A keresztények miért próbálják meg értelmezni a Bibliát?
"...ugyanúgy kérlek ha oda figyelünk a Raab PARÁZNA nö volt és mégis meg lett neki bocsájtva, söt ahogyan fentebb írtam a Jézus Krisztus nemzetségi táblázatában olvassuk a nevét.
Jézus Krisztus ugyanolyan igazságos, mint Atyja."
Igen,és ki mondta,hogy nem?
A probléma az,hogy úgy látszik,te nem tudod,hogy ki Jézus Krisztus Atyja valójában,MERT NEM TUDOD MEGKÜLÖNBÖZTETNI PRIMITÍV,BARBÁR EMBEREK ISTENÉTŐL.
Persze amíg képtelen vagy átlátni azon az illúzión,amit a vallásod bűvészei eléd raktak,hogy azért mert a Bibliában írnak valamit,azt el kell fogadni feltétlen,addig ezt nem is fogod megérteni.És itt szeretném kihangsúlyozni,hogy a Bibliával nincs semmi probléma szerintem,csak kell hozzá megfelelő értelem,látás.
"A #21.-nek nagyon is jogos a felvetése, amire a válasz szerintem az, hogy az Ó-szövetségben amikor a büntető istenképet szólnak a próféták, akkor az valóban Istentől ihletett, de tévesen fordították szavakba, az ihletést.
Jézust kell alapul venni, és nem a prófétákat."
Meglehet.
Ez az,amit az Ószövben nem értettek meg:
"1,13 Senki se mondja, mikor kísértetik: Az Istentől kísértetem: mert az Isten gonoszsággal nem kísérthető, ő maga pedig senkit sem kísért.
1,14 Hanem mindenki kísértetik, a mikor vonja és édesgeti a tulajdon kívánsága.
1,15 Azután a kívánság megfoganván, bűnt szűl; a bűn pedig teljességre jutván halált nemz. [Róm. 5,12.6,23.7,10.]
1,16 Ne tévelyegjetek szeretett atyámfiai!
1,17 Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való, és a világosságok Atyjától száll alá, a [1 Ján. 1,5.] kinél nincs változás, vagy változásnak árnyéka."
Kedves utolsó
én Jézus Krisztusról és Atyjáról azt hiszem amit a Biblia tanít.
Én elfogadom a Biblia szerint, hogy Jézus Krisztus Atyja Jehova Isten.
Ezt az Istent imádja Jézus.
Úgy írja róla a Jelenések könyve is, hogy Jézus az Isten teremtésének a kezdete.
Nagy hatalmat kapott Atyjától Jehovától, mindenki alá van neki rendelve, de az Atyja NEM.
Ha elolvassuk az 1.Korinthus 15:24-28-at teljesen világossá válik, hogy itt két személyröl van szó. Az egyik az Atya, JHVH, Ö adja a Fiúnak, Jézus Krisztusnak a hatalmat. De NINCS alávetve a Fiának.
Ez olyan logikus ebböl a versböl. Kiírom a Károli Bibliámból. Szóval 1.Korintus 15:27: "mert mindent az ö lábai alá vetett. Mikor pedig azt mondja, hogy minden alája van vetve, nyilvánvaló hogy AZON KIVÜL, AKI neki mindent alávetett"....
Ez egyszerü, értelmes, logikus. Nem értem, miért nem veszik ezt észre a vallásvezetök. Ideje lenne a sok évszázados dogmát felülvizsgálni. :)
Meglehet.
Ez az,amit az Ószövben nem értettek meg:
--------------
Kedves valaki, és TE már olvastad az Ószövetséget? Jézus Krisztus Atyját az Ó és Új szövetség Istenét igazságos Atyámnak szólította.
Ha Jézus Krisztusnak Jehova az igazságos Atyja, akkor mi milyen jogon gyalázzuk ezt az Istent? Fog ez tetszeni Jézusnak?
Kedves mindenki!
Ma vitatkoztam kedves muszlim barátommal ugyan ezen a témán. Ő azt állította, hogy a Biblia istene is vérszomjas, és adott esetben gyilkol, vagy gyilkolásra buzdít, mint Allah.
