Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha meg kene győzni egy ateistá...

Ha meg kene győzni egy ateistát, hogy létetik isten vagy egy keresztenyt meggyőzni hogy nincs isten, ki mit mondani? En nem tudom elfonteni hogy letezik e vagy nem. Probalja meg mind a ket fel felhozni az erveit.

Figyelt kérdés
2015. márc. 12. 06:37
1 2 3 4 5
 41/48 ceri ***** válasza:
Azért ez nem egészen így van. A kulturális környezet is hat az erkölcsökre, még akkor is ha mondjuk egy alap erkölccsel születünk. A vallásoknak pedig itt van szerepe, mint kultúra formáló erő. Pl nem vagyunk kannibálok, nem zsugorítunk vagy skalpolunk emberi fejeket, nem tartunk rabszolgát (legfeljebb burkoltan :), stb ).
2015. márc. 15. 15:30
 42/48 ceri ***** válasza:

"Szóval ha nem akarod a szént vagy oxigént élőnek beállítani, az állításod máris megbukott. "

31-es azért ezt gondold át. Mert ugye először is itt a származásról volt szó. Másrészt ugye nem azt akarod mondani, hogy ezeknek az elemeknek a beépüléséhez nincs szükség élőre, hiszen pontosan az élőbe való beépülésről van szó.

Jó nagy logikátlan zagyvalék amit írtál.

2015. márc. 15. 15:35
 43/48 ceri ***** válasza:
bocs, az előző a 39-esnek szólt.
2015. márc. 15. 15:37
 44/48 anonim ***** válasza:

40

Ha csak azért nem teszel meg bizonyos dolgokat, mert egy könyv vagy a vallásod azt mondja, hogy ne tedd, már rég rossz úton jársz.

Ez olyan, minthogy a törvény tiltja a gyilkosságot, de ha csak a törvény tart vissza valakit attól, hogy gyilkoljon az nem normális.

Ki dönti el, hogy rossz úton jársz, és mi a normális?

2015. márc. 15. 21:55
 45/48 anonim ***** válasza:

33:

"Misem egyszerűbb. A mia világ nem statikus, azaz nem áll hanem folytonosság figyelhető meg benne. Mivel a tudomány szerint nem létezhet örökmozgó, továbbá a tehetetlenség törvényét is megállapították már, így nyilvánvaló, hogy egy jelenleg is megfigyelhető folyamatnak nemcsak volt kezdete, de egyszer vége is kell legyen. A kezdetet továbbá a nagy bumm elmélet is igazolja. Ha a világ statikus lenne, az azt jelentené, hogy nem is alakult volna ki semmi benne, de mivel a folyamatos változás megfigyelhető, így a világ keletkezése tökéletesen nyilvánvaló. "

Nem, a dinamikus világegyetemből nem következik a kezdet és a vég, félreértelmezed az örökmozgót, az energiamegmaradás törvénye nem azt jelenti, hogy a világegyetemben egyszer csak feltétlenül elfogy az energia, és nincs semmi többé, az csak annyit jelent, hogy a semmiből nem lehet energiát nyerni, az energia nem keletkezik, hanem van, és átalakul.

A világ keletkezése a mai tudományos ismeretek alapján nekem is nyilvánvaló, a vége meg a jelenlegi tudományos ismeretek alapján annak a függvénye, hogy mennyi a sötét energia és a sötét anyag a világegyetemben, ettől függően lehet a vége Nagy Reccs, majd egy újabb Nagy Bumm, de lehet, a másik változat szerint, ma ezt tekintik valószínűbbnek, a világegyetem tágulása gyorsuló, azaz előbb utóbb nem tudnak majd újabb csillagok létrejönni, így a világ elsötétül. De ez nem abból következik, hogy dinamikus a világegyetem, másrészt én eleve nem fizikai, hanem filozófiai síkon tettem fel a kérdést. Nyilvánvalóan az emberiség, mikor megalkotta a vallásokat (vagy teista szemszögből, Isten megmutatta a vallást az emberiségnek), a fizika mai eredményeit nem ismerték.

Ugyanúgy filozófiai kérdés, hogy ha van Isten akkor vajon bír-e befolyással a világra, vagy csak megalkotta, és nem avatkozik közbe. További kérdés, hogy utóbbi esetben tud-e egyáltalán az emberiségről, megfigyel-e porszem méretű dolgokat az alkotásában, vagy csak megalkotta a világ törvényeit, és az emberiség ennek folyamán keletkezett, Isten meg csak szúrópróba szerűen néz rá egy-egy létrejött civilizációra.

És ami még fontosabb, hogy abból, hogy feltételezzük Isten létét, nem következik semmiféle túlvilági élet, és a lélek halhatatlansága. Meg az sem, hogy ha mégis van, akkor Isten azon szempontrendszer alapján ítélkezik, ha ítélkezik egyáltalán, amit a vallások kitaláltak. Sőt, az sem, hogy egyáltalán jóságos vagy igazságos lenne, de még az sem, hogy az ő esetében értelmezhetőek-e ezek az emberi fogalmak.

2015. márc. 16. 09:58
 46/48 anonim ***** válasza:

Nagy Bumm egy hülyeség,ha fizikusok azt állítják hogy a semmiből nem jöhet létre anyag,akkor egy robbanás hogy jöhetett volna létre?! A semmiből?! Tehát ott vagyunk hogy a semmiből lettünk és elvileg elkezdett tágulni az Univerzum.

Tehát isten létezik de nem feltétlen úgy az én véleményem szerint ahogy a Bibliában le van írva.

Egyébként még itt az a baj hogy nehéz elképzelni hogy egy kis atomból lettek a sejtek,sejtekből aztán meg mi fejlődtünk volna ki.Túl komplexek vagyunk ahhoz hogy csak úgy a természet hozott volna így minket létre.

Van például lelkünk is ami érdekes hogy mindenki elfogad hogy egy embernek van lelke ami már eleve természetfeletti,tehát akkor istent mért nem tudjuk elfogadni?! Ha hiszünk a lélekben akkor istenben már tök ugyan az.

Ateistákat persze nehéz meg győzni de sok ateista csak azért ateista mert buli,mert élvezi hogy meg tud valamit tagadni amitől aztán hatalmat élvez hogy fú f@s za gyerek vagyok meg tudok valamit tagadni.

Persze nem baj szabad akaratunk van,mindenki eldönti hogy miben hisz miben nem.

2015. márc. 17. 21:20
 47/48 anonim ***** válasza:

"Nagy Bumm egy hülyeség,ha fizikusok azt állítják hogy a semmiből nem jöhet létre anyag,akkor egy robbanás hogy jöhetett volna létre?! A semmiből?!"

Mégis milyen robbanásról beszélsz? Hol olvastad hogy a semmi felrobbant?

Never go full retard..

2015. márc. 17. 22:43
 48/48 Ozmium42 ***** válasza:

"sok ateista csak azért ateista mert buli,mert élvezi hogy meg tud valamit tagadni amitől aztán hatalmat élvez hogy fú f@s za gyerek vagyok meg tudok valamit tagadni."

[link]

:DDD

2015. márc. 17. 22:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!