Jelenleg hol tart a biblia alapú rákkutatás?
#57 - Én igazán szomorú vagyok, amikor ilyen buta emberek jelennek meg a mint te vagy az ehhez hasonló vitáknál és ilyen ocsmány módon nyilvánulnak meg.
"nem hagyják, hogy a gyerekek az utcán lőjjék szét magukat"
No igen, ez teljesen jellemző a hozzád hasonló trollokra. Azért mert van 1-2 % szélsőség még nem jelenti azt, hogy minden gyerek ezt csinálná. Tuti te voltál az az osztályban, aki mindenkit lelkileg terrorizált a csúfolódással, de ha visszabántották, akkor egyből ment a tanítónéninek sírni.
Az, hogy a gyerekek és úgy általában az emberek ne öljék magukat halomra nem az iskolázottságtól függ, hanem neveléstől és valamilyen szinten kultúrától.
Az meg, hogy a szülők felképelik a gyereket csak mert nem jár templomba, megint csak egy szélsőség, ami egyébként téged elnézve fordítva is igaz. El tudom képzelni, hogyha a te gyereked bejelentené, hogy ő Vasárnaponként templomba járna, akkor bizonyára agyonvernéd egy kalapáccsal, mert hát szerinted "mentálisan sérült".
"Undorító egy beképzelt, arrogáns, beszűkült, habzószájú patkány vagy..."
Mélyről jövő kultúra... És a baj, hogyha gonosz lennék, akkor mondanám, hogy "ilyenek a tudományos oldal képviselői". De tudom, hogy csak egy egyszerű troll vagy mint egy faék.
Mondanám, hogy előbb gondolkodj, mielőtt ideírsz valamit, de tudom, hogy a trolloknak túl pici agyuk van a gondolkodás már nem fér bele.
Anonymus
Még mindig nem tudjuk, hogy a biblia mit tesz hozzá az orvostudományhoz az mellett, hogy erősen támadja az orvoslás tudományos alapjait. Ebben a kérdésben nem az atesiták az agresszorok, hanem az isten hívők. Épp ezt kérem számon.
Pl. mit mond a biblia azokról az öröklődő mitokondriális betegségekről, amiknek nincs nyoma az emberi DNS-ben? :D
Hogyan képes a szándékosan roncsolt örökítő anyagú baktérium kijavítani a hibás ostorára vonatkozó genetikai kódot pár generáció után?
Hogyan képes az emberi test speciális T-sejteket kifejleszteni egy betegség ellen?
Ezeknek a dolgoknak a működése jól megérthető az evolúción keresztül. Milyen biblia alapú alternatív tézisek vannak, amit fel lehet használni az orvostudományban?
"Folytasd még, ne hogy abbahagyd! Lenyűgözőek az érveid, tőled nagyon sokat lehet tanulni, szóval csak folytasd!"
Ohh én nem tanítani vagy oktatni jöttem.
Arról már rég lemondtam. Próbálkoztam a fajtátokkal. Előbb lehet egy egysejtűt megtanítani pitizni, mint titeket bármire is a bemagolt szövegeken, idézetek bemásolásán kívül...
"Én igazán szomorú vagyok, amikor ilyen buta emberek jelennek meg a mint te vagy az ehhez hasonló vitáknál és ilyen ocsmány módon nyilvánulnak meg."
Magánügy.
Én meg akkor vagyok szomorú, mikor valláskárosult idióták merészelik osztani az észt tudományos témakörben, mikörben életükben nem olvastak más könyvet a kedvenc mesekönyvükön kívül.
""nem hagyják, hogy a gyerekek az utcán lőjjék szét magukat"
No igen, ez teljesen jellemző a hozzád hasonló trollokra. Azért mert van 1-2 % szélsőség még nem jelenti azt, hogy minden gyerek ezt csinálná. Tuti te voltál az az osztályban, aki mindenkit lelkileg terrorizált a csúfolódással, de ha visszabántották, akkor egyből ment a tanítónéninek sírni."
1-2% szélsőség??
Tudod te mi van azokban az országokban, ahol nincs oktatás??
Egyrészt iszonyú nyomor és rengeteg bűnözés.
Másrészt pedig az elszántabbak vért izzadnak, hogy tanulhassanak...
Te meg jössz itt az ocsmány pofáddal, hogy milyen káros dolog az iskola...
"Az, hogy a gyerekek és úgy általában az emberek ne öljék magukat halomra nem az iskolázottságtól függ, hanem neveléstől és valamilyen szinten kultúrától."
Na és szerinted honnan jön a nevelés meg a kultúra nagy része, ha nem az iskolából?
Szerinted milyen munkája lesz annak az embernek, aki egész életében nem tanult? Az mellett vajon mennyi ideje lesz gyerekeket nevelni? Vagy milyen kultúrát ad át az a gyerekinek, aki még olvasni sem tud?
Te végig gondolod amit leírsz, vagy csak gépiesen nyomkodod a gombokat?
"Az meg, hogy a szülők felképelik a gyereket csak mert nem jár templomba, megint csak egy szélsőség, ami egyébként téged elnézve fordítva is igaz. El tudom képzelni, hogyha a te gyereked bejelentené, hogy ő