Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az élet miért ennyire igazságt...

Az élet miért ennyire igazságtalan?

Figyelt kérdés

Gondolok itt arra, hogy ki milyen adottságokkal születik. Aki például szép külsőt és egészséges testet "kapott", az nyilván egy jóval gondtalanabb életet élhet, mert sokkal könnyebben, már egészen fiatalon beintegrálódhat a társadalomba. Míg az, aki ronda külsővel és különféle rendellenességekkel jön a világra, az jóval több nehézségekkel kell, hogy megküzdjön az élete során. Példának okáért itt vagyok én. Egy olyan rendellenességgel születtem, ami a külsőmre is hatással van, és el is csúfít eléggé rendesen, emiatt már gyerekkoromban sem voltam társasági ember, mivel önbizalmam sincs. Sajnos a testem is hízásra hajlamos génekkel van megáldva, hiába a fogyókúra, hihetetlen gyorsan vissza tudom szedni a kilókat, pedig egyáltalán nem vagyok az a nagy habzsoló. A sportra meg azért nincs tulajdonképpen túl sok lehetőség, mert a tüdőkapacitásom rém gyenge, ami szintén egy rendellenességnek köszönhető.

Az emberek utálják, ha valami csúf, vagy rendellenes, mert belerondít a világképükbe, és inkább nem is akarnak róla tudomást szerezni. És ha jó szándékkal is karnak közeledni, ott is inkább a szánalom van a háttérben, nem az elfogadás.

Ha létezik isten, akkor mi ezzel a célja?

2015. márc. 9. 11:57
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

Részben egyetértek a kérdezővel, hiszen a külső megjelenésünk valóban nyújthat előnyt, vagy hátrányt. Elegendő arra gondolni, ha egy nőnek nagyobb a melle, akkor mindjárt jobban figyelnek rá a férfiak, ezért aztán vannak praktikák, amik az előnytelenséget próbálják álcázni.

A valóságban ha végiggondoljuk, mindenki bajnok, az evolúció eddigi lépései a mi érdekünkben történtek, nemzedékek küzdelmeinek a csúcsa vagyunk, de a fogamzáskor is a legjobb spermium ért a célba, mindenki győztes, aki él.

Akaraterőt is lehet szerezni, gyakorlatot a sportban, csak csinálni kell, mindenki így van ezzel és a versengés mindig ösztönzően hat. A másikat legyőzni nem nehéz, saját magunkat annál inkább.

Egyébként a jó külső csak a kezdetben jelent előnyt, ismertem bombázót, aki olyan buta volt, hogy már idegesített és a végén menekültem előle, de ellenpéldám is van, egy kifejezetten csúnya lány életem nagy szerelme lett, mert volt karizmája és minden pozitív tulajdonsága megvolt, ami emberileg lehetséges és egyszer csak széppé változott a szememben.

Azt gondolom, hogy ő is tudta azt, amit te is sejtesz, de nem törődött vele, vagyis még ez is pozitívum volt nála, nem magával foglalkozott, hanem másokkal, szerény volt, de mégis magabiztos és jókedvű, de mindent ízléssel csinált és tapintattal.

El sem hiszed, de a szimpátia nem a külsőségeken múlik. Először is magad elfogadására kell törekedned, aztán ha ez megy, akkor könnyebb nevetni mindenen, mert a vidámság az, ami közelebb visz másokhoz, a jókedvű embert mindenki szereti.

Ha van humorod, akkor nyert ügyed van, ez a titok, ez a nyitja a boldogulásodnak, ne szívd mellre és minden egyből megváltozik.

2015. márc. 9. 13:33
 12/31 anonim ***** válasza:

Az előny és hátrány csak adott környezetben értelmezhető.

Pl egy mutáció révén lehet,hogy gyengébb vagy az átlagnál,de lehet pont ezért nem kapsz el később egy betegséget,ami a többieket megöli, hogy szélsőséges példát említsek..

2015. márc. 9. 13:49
 13/31 r.sentinel ***** válasza:

Kedves kerdezo !!!

