Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha meg kene győzni egy ateistá...

Ha meg kene győzni egy ateistát, hogy létetik isten vagy egy keresztenyt meggyőzni hogy nincs isten, ki mit mondani? En nem tudom elfonteni hogy letezik e vagy nem. Probalja meg mind a ket fel felhozni az erveit.

Figyelt kérdés
2015. márc. 12. 06:37
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:

12:

A hit és a természettudomány nem üti egymást, de a vallás és a természettudomány sok esetben igen, nyilván ez vallás függő is.

Pl. attól, hogy elfogadod az evolúciót, elfogadod az ősrobbanást, még hihetsz abban, hogy az egész Isten alkotása.

Viszont vannak teljes kreacionizmust hirdető vallások, amelyek tagadják az evolúciót és az ősrobbanást.

2015. márc. 12. 12:02
 22/48 anonim ***** válasza:
80%

Meggyözni?

Attól függ ki milyen nyílt...

Egyik erösen ateista föiskolás barátnöm meg akarta mindenáron gyözni édesanyját, hogy nincs Isten a matematika és fizika törvényei alapján. Magyarázata közben rádöbbent, hogy semmilyen véletlen nem létezik. Jehova Tanúja lett édesanyjával együtt.

Én nagyon szeretek beszélgetni a meggyözödéses intelligens ateistákkal. Nem a buta kis csúfolkosósokkal, akik azt sem tudják mi fán terem, csak divatosak akarnak lenni, és csúnyám beszélnek...:D

Okos ember minnél többet tud, annál jobban tudja hogy milyen keveset tudunk. /Egy atomfizikus gondolatát loptam el/

Nekem egy Biblia vers testszik. Egyszerü, és logikus.

Héberek 3:4: "Természetesen minden háznak van készítöje, de aki mindent elkészített az Isten az"

Még egy közönséges tyúkól sem áll össze csak úgy magától a véletlenek útján, hát még a benne ülö baromfi....

Az evolúcionisták is rengeteget tévednek, sokat csalnak. A tudósok szintén nem tévedhetetlenek. Amit tegnap állítottak ma már nem úgy van, amit ma ki tudja mi lesz holnap..... A tudósok is csak emberek, nem földöntúli lények. Szerintem egy kicsit naiv túlságosan bedölni nekik.

Isten létezése elleni érveket nem tudok felhozni. A világban lévö bajokért nem Isten a felelös. Éppen úgy mint az állam sem felelös a balesetekért az utakon, mert nem tartják be az emberek a közlekedési szabályokat, az nem jelenti, hogy nincs törvényhozó

2015. márc. 12. 12:11
 23/48 anonim ***** válasza:
....és még ennyit. Kíváncsi vagyok a folytatásra, mert a kanadai tudósok kétségbe vonták az "ösrobbanás" elméletét, hogy egy kissé másként vannak állítólag a dolgok....hát ezt nem akarom kommentelni.....:)
2015. márc. 12. 12:16
 24/48 anonim ***** válasza:
90%

Kedves kérdező!

Lehet, hogy meglepő, de az a válaszom, hogy tökmindegy, hogy létezik-e Isten vagy nem. Totál lényegtelen.

Ha nem létezik, akkor felesleges az érvelgetés. A nem létező, önmagából nem lehet kizárni. Van egy piros Ferrarid? Nincs? Bizonyítsd be! Ugye?

Ha létezik, ésszel az fel nem fogható. Ezért meddő dolog bármilyen bizonyítékot keresni a létezésére.

Olvastam egyszer, hogy a fizika jelenlegi állása szerint, hogy a semmiből legyen valami, az lehetetlen. Ezért az univerzum anyaga valami révén létre kellett, hogy jöjjön. Magától, a semmiből erre ugyanis képtelen. Ez lehet egy közvetett bitonyíték a teremtésre.

Erre azt mondom: Kit érdekel? A kereszténység mondanivalójában Isten, a transzendecia, a túlvilág szerepe tök másodrendű. Az csak a kenőanyag, a sztori.

Az egyetlen lényeg: TALÁLJ BÉKÉRE!

A kereszténység tényleges mondanivalója egy út. Egy út a békéhez, harmóniához.

