Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények. Szerintetek a...

Openyoureye kérdése:

Keresztények. Szerintetek a homoszexualitás választható?

Figyelt kérdés

Ti tényleg úgy gondoljátok, hogy ez a dolog döntés vagy elhatározás kérdése? Tehát ezek szerint bárki ha nagyon akar lehet meleg és komolyan élvezni is tudja csak nagyon akarnia kell? Mert ugye ti azt valljátok, hogy ebből ki lehet "gyógyulni", mint egy betegségből, akkor valószínűleg el is lehet kapni valahogy.

Nem képmutatás azt mondani, hogy fogadd el a másikat olyannak amilyen és közben elvárni, hogy bizonyos emberek nem csupán egy egyszerű szokásukat hanem a teljes identitásukat változtassák meg, csak azért mert nektek nem tetszik? Komolyan, most gondoljatok bele, ha mindenki heterónak születik mi a fenéért akarna bárki homoszexuálissá válni, mikor nemcsak a ti vallásotok, de az átlag ember sem nézi jó szemmel az ilyesmit. Ráadásul akkor, mikor még fogalmuk sincs arról, hogy a nemiség mit jelent(gyermekkorban rájön, hogy ő más mint a többi)

2015. ápr. 3. 06:29
1 2 3 4 5 6
 21/59 anonim ***** válasza:
9%
20-as! Ne keverd az állati ösztönt az emberrel! Vannak ösztönei az embernek is, de azért vagyunk emberek, hogy uralkodni tudunk az ösztöneinken. Aki nem tud uralkodni az ösztönein, az gondolkodásában inkább állat, mint ember.
2015. ápr. 3. 12:17
 22/59 anonim ***** válasza:
86%

Akkor te se élj nemi kapcsolatot mással, és már is megvan oldva. Egy egészséges szellemi fejlődéshez szükség van nemi aktusra. Tehát ,majd ha te nem teszed, akkor én sem fogom.

Embernél a szeretkezés célja elsősorban az örömszerzés, nem a gyereknemzés. Ha nem így lenne, akkor nem csinálnánk mindig(nem lennének nemi betegségek), nem lenne gumi, se fogamzásgátlók, se semmi. Az ember is a természet része, ugyanúgy, mint az állatok. Más fajoknál is jelen van a homoszexualitás. Tehát nem mondhatod, hogy természetellenes. Ne különböztesd már meg magad az állatoktól. Ugyanazon a fejlődésen mész keresztül csíraként, mint azok. Neked is nő kopoltyúd, ami vissza fejlődik embrionális fejlődésben és még mondhatnék millió dolgot. Ennyire azért ne különböztesd már el magad a természettől.

"Ami eltér a természet rendjétől, azt kiközösítik". Oké, akkor én kiközösítem a kék szeműeket, mert az egy "abberáns" "természetellenes" dolog. Evolúció során előbb-utóbb úgy is eltűnik ez a tulajdonság, mert érzékenyebb a fényre a szemük, ami nem jó a gazdának (ezek bizonyított dolgok). Homoszexualitás meg nem fog eltűnni az evolúció során, mert van szerepe. Egyedszám csökkentés? Egyes fajok, ha gradációba lépnek, több lesz a homoszexuális egyedek száma, ezzel vissza állítva a dinamikus egyensúlyt. Úgyhogy azt sem mondhatod, hogy nem a természet része, mert az. Egy homoszexuális pont ugyanannyira egészséges szellemileg és fizikailag, mint egy heteroszexuális, úgyhogy aki betegségként tekint rá, az legyen már tisztában a szó jelentésével.

2015. ápr. 3. 12:44
 23/59 anonim ***** válasza:
87%

# 21

Ebből logikusan az következik, hogy te, aki valószínűleg embernek tartod magadat, tudnál "uralkodni az ösztöneiden" a szexualitás terén vagy olyan módon, hogy innentől fogva egy életen át önmegtartóztató módon élnél, vagy olyan módon, hogy ha most heteroszexuális vagy, akkor az akaraterőddel el tudnád érni, hogy ezentúl a saját nemed képviselőivel éljél szexuális életet, függetlenül attól, hogy vonzódsz-e hozzájuk szexuálisan és pszichésen vagy sem.

Tudsz saját magadnak egy őszinte választ adni arra a kérdésre, hogy neked tényleg sikerülne-e a két opció közül az egyik?

2015. ápr. 3. 12:49
 24/59 anonim ***** válasza:
100%

Itt egy nagyon fontos kérdés.