Az hogy valami jo vagy rossz es igazsagos vagy igazsagtalan az mindig az egyen nezopontja es sosem egysegesnek tunik. Tulajdonkeppen a kettos erzes es kihatas egy egyseget teremt csak mi osszuk meg jora vagy rosszra koszonhetoen a hagyomanyainknak. A jo es rossz megkulomboztetes mind mind erzesek es ami nekem jo lehet hogy neked nem es forditva, a vegeredmeny a ketto egy. A vilagot hatalmas tevedes jora vagy rosszra osztani ahogyan TEVESEN a Biblia is pokol es menny reszekre ossza. A vilagunk az ami minket korulvesz amiben elunk. A vilagunk egy szinjatek, ezt ertheted szineszkedesnek is mert az is resze a vilagunkban, de lehet egy eroltetett vagy epp valos szerepunk a vilagban. Senkise felesleges a vilagunkban, mindenkinek megvan a sajatos tennivaloja, celtalanul nem tortenik semmise es nem letezik senkise. Ezen vilagunkban (szinjatekban)mindenki egy szinesz (sajatos szerep az eletben) van aki kovacs, a masik biro, a harmadik sofor stb. Nem a kulso, a foglalkozas vagy a kis vagy nagy vagyonod a lenyeg ebben a vilagban ezt mindenkinek meg kellene ertenie. Semmit nem viszel magaddal ha tulvilagra kerultel. Viszont az ami fontos hogy az eleted soran utadba kerult feladatokkal hogyan boldogulsz, mennyire talalod meg a megoldasokat, hogyan oldod meg es mennyire veszel egy feladatot kihivasnak vagy epp problemanak. A tapasztalat es a feladatmegoldasok a lenyeg ha erre rajossz hidd el szep az elet ugy ahogy van, csak tudnod kell melyik feladathoz hogyan kell viszonyulni. Konnyu vagy epp nehez a feledat ? az elet csakis olyan feladatokat kuld amelyekkel szuksegszeru hogy szembesuly ahoz hogy lepeseket tehessel az eletedben elore.Hanyszor gondolkoztal el azon hogy segit magadtol mason vagy masokon ? es ezt tettek formajaban is megvalositsd, mert gondolni lehet a tettek azok melyek az embert alkotjak es sosem azert hogy valamit kapj erte, az elet ugyis halas erte mert onszantadbol es joindulatbol cselekszel. El kell ezeken gondlkodni. A kulso hatranyat illetoen igen minden ember itelkezo, te is az vagy es mindenkiben megvan ez, mert mindenki sajnos a tokeletesseg fele igyekszik, a te feladatod hogy ne erre oszpontosits hanem cselekedj old meg a feladatokat es ne problemakent kezeld es a megoldas nem a kulso valtoztatasat jelenti, hanem mentalisan maskent kell gondolkodnod es nyitotta valni es figyelni az eletben felbukkano jelekre melyek nap mint nap korulvesznek csak epp meg kell tanulnunk meglatni es alkalmazni.

2015. márc. 9. 14:18
 14/31 anonim ***** válasza:

Szia

Sajnálattal olvasom az irásodat, és őszintén együtt érzek veled,

Ám Isten szemében sokkal fontosabb a belső szépség, mint a külső.

Nem Te vagy az egyetlen aki hasonló nehézségekkel született vagy baleset miatt lett olyan helyzetben amilyenben Te magad is vagy.

S Istennek nincs célja ezzel, Ő soha nem is akarta hog igy legyen, sajnos az ember hozta be az életbe a tökéletlenséget és a halált.

Ám Jézus megváltó szerepe, mindenért kárpótolja azokat akik hisznek ebben az elrendezésben, és a Királysága alatt ahogy be is bizonyitotta , vissza adja az emberek egészségét, és minden nehézséget

Itt ahol magam is gyülekezetbe járok, sokan küzdenek hasonló problémákkal, de boldogok, és sokuknak is van már férje vagy felesége, és gyermekeik, és hasznos része Isten népének ezek a kedves emberek

A világképpel pedig ne foglalkozz,

Nézd ezt mondta Jézus a János első levelében:

(1János 2:15–17) 15 Ne szeressétek a világot, se a világban levő dolgokat. Ha valaki a világot szereti, nincs meg benne az Atya szeretete; 16 mert mindaz, ami a világban van — a test kívánsága, a szem kívánsága és az életben birtokolt javak látványos fitogtatása —, nem az Atyától származik, hanem a világtól származik. 17 Azonkívül a világ elmúlóban van, s ugyanígy a kívánsága is, de aki az Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.

a jelenlegi világrendszer a gondolkodásával együtt meg fog szünni, nincs jövője.