EZért teljesen mindegy, hogy hívő vagy ateista vagy, hogy milyen a vallásod. Ezek csak utak. Egyik rövidebb, másik hosszabb. Egyik meredekebb, másik kanyargósabb. Az egyik jobban megy nekünk, a másik nehezebben. Minden út egy cél felé vezet. Minden ember végső soron ugyanazt keresi. Lehet hívni boldogságnak, tökélynek, üdvözülésnek, megvilágosodásnak, stb.

Találj magadnak megfeelő utat, menj rajta végig, és érd el a célt. Ezt kívánom minden kedves kommentelőnek. :)

2015. márc. 12. 13:20
 25/48 anonim ***** válasza:
0%
Nem állnék le meggyőzni egy ateistát. Valahol úgyis érzi, hogy van Isten, csak nem vesz róla tudomást, és nem is akar róla tudni. Ennek pedig hiába mennék neki. Győzze meg maga Isten...
2015. márc. 12. 13:44
 26/48 anonim ***** válasza:
Istenben való hitet az ember megéli, Isten léte avagy nem léte nem bizonyítható. Isten lényegéhez tartozik ez a bizonyíthatóság-fölöttiség. Lényegében ez a tanulság vonható le abból a nagyszámú istenérv-bizonyítási kísérletből, amelyek az elmúlt évszázadokban napvilágot láttak. Kvázi az ateizmus is egyfajta hit, de nem vallás. És hogy az ember a hitét hogyan éli meg az inkább legyen magánügy. Senkinek sem kellene a másikra ráerőltetni a saját nézetét.
2015. márc. 12. 14:09
 27/48 anonim ***** válasza:

"Olvastam egyszer, hogy a fizika jelenlegi állása szerint, hogy a semmiből legyen valami, az lehetetlen. Ezért az univerzum anyaga valami révén létre kellett, hogy jöjjön. Magától, a semmiből erre ugyanis képtelen. Ez lehet egy közvetett bitonyíték a teremtésre. "

Most nem természettudományos, hanem elvi síkon megközelítve, ez miért lenne bizonyíték bármire is? Nem kellett a semmiből lennie az anyagnak, létezhetett mindig is.

2015. márc. 12. 14:20
 28/48 anonim ***** válasza:
Engem, mint gyenge ateistát (ami azt jelenti, hogy nem tudom, hogy van-e Teremtő, nem is hiszem, hogy van, de nem is tagadom kimondottan), először arról győzhetne meg valaki, hogy miért lenne törvényszerű, hogy a fizikai világunknak kezdete és vége kell, hogy legyen. Ezt nem természettudományos síkon kérdezem, mert nyilván hallottam a Nagy Bummról meg a világegyetem tágulásáról, hanem filozófiai alapon nem értem, hogy miért lenne szükségszerű a kezdet és a vég.
2015. márc. 12. 14:22
 29/48 anonim ***** válasza:

"érd el a célt"

Na de mi a cél?

Mert nem mindeg. Ha nincs Isten akkor valóban mindeg milyen emberi célokért küzdesz, eg darabig éled és aztán jön a vége, hog az ember meghal

De ha van Isten akkor nem ugyan az a cél,

Mert az örök életet mint célt elérni Isteni feltélekkel lehet

Tehát kedves válaszoló nem mindeg, hogy van Isten vagy nincs Bizony

2015. márc. 12. 16:05
 30/48 anonim ***** válasza:
8%

Isten úgy teremtette az embert, hogy alkotásaiból megismerhesse őt. Úgy tudom, hogy nem találtak a földön sehol olyan ősi népcsoportot, amelynek ne lett volna valamiféle Isten hite. Tehát az ember ha nem is ismeri a tutit, az érzékei efelé vezetik.

Mivel az édenkertben megtudta az ember mi a jó és mi a rossz, azért választja az ember az Istentelenséget, mert így azt gondolja, hogy bármit tehet következmények nélkűl, csakhogy ez erkölcsi öngyílkosság.

Ha őseink az ő tudományuk által megismerték Istent, mennyivel többet tudunk mi a mai tudomány által ami Isten bölcsességéről tanuskodik.

A másik tény, hogy Isten elkűldte fiát a világba, amit a történelemből ismerünk, ezt mi vagy elhisszük vagy nem. De nem is kér többet Isten

2015. márc. 12. 16:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!