A következőt mondtam neki kicsit hosszabban:
Jézus Krisztus előtt az embereknek saját maguknak kellett a megváltásukról gondoskodni. Be kellett tartaniuk a törvényt, hallgatniuk kellett a prófétákra, Istennel kellett rendezni a bűneiket. Aki viszont ezt nem tette meg... Tudjuk, hogy a bűn büntetése a halál. Nincs kivétel. Ha egy város egészében vétkezett, ha tobzódnak a bűnben, akkor Istennek minden joga megvan ahhoz, hogy kiirtsa őket mind egy szálig. Ez a törvény. Szigorú? Igen. De az emberek mindig tudtak róla. Mindig figyelmeztetve voltak előtte, és úgy döntöttek, hogyn em törődnek vele. Ez egy döntés volt. Ádámnak is azt mondta Isten, ha megszeged a szabályokat, meghalsz. És Ádám úgy döntött megszegi őket. Ez véleményem szerint abszolút igazságos és jogos.
Mi változott Jézus Krisztus után? Ő magára vállalta minden egyes ember büntetését. Ha én vétkezek, meg kell halnom, Istennek joga van elpusztítani. Viszont Jézus előre átvállalta helyettem ezt a büntetést, átvette a bűneimet és meghalt miattuk, helyettem. Ezáltal Isten már nem büntet meg, hiszen megbüntette Jézust. Ugye nyilván ez a dolog csak Isten fiával működhetne, csak Ő tudta magára vállalni a világ összes bűnét, mást nem fogadott volna el Isten.
Tehát Jézus után már nincsenek nemzettségek kiírtva Isten által, mert onnantól kezdve csak azokat bünteti (majd) meg, akik egész életükben elutasították Jézus áldozatát, azaz azt mondták: bocsi, ez nekem nem kell. Mivel ők elutasították ezt, ezért rájuk nem érvényes a kegyelem, ergó Isten ugyan úgy megbüntetheti őket, mint az Ószövetségben - a pokolba kerülnek.
Ez a lehető legnagyobb pofátlanság, amikor Isten elküldte a saját fiát, hogy meghaljon értünk, erre valaki szemenköpi és azt mondja, hogy nem érdekel a fiad áldozata. Ha valaki ezt velem csinálná meg...
És mégis, Istennel napi szinten megteszik, meggyalázzák, elutasítják a fia áldozatát, de Ő mégis azt mondja, hogy semmi baj, a halálod napjáig van időd meggondolni magad. Utána már késő, de addig még van időd.
Ez kb az üdvtörténet és ez a magyarázata annak, hogy miért tűnik az ószövetség Istene egy kemény Istennek, az újszövetség Istene pedig egy kedves, szeretű Istennek. Valójában nincs ellentmondás, ugyan arról az Istenről beszélünk.
"én Jézus Krisztusról és Atyjáról azt hiszem amit a Biblia tanít.
Én elfogadom a Biblia szerint, hogy Jézus Krisztus Atyja Jehova Isten.
Ezt az Istent imádja Jézus."
Nem baj,fogadd el.Ettől még továbbra is kitartok az álláspontom mellett:
"Persze amíg képtelen vagy átlátni azon az illúzión,amit a vallásod bűvészei eléd raktak,hogy azért mert a Bibliában írnak valamit,azt el kell fogadni feltétlen,addig ezt nem is fogod megérteni.És itt szeretném kihangsúlyozni,hogy a Bibliával nincs semmi probléma szerintem,csak kell hozzá megfelelő értelem,látás."
"Kedves valaki, és TE már olvastad az Ószövetséget? Jézus Krisztus Atyját az Ó és Új szövetség Istenét igazságos Atyámnak szólította."
Igen,el.Jézus nem azt mondta,hogy az az ő igazságos atyja,aki elsőszülötteket gyilkol,halálba küld embereket szombati munkáért.Ez az,amit te nem értesz.
"Ha Jézus Krisztusnak Jehova az igazságos Atyja, akkor mi milyen jogon gyalázzuk ezt az Istent? Fog ez tetszeni Jézusnak?"
