Ha a keresztények szerint a homoszexualitás betegség ("természetellenesség"), ÉS bűn, akkor a többi gyógyíthatatlan betegség (rendellenesség, "természetellenesség") is bűn?
Avagy mondanátok-e egy mozgássérültnek, hogy szégyellje magát, és azért nem tud járni, mert nem is akar igazán szabadulni ettől a bűnös hajlamától?
(Figyelem: sem jómagam, sem a tudományos álláspont nem tekinti betegségnek a homoszexualitást, engem nem kell figyelmeztetni erre. Csak a keresztények álláspontja miatt fogalmazok így)
Én a mozgássérülteknek mindig mondom, hogy szégyelljék magukat. Párszor már mondtam, hogy szerintem a legtöbbje nem tehet róla, mert a gyerekkori védőoltással adják be a melegséget kiváltó valamit (hormont, vírust). A népességcsökkentés miatt jó ez valakinek, és ráadásul, még társadalmi feszültséget is lehet okozni így. Eugenika.
Ez irányban vizsgálódjatok.
szia
a bűnre való hajlamot örököltük és ezzel együtt minden tökéletlenséget
A fizikai betegség és a fejben eldőlt "betegség" között különbség van
Mig a fizikai betegséget nem tudjuk kontrolálni, a fejben gondolkodásban kialakult betegséget igen
Sajnos nem értettél meg.
Nem nem próbálom ki mert tudom hogy természet ellenes,
Akik ide jutnak azok ahogy irtam a fejben eldölt állapotok miatt élnek igy,
Ezek az emberek azért vonzódnak a saját nemükhöz, mert valamilyen pszihés trauma érte őket, tudatosan vagy akaratlanul is.
Tisztelt Ozmium42!
A logikád ott csúszik el, hogy a fizikai betegségeket nem mondja sehol sem bűnnek a Biblia, sőt azt sem állítja, hogy az ember megszabadulhat tőle itt a földi életben minden esetben. (Lásd Pál apostol esetét!)
A homoszexualitás azonban - tetszik, nem tetszik - szabad választás kérdése. Egy hölgyet senki sem kényszerít arra, hogy egy másik hölggyel létesítsen nemi kapcsolatot. A Biblia ígéretet tartalmaz arra, hogy a homoszexualitásból van szabadulás (1Kor 6,9-11).
A homoszexuális vágy betegség, de önmagában még nem bűn, csak a kiélése. A pedofil hajlam is csak betegség, ha nem éli ki.
Ellenben a mozgássérültek csak simán betegek, sem a műláb, sem a tolószék használata nem bűn. Ha ez volt a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!