Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az élet miért ennyire igazságt...

Az élet miért ennyire igazságtalan?

Figyelt kérdés

Gondolok itt arra, hogy ki milyen adottságokkal születik. Aki például szép külsőt és egészséges testet "kapott", az nyilván egy jóval gondtalanabb életet élhet, mert sokkal könnyebben, már egészen fiatalon beintegrálódhat a társadalomba. Míg az, aki ronda külsővel és különféle rendellenességekkel jön a világra, az jóval több nehézségekkel kell, hogy megküzdjön az élete során. Példának okáért itt vagyok én. Egy olyan rendellenességgel születtem, ami a külsőmre is hatással van, és el is csúfít eléggé rendesen, emiatt már gyerekkoromban sem voltam társasági ember, mivel önbizalmam sincs. Sajnos a testem is hízásra hajlamos génekkel van megáldva, hiába a fogyókúra, hihetetlen gyorsan vissza tudom szedni a kilókat, pedig egyáltalán nem vagyok az a nagy habzsoló. A sportra meg azért nincs tulajdonképpen túl sok lehetőség, mert a tüdőkapacitásom rém gyenge, ami szintén egy rendellenességnek köszönhető.

Az emberek utálják, ha valami csúf, vagy rendellenes, mert belerondít a világképükbe, és inkább nem is akarnak róla tudomást szerezni. És ha jó szándékkal is karnak közeledni, ott is inkább a szánalom van a háttérben, nem az elfogadás.

Ha létezik isten, akkor mi ezzel a célja?

2015. márc. 9. 11:57
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

Anonymus, azt áruld el, hogyan szedtél össze ilyen magas %-ot?

Mert akkora butaságokat írsz... mégis, honnan veszed, hogy MAGADNAK állítottál össze egy kártyapaklit? Nem csak úgy kaptad, vagy húztad?

És azt honnan veszed, hogy a lelked, bármiféle helyzetben - LÁTJA a teljes múlt és eljövendő életét, sorsát?

És - ha már látja - akkor miért nem tud egy remek jó életet összerakni magának? Itt most nem feltétlenül henyélésre gondolok - hanem arra, hogy miért nincs mindenkinek csodálatosan értelmes, hasznos és beteljesült élete? Olyan, ami az emberiséget is mérföldekkel viszi előre? És miért nincs az újszülöttnek tengernyi tudása a világunkról? Hogy ne kelljen csak azért 30 évet tanulnia, hogy egyáltalán valamit tudjon csinálni a mi társadalmunkban? Mert valami ÚJAT tanulni vagy létrehozni csak ezután tud...

Ha már magának osztja a lapokat? Ki az az őrült lélek, aki borzalmas - vagy akár csak rossz - lapokat oszt MAGÁNAK?

Arról már nem is beszélve, hogy honnan veszed ezt az egész mesét, mikor állítólag te keresztény vagy?

2015. márc. 11. 03:23
 22/31 anonim ***** válasza:
88%

Mindenki magának állítja össze a paklit, ugye, Anonymus?

Ő is:

[link]

2015. márc. 11. 08:31
 23/31 anonim ***** válasza:
6%

Anonymus a buddhista létszeméletet írta le egy képben. Jó.

Két inkarnálódás közti állapotról ír ONNAN EZ EGY TUDATOS VÁLASZTÁS ! ! ! - előzőek következetesen keveritek az inkarnálódott - az anyagba merült állapottal.

A megszülető lélek mielőtt belemerül az anyagba tudja mit kell tennie - és mondjuk most máshonnan vett képpel:közben átmegy a Felejtés folyóján (Léthé) - ezért a földi létállapot elfoglalásakor (ez ~27 év addig mindig érkeznek

új erők, majd tanulással, eseményeivel, tetteinvel szavaival megtalálhatja az Igazságot (a görög: alétheia a-létheia nem felejtés az igazság) végül ott fog állni a halál pillanatában a Pantokrátor előtt: aki kérdez: ki vagy te?