Kit gyalázok azzal ha azt mondom,primitív,barbár embereknek van olyan Istenük,aki bármiért képes gyilkolni,állatáldozatokat kér,könnyen haragra gerjed,megköveteli magának az imádatot-mert bár hatalmas,bölcs,és ő maga a szeretet,nem szűkölködik semmiben,de kétségbeesetten toporzékol,ha nem térdepelnek előtte az emberek?
Az igaz Istent gyalázom-e,ha képes vagyok megkülönböztetni egy primitív,kezdetleges,róla alkotott képtől?
Jézus meg érti,hogy miről beszélek,emiatt ne aggódj...
Kedves előző!
Először is olvasd el az előtted írt hozzászólásom. Másodszor pedig segítek, hogy jobban el tudd képzelni Istent.
Tegyük fel, hogy örökbefogadsz valakit. Eteted, ruháztatod, mindent megadsz neki, viszont felállítasz szabályokat is. Ezt szabad, azt nem szabad. Ha korrekt szülő vagy, akkor korrektek és érthetőek a szabályok és a megszegésük következménye is.
Mint a gyerek szülője 2 dolgot vársz tőle azért cserébe, hogy kihoztad az árvaházból, jövőt és biztonságot adtál neki: a szabályaid megtartását és hálát.
Olyan szörnyű dolgok ezek?
Hamis vád, hogy Isten hirtelen haragú lenne, hamis vád, hogy csak úgy öldökölne. Mindenkinek kivétel nélkül megadja és megadta az esélyt, tájékoztatta őket, hogy mi fog történni, ha nem változnak meg és miután ekkor sem történt semmi, csak ekkor csapott le.
Az állatáldozattal meg nem tudom mi a bajod? Fel kell áldoznod egy juhot azért, hogy ne kerülj a pokolba, igazán nem nagy kérés, nem?
"Másodszor pedig segítek, hogy jobban el tudd képzelni Istent."
Kedves tőled,de elolvasva a hozzászólásodat úgy látom,kb.te is azon az értelmi szinten vagy,mint grkaty.Ezt most nem sértésnek szánom,hanem tisztában vagyok vele,hogy kitől mit fogadhatok el.Úgy érzem,mindent leírtam egyenesen,és érthetően.A "Hamis vád" kezdetű mondataidra is ott a válaszom az utolsó előtti kommentemben.
Az értelmi szint nálad ott kezdődik és ott is ér véget, hogy valaki komolyan veszi-e a Bibliát vagy sem. Tehát attól függetlenül, hogy valaki mennyire értelmes valójában, ha a Bibliát komolyan veszi, akkor semmiképpen sem lehet értelmes.
Ezt nevezik szűklátókörű gondolkodásnak. Sok ilyen ember van, mint Te, tehát nem vagyok meglepődve, ezt is csak azért írom, hátha magadba nézel. :)
"Az értelmi szint nálad ott kezdődik és ott is ér véget, hogy valaki komolyan veszi-e a Bibliát vagy sem. Tehát attól függetlenül, hogy valaki mennyire értelmes valójában, ha a Bibliát komolyan veszi, akkor semmiképpen sem lehet értelmes."
Aham...mit is írtam a Bibliáról? idézd be ide légy szíves.
"Persze amíg képtelen vagy átlátni azon az illúzión,amit a vallásod bűvészei eléd raktak,hogy azért mert a Bibliában írnak valamit,azt el kell fogadni feltétlen,addig ezt nem is fogod megérteni.És itt szeretném kihangsúlyozni,hogy a Bibliával nincs semmi probléma szerintem,csak kell hozzá megfelelő értelem,látás. "
Magamat is idézem: "...aki komolyan veszi a Bibliát..."
Amennyiben Te önkényesen kijelented valamire, hogy ez akkora hülyeségnek tűnik, hogy nem lehet igaz, vagy ez annyira nem szimpatikus, inkább ne legyen része a hitemnek, akkor Te nem veszed komolyan a Bibliát. És mivel én komolyan veszem, ezért hülyének titulálsz.
És zárószóként: De, amit a Bibliában leírtak azt feltétlenül el kell fogadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!