Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha a keresztények szerint a...

Ozmium42 kérdése:

Ha a keresztények szerint a homoszexualitás betegség ("természetellenesség"), ÉS bűn, akkor a többi gyógyíthatatlan betegség (rendellenesség, "természetellenesség") is bűn?

Figyelt kérdés

Avagy mondanátok-e egy mozgássérültnek, hogy szégyellje magát, és azért nem tud járni, mert nem is akar igazán szabadulni ettől a bűnös hajlamától?

(Figyelem: sem jómagam, sem a tudományos álláspont nem tekinti betegségnek a homoszexualitást, engem nem kell figyelmeztetni erre. Csak a keresztények álláspontja miatt fogalmazok így)

2014. dec. 12. 13:09
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:

"Nem teljesen mindegy nektek, hogy ki mit gondol rólatok?"

Nem, mert a gondolatok mellett jogfosztás is társul ehhez. Addig, amíg a kereszténység miatt vannak diszkriminált emberek a kereszténység ellen igenis harcolni kell.

"Bármit csinálsz, az valakinek tetszeni fog, valakinek nem."

Kit zavar az, hogy te heteroszexuális vagy?

2015. jan. 4. 15:34
 32/32 anonim válasza:

Nem kifejezetten azért írtam ezt ide, hogy bárkivel is vitába szálljak, de ha már így alakult, akkor megpróbálom megvédeni azt, amit leírtam. Igazad van abban, hogy végtelenül gonosz dolog, hogy nem hagyják őket összeházasodni (még polgári házasság sem lehetséges nálunk, és bizony ez is keresztény befolyás miatt lehet elsősorban), és ez tényleg jogfosztás de szerintem pár év kérdese és ez az ügy megoldódik.. Sajnos még nem vagyunk olyan kultúrális szinten, hogy ezt most véghez lehessen vinni, de a legvaskalaposabb réteg pár év, legfeljebb évtized múlva kihal. Tudom hogy ez nem nagy vigasz a most házasodni akaró meleg párok számára, de ez van.

Viszont a másik hozzászólásodhoz annyit, hogy azt írtam:

"Bármit csinálsz, az valakinek tetszeni fog, valakinek nem."

Tehát világos, hogy mondjuk a heteroszexualitásom nem fog zavarni senkit, de ha otthon elszívok hétvégén egy füves cigarettát, akkor bizony hidd el hogy, hogy a társadalom fele drogosként fog beskatulyázni, csúnyán fognak nézni rám, és nemutolsó sorban a törvény keze is lecsaphat rám, pedig nem ártottam senkinek… Tehát igen vannak még problémák, amiket ki kell nőni, senki sem mondta, hogy egy tökéletes társadalomban élünk, valószínüleg nem is fogunk soha. De én igenis látok javulást, egy csomó országban már legális a melegházasság, létezik az eutanázia és legális a droghasználat is (vagy dekriminalizált). És még mielőtt most bárki elkezdene amiatt oltani, hogy miért hozok be más témákat ebbe a vitába, hát azért teszem, mert mindezek a dolgok összefüggenek egy liberálisan gondolkodó ember fejében.

2015. jan. 7. 10:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!