/csak megsúgom, hogy magam sem vagyok egy nádszál termet,(80Kg) és hat hónapja férjhez mentem egy Férfi testvérhez,(65kg) és boldogan élünk mert Istent tesszük az első helyre életünkben/

(1Sámuel 16:7) . . .: „Ne tekints a külsejére, se magas termetére, mert elvetettem őt. Mert nem úgy lát az Isten, ahogy az ember lát. Az ember ugyanis azt nézi, amit a szeme lát, Jehova ellenben azt nézi, hogy milyen a szív.”

2015. márc. 9. 15:42
 15/31 anonim ***** válasza:
Van egy magyar népmese, amiben a szegények irigyelték a gazdagokat. Isten megparancsolta, hogy mindenki szedje össze a gondjait-bajait, és tegye ki közszemlére. A szegények látták, hogy a gazdagság is problémákkal jár.
2015. márc. 9. 18:53
 16/31 anonim ***** válasza:
Mindenkinek megvan a maga baja. A boldogság csak rajtad múlik.
2015. márc. 9. 18:53
 17/31 anonim ***** válasza:

15 - Apukám így mesélte: az ördög azt mondja, annyiszor mondják, hogy 'vigye el az ördög' - na csomagolja mindenki össze és tegye a főtérre. Nagy batyuval mindenki kirakodik.

Az ördög jön: nahát ennyit nem tudok elvinni! de hogy könnyebb legyen nektek, mindenki válasszon egyet, és azt vigye haza. Töprengés, morfondírozás, hümmögés után mindenki a saját gondját-baját-batyuját választotta, és vitte haza.

2015. márc. 9. 20:57
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

Az életet Evolúció bácsi a saját ízlésének megfelelően rendezte be. Így tehát aki testi, vagy lelki defektusa miatt nem tud párt szerezni, utód nélkül hal meg, és nem örökíti tovább eme hiátusokat.

Kegyetlen dolog, de ez van. Vagy alkalmazkodsz, vagy pusztulsz.

2015. márc. 10. 13:08
 19/31 fairi1 ***** válasza:

Maga az élet amorális,így nem lehet rá mondani hogy igazságos vagy sem.

Ha Istent is bele akarod keverni akkor se nehéz a válasz, próbára akar tenni,le akar tesztelni hogy méltó-e vagy a társaságára.

Ahogy leírtad magadat élet igazságos volt veled.

Pár évszázaddal korábban élsz egy tüdőrendellenség fokozhatja a fertőzésveszélyt és gyerekbetegségek komolyságát. és egy olyan helyen ahol NO védőoltás és antibiotikum, gondolom nem kell ragozni.

Elhízásra való hajlam meg pl pont előnyös, ha a táplálék elérhetőség nem egyenletes. Mikor van kaja akkor mindent elraktározni, és mikor nincs akkor el vagy akár 1 hónapig is kevés magon és gyökéren.

Mese nincs örök fogyókúra vagy rengeteg testmozgás(ám ha tüdőd bajos akkor nem járható út ez)...

2015. márc. 10. 15:14
 20/31 anonim ***** válasza:
8%

Amíg a túlvilágon van egy lélek, addig időtlen. Ezt az időtlenséget úgy lehet leképzelni mint egy kártyapakli. Mielőtt megszülettél te magad raktad össze a kártyapaklit úgy, hogy kiterítve egymás mellett láttad a kártyákat. Amikor megszülettél, akkor az időbe születtél meg. Ez azt jelenti, hogy mindig csak egy kártyalapot húzhatsz és azt nézheted meg.

Bízhatnál önmagadban, hogy okkal raktad így össze a paklit, és a végén amikor az utolsó kártyalapot is felemeled, akkor nem fogod megbánni, hogy megszülettél.

---

Anonymus

2015. márc. 10. 22:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!