És akkor már tudnia kell (mindenesetre akkor érti meg az egészet) többek közt, hogy mind ateista-materialista mit is tagadott olyan intenzíven, a tetteinek a szavainak a következményeit.

Hát ilyesmi. Megköszönöm, ha Anonymus privben reagál, a pontozás nem érdekel.

ha a régiek írásait, képeit és ikonjait nézzük, ezekről tudtak - és fsták össze magukat, hogy "nem keresztény"

mert a vallások gyökerei egy pontba futnak

[link]

2015. márc. 11. 09:36
 24/31 anonim ***** válasza:
26%

#21 - Drága barátom, a pontozást olyan magasról ...om, hogy elképzelni nem tudod.

Hülyeségnek tartod amit mondtam, rendben jogodban áll, de a helyett, hogy kijelented, az amit írok butaság, inkább szedd össze magad gondolatait és mondj jobbat, mondj igazabbat, mond akkor meg te, hogy miért történik a kérdezővel az, ami történik.

Mire alapozom a kártyás hasonlatot:

"1 Vala pedig a farizeusok közt egy ember, a neve Nikodémus, a zsidók főembere:

2 Ez jöve Jézushoz éjjel, és monda néki: Mester, tudjuk, hogy Istentől jöttél tanítóul; mert senki sem teheti e jeleket, amelyeket te teszel, hanem ha az Isten van vele.

3 Felele Jézus és monda néki: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki újonnan nem születik, nem láthatja az Isten országát.

4 Monda néki Nikodémus: Mimódon születhetik az ember, ha vén? Vajon bemehet-é az ő anyjának méhébe másodszor, és születhetik-é?

5 Felele Jézus: Bizony, bizony mondom néked: Ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet be az Isten országába.

6 Ami testtől született, test az; és ami Lélektől született, lélek az.

7 Ne csodáld, hogy azt mondám néked: Szükség néktek újonnan születnetek.

8 A szél fú, ahová akar, és annak zúgását hallod, de nem tudod honnan jő és hová megy: így van mindenki, aki Lélektől született.

9 Felele Nikodémus és monda néki: Mimódon lehetnek ezek?

10 Felele Jézus és monda néki: Te Izráel tanítója vagy, és nem tudod ezeket?

11 Bizony, bizony mondom néked, amit tudunk, azt mondjuk, és amit látunk, arról teszünk bizonyságot; és a mi bizonyságtételünket el nem fogadjátok.

12 Ha a földiekről szóltam néktek és nem hisztek, mimódon hisztek, ha a mennyeiekről szólok néktek?"

Bemásoltam az egészet, hogy vád ne érjen, hogy csak mondatokat ragadok ki. Ha figyelmesen elolvasod, Nikodémus rákérdez, születhet e ember újra? A válasz pedig az volt, hogy... érdekes, sem nem az, hogy igen, sem nem az, hogy nem... Jézus nem feddte meg, hogy "Jaj drága Nikodémus barátom, ne legyél már ilyen buta, nincsen reinkarnáció".

Nyilván ki sem jelentette, hogy "De igen, hát nem tudtad, reinkarnálódunk".

Mert a reinkarnáció az újra teste öltést jelenti. Nem vándorol a lélek sehonnan sehova, és nem a karma miatt kell újra és újra megszületnünk.

Jézus azt mondja, hogy "Ami testtől született, test az; és ami Lélektől született, lélek az."

Hogy születik a test drága barátom? Nem vízben? Nem a víz az, amelynek közegében megkapod a lelked, és amelynek közegében megkapod a tested?

Mond meg neked drága barátom, miért kell vízzel keresztelni? Miért kell bemerítkezni? Mert van egy olyan érzésem, te nem tudod megmondani, csak valami harmadlagos totál felszínes válaszod van rá.

