolsz, és a többségre ez igaz is. Rám nem.
„a heteróknak semmi hasznuk nincs a homokból.”
Egy elmélet szerint a homoszexualitás létrejöttének oka, hogy csökkentse a hímek közti rivalizálást. Az embereknél inkább kicsit máshogy, de feltűnik egy hasonló jelenség: megkérdezhetsz lányokat, hogy hangzott-e már el a szájukból az a mondat, hogy „ajj, nem igaz, hogy meleg!” vagy valami hasonló. Rengetegen fognak igent mondani, és ezek a lányok a kiszemelt melegek helyett értelemszerűen egy hetero párt választottak maguknak, tehát a homoknak már volt is hasznuk a heterok szemszögéből. Ha más ésszerű értelmünk már nincsen szexualitás szempontjából. Csak itt megint az van, hogy a társadalom nem csak szexből és fajfenntartásból áll, így meg attól mert valaki meleg, ő még „hasznos ember” (viszont sokan meg azt gondolják, hogy a melegeket ki kell irtani, és az élethez sincs jogunk, nekem meg ez csak szimplán rosszul esik, mert nem tartom magam kiirtandó embernek – ha kizárólag hátrányt jelentenék mindenkinek minden szempontból, önként jelentkeznék kivégzésre, de nem így élek, és nem is fogok)
De ha ez az elmélet nem igaz, nem ezért léteznek melegek, ez még akkor is csak egy pozitív-semleges együttélési kapcsolat, ami meg megint csak nem indokolja a hátrányos megkülönböztetést.
A 22 éves nő vagyok, aki korábban írt.
„ Gondold ezt. Csakhogy a szerveidet nem arra használod amire az evolúció megalkotta őket.”
– az evolúció fejleszt és nem alkot. pl. mi szükség a kisujjra a farokcsontra vagy a vakbélre?
„
Hát igen ahogy! de sztem a felvonulás önmagában is. Egyáltalán az, hogy embereknek ilyennel kell kérkedni. Szerintem a szex -mivel jó esetben intim dolog- csak azokról szól akik csinálják, a 4 fal közé való. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem engedhessünk meg magunknak kézfogást, csókot, stb mások előtt néha. Csak ne a magamutogatásé legyen a főszerep. Az érzelmek kimutatása önmagában abszolút nem lehet szégyellni való. „
Az jó, hogy a kézfogásra azt mondod, hogy ne, probléma, van aki ezt sem tudja elkülöníteni a szextől. Na de ez épp az, amiről beszélek. A vonulás nem szexről szól. Ha valaki ott olyasmit tesz, ami erről szól / erre utal, az rosszul teszi, ne tegye! A felvonulás tök normális dolog lenne, ha farmeres-fehér pólós emberek A pontból B pontba elsétálnának, és kész. Táncikálás, provokálás stb nélkül. Azon nagyon a gyerekek előtt sincs mit titkolni, hogy A-ból B-be elsétál 1 csoport, nem provokálnak. 2009-ben a siketek is felvonultak azért, hogy a jelnyelv államnyelv legyen. Egy iylen halál egyszerű demonstráció sokkal kevesebbeket zavarna szerintem. A heterók nem vonulgatnak érv, az meg mindig idegesített: nyilván nem, mert minek. Te nem ezt mondtad, csak szeretném megelőlegezni, hogy valaki mondja. Szokták ugyanis mondani, hogy „mi heterók sem vonulunk”. Persze, hogy nem. Mi a francnak tennénk?
„A homoszexualitás esetében -a fogalom is ezt tartalmazza (a nevében benne van)- kizárólag szexuális szempontokról van szó. Érezni bárki iránt érezhetünk sok mindent, ugyanúgy az azonos vagy a máik neművel szemben is. Azonos neműek esetében barátságnak hívják - a szó igazi értelmében. „
Ez egy név. De tudjuk, hogy többet tartalmaz, mert nem lehet minden dolog egy nyolc kötőjeles kicsavart terminus technikus. A gyilkos bálnát bálnának hívják, pedig delfin. A Parkinson-kórt meg angolul Parkinson’s-nak, mégsem Parkinson betegsége, ellenben a McDonald’s-szal, ami McDonald franchise-za. Ebbe most belemehetünk, de nem érdemes. Egy elnevezés egy elnevezés, és értem, hogy a szó maga a szexualitásra utal, ez így van, ez tény, de épp erre hívtam fel a figyelmet. Hogy az a homoszexuális ember, aki jogokért tüntet, értelemszerűen ennél többet akar, többet érez, ezért kér jogokat.
„Talán igen, talán nem, mint ahogy a heteró kapcsolatnál sem feltétlen van ez így együtt meg. Sőt sajnos elég kevés esetben van ez így együtt. Mindenesetre a kívánatosnál kevesebben. De ez már más téma. „
Ez így van, de olyat nem lehet, hogy Béla és Karcsi házasodjanak, Tibi és Jani viszont ne. Annak eldöntése, hogy ők kellően összeillenek-e, kellő tiszteletet kapnak-e egymástól, már a maguk feladata nem az enyém.
Én mindenesetre megértem őket, nem feltétlen érvek miatt, és ezért írtam, hogy nem is akarok nagyon-nagyon érvelni. Empátiából értem meg – ezzel nem azt mondom, hogy ilyen benned nincs -, és ehhez nincs szükségem érvekre. Hajlandó vagyok beismerni, hogy a dolog érzelmi alapú, de az én világlátásom ilyen.
"Te nő vagy, nem ismerheted az igazi férfibarátságot. Olyat, amikor (szó szerint) a tűzbe is bemennél a barátodért, amikor az életed sem drága, ha azzal segíteni tudsz neki. Amikor vallásos áhítattal (valóságos szerelemmel) csüngsz rajta, vagy ő rajtad... "
A férfibarátságot nem, és valóban ilyen nők között ritka, de hál istennek nekem van ennyire jó barátom. De az mégis más. Nem olyan szemmel nézed a nem szexuális részét sem. Nem ugyanolyan az áhítat.
"Az jó, hogy a kézfogásra azt mondod, hogy ne, probléma, van aki ezt sem tudja elkülöníteni a szextől. "
* nem probléma
Bocsi, és bocs a sok külön kommentért is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!