Mi a nagy ló----nak akarná elfojtani ezt a vágyát? De tényleg. Mi a fenének?????

Erre még senki nem tudott értelmes választ adni!

Azért mert a bibliában ez van írva? Bocs, de ez a 21. században nem válasz, hanem viccnek is halovány.

Ugyanmár.

Aki meleg/bi az élje ugyanúgy a maga életét ahogy egy hetero és ne akarja már elfojtani és megerőszakolni magát valami a történelem ködéből származó demagóg dogma miatt.

2015. ápr. 3. 12:53
 25/59 anonim ***** válasza:

A fanatikus keresztényeknek meg ajánlom ezt az oldalt, hogy legyenek már tisztában azzal, hogy miben "hisznek".

[link]

2015. ápr. 3. 12:54
 26/59 ceri ***** válasza:
16%

Hát igen, amikor pusztán szexualitásról van szó -érzelem nélkül- az az "állati" magatartás. Mindegy, hogy milyen neművel csináljuk. Én erről lebeszélnék mindenkit, de ha más nincs akkor szerintem engedjünk az ösztönnek, mert az elfojtás is betegít.

Ami meg a nemiséget illeti, ez a fajfenntartás céljait szolgálja. Tehát azonos neműek között mindenképp rendellenességnek számít, hiszen az ilyen aktus nem eredményez utódokat.

Ez a rendellenesség alapvetően talán vele született dolog, de a szocializáció sztem teljesen átfordíthat valakit. A divat buz'ról már nem is beszélek. (A kaki szexnek is vannak hívei.) Szerintem nem véletlen, hogy egyre több a homár. Beteg a föld és beteg a társadalom.

Olvastam olyan statisztikát is, hogy amelyik család mondjuk 3 lányból és anyából áll, ott a 4. lány hím identitása szignifikánsan magasabb, mint a teljes családokban. Szóval több oka is lehet a dolognak és ezek az okok össze is adódhatnak.

Szerintem a valódi melegek sokkal kevesebben vannak, mint akik eljátsszák ezt a szerepet, tehát akik rosszul tanulták meg a nemi identitásukat, illetve az un. divat b..zik.

2015. ápr. 3. 13:02
 27/59 anonim ***** válasza:
0%
26-os! Egyetértek!
2015. ápr. 3. 13:08
 28/59 anonim ***** válasza:
88%

# 19

"A két ember külön-külön csak fél ember. Akkor egész, ha a férfi és a nő egyben van."

Nem tudom, én soha nem tekintettem fél emberként azokra a férfiakra és nőkre, akik éppen nem szeretkeznek, ezért külön vannak, nem "egyben", sem azokra, akiknek pillanatnyilag nincsen párkapcsolatuk, sem azokra, akinek esetleg (még) soha életében nem volt. :-)

"Na most ha az emberek azt látják, hogy valami a természettel szembemegy, akkor természetes, hogy nem fogadják el. ..... és ami eltér a természet rendjétől, azt bizony, kiközösítik."

Igen, egyesek kiközösítik, szerintem az értelmi, meg még inkább az érzelmi intelligencia egy bizonyos szintje alatt.

A Down-kóros gyerekek, az értelmi fogyatékos emberek, a törpenövésűek, a végtaghiánnyal, vagy deformált végtaggal, farkastorokkal stb. született csecsemők is ugyanígy "szembemennek a természettel".

Van, aki őket is kiközösíti, gúnyolja, lenézi stb.

És szerencsére létezik az az értelmi intelligencia szint, ami felett belátja az ember, hogy az, amiben ők eltérnek tőlünk, az nem választás kérdése a részükről, - ugyanúgy, mint ahogy a homoszexuális orientáció sem, - és van az az érzelmi intelligencia szint, ami felett hozzájuk is szeretettel, megértéssel, de legalább elfogadással tud valaki viszonyulni.

2015. ápr. 3. 13:09
 29/59 anonim ***** válasza:
9%
28-as! A természetben a nő külön, és a férfi külön tud gyermeket világra hozni? Nem? akkor mégiscsak félemberek ebből a szempontból! Ne keverd az egyéni egót a természetes szaporodással!
2015. ápr. 3. 13:13
 30/59 anonim ***** válasza:
100%
50%-os érvelj már vissza 22-es hozzászólásra. Fogalmad sincs dolgokról és itt adod az észt. Olyan dolgokba próbálsz belekötni, amihez nem is értesz.
2015. ápr. 3. 13:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!