Jézus pedig ezek után elmond egy példázatot: "a szél zúgását hallod, de nem tudod, HONNAN JŐ és HOVÁ MEGY: ÍGY VAN MINDENKI, AKI LÉLEKTŐL SZÜLETETT."

Lefordítom neked, mert gondolom a papod nem tette meg: R E I N K A R N Á C I Ó.

Ahogy te sem, Nikodémus sem értette, és rákérdez "Mi módon lehetnek ezek?"

Erre Jézus mit felel? "Te Izrael tanítója vagy és nem tudod ezeket?"

Hmm, hopszika, valami itt nem stimmel, hát tudnia kéne róla? És a végső válasz üt a legnagyobbat: "Ha a földiekről szóltam néktek és nem hisztek, mimódon hisztek, ha a mennyeiekről szólok néktek?".

Tehát ez még csak nem is egy irdatlan nagy misztérium, vagy olyan dolog, ami a hetedik mennyország titka lenne. "FÖLDIEKRŐL SZÓLTAM NÉKTEK ÉS NEM HISZTEK"

---

"1 És amint eltávozék, láta egy embert, aki születésétől fogva vak vala.

2 És kérdezék őt a tanítványai, mondván: Mester, ki vétkezett, ez-é vagy ennek szülei, hogy vakon született?"

Hmm, hát erre mit lehet mondani? Hogy vétkezett valaki születése előtt, ha nem gondolnák azt, hogy lehet élet a születés előtt is, akár Földi is.

De Jézus megint nem leszidja őket "Gyerekek, már megint ezzel a reinkarnációval jöttök, ne pogánykodjatok már". Helyette azt feleli...

...És itt a #22-es válaszolónak is a válasz:

"3 Felele Jézus: Sem ez nem vétkezett, sem ennek szülei; hanem, hogy nyilvánvalókká legyenek benne az Isten dolgai."

Tudod, a kártyapakli... A gond csak az, hogy ma már nem buzdítanak arra, hogy húzkodd a kártyapaklit, hanem inkább menjél és ön-megvalósíts, no meg nem is kell törődni Isten dolgaival, menjél élvezkedjél, vedelj és zabálj, no persze sose feledd el, FOGYASSZ... FOGYASSSSSZZ .... FOGYASSSSSSSSZZZ. Majd meggyónod Vasárnap.

---

"Arról már nem is beszélve, hogy honnan veszed ezt az egész mesét, mikor állítólag te keresztény vagy?"

Igen keresztény vagyok, nem zsidó-zsidó-zsidó-krszt ... végül is benne volt a krszt ...

Barátom csak 1 hétig élj úgy, hogy nem idézel csak és kizárólag Jézustól. De úgy, hogy még az evangélistáktól sem, és még az ő értelmezésüket és az ő gondolataikat sem idézed, csak és kizárólag Jézustól.

Akkor majd látni fogod, mennyire elferdítették azt, amit neked tanítanak.

---

Anonymus

2015. márc. 11. 16:08
 25/31 anonim ***** válasza:

Akik ide irkálnak, hányan voltak már ilyen helyzetben mint a kérdező?

Hogy tudnak így tanácsot adni, hogy csak a saját kis világukat ismerik?

A közhelyekkel, meg az elvont idézetekkel a kérdező nem sokra megy.

Rá hárítani a felelősséget, meg nagyképűség.

Az egészséges emberek is nehezen boldogulnak.

Egyetlen megoldást abba látom, hogy megkeresni a hasonló embereket, akiknek sikerült a hasonló problémájukat megoldani.

2015. márc. 14. 13:43
 26/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod 25-ös!

Gondoltam, hogy én is írok valami hasonlót, de arra jutottam, hogy inkább mégsem.

Egyszerűen hihetetlenül frusztráló, amikor valaki azt mondja, vagy írja, hogy másoknak is van problémájuk, a jobb külsővel megáldottaknak, vagy a az egészségeseknek. Igen, mindenkinek van problémája, na de nem mindegy, hogy mennyi, és milyen problémákról is beszélünk.

Nekem a legnagyobb problémám az, hogy senki sem fogad el olyannak, amilyen vagyok. Például mindenki azt mondogatja, hogy ezen változtassak, meg azon. Egy átlagos 21 éves ember ilyenkor már túl van egy pár kapcsolaton, vagy esetleg megismerte az igazit, akivel azóta együtt van. Nekem még az az esély sem adatott meg, hogy valaki egyáltalán randizzon velem, mert a külsőm miatt egyből jön az elutasítás, hiába vagyok művelt, vagy tanult, ha a visszautasítások és a külsőm miatt már önbizalmam sincs. Pedig már nagyon jó lenne, ha valakit igaz szívből szerethetnék, és ő is szeretne viszont. És ez még csak az egyik problémám a sok közül, amin egyszerűen nem tudok változtatni. Persze, aki nem volt még sohasem az én helyemben, annak könnyű beszélni arról, hogy mit és hogyan csináljak, na meg arról is éppenséggel, hogy ilyen szerencsétlen vagyok.

2015. márc. 14. 17:48
 27/31 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy ez nem vigasz, hogy másoknak is van problémája, minthogy az sem, hogy nálad is vannak sokkal rosszabb helyzetben lévő emberek.

Azt is tudom, hogy nehéz valakinek hasznos segítséget adni, aki egészen más helyzetben van.

Azt tudod pontosan, hogy mi zavar, illetve mi hiányzik neked?

Két dolgot is írtál:

Mondogatják, hogy változtass. Ez miért baj? Csak nem akarod hallani? Mivel kapcsolatban mondják?

2.:nincs párod:

Nézz utána, hogy a hozzád hasonló emberek hogyan találnak párt, hátha már volt rá példa.

Én sem találom a párom, mert sosem annak tetszem aki nekem is tetszik.

Amikor olyannal jártam, akinek tetszettem, de nekem ő nem, akkor is egyedül éreztem magam.

Ahhoz, hogy tetsszek a nekem is tetszőeknek, meg kell magam változtatni: gyúrni, több pénzt keresni, csajozni. Jobb ötletem nincs, és mások sem tudtak adni, meg kell változnom, ha a vágyaim többet akarnak az aktuális képességeimnél.

Lehet, hogy neked is meg kell..

Egyébként is az ad önbizalmat, sikerélményt, ha valamit csinálsz, megtanulsz, elérsz, ezért ilyen irányba menj.

Szerintem más hókuszpókusz nincs...

2015. márc. 14. 20:15
 28/31 anonim ***** válasza:

"Nekem a legnagyobb problémám az, hogy senki sem fogad el olyannak, amilyen vagyok. Például mindenki azt mondogatja, hogy ezen változtassak, meg azon."

Erről beszélek, Nyuszómuszó! Azt írtam:

"Kegyetlen dolog, de ez van. Vagy alkalmazkodsz, vagy pusztulsz."

Ha nem fogadnak el, veled van a baj. Tehát változnod, alkalmazkodnod kell.

2015. márc. 15. 07:21
 29/31 A kérdező kommentje:

Miquel!

Az a baj, hogy én ezt nem érzem így. Persze a súlyomból adhatnék le, viszont, mint írtam, számomra ez igen nehéz.

Az még nagyobb baj, hogy ismerek olyan csávót, aki azért szakított a barátnőjével, mert az nem engedte neki az anális közösülést. De az ilyen sekélyes féreg úgy is fog valakit találni magának. Van, aki veri a barátnőjét. De én az ilyenekkel sem tudom tudok versenyezni.

Vajon én vagyok rossz, vagy a világ maga?

2015. márc. 15. 08:10
 30/31 anonim ***** válasza:
Ha sarokba bújva szűkölsz, attól a világ nem fog megváltozni. Tessék, tedd jobbá! Találj egy kapcsolatot, amiben te vagy az ász, és máris valakit boldoggá tettél. Magadon kívül.
2015. márc. 16. 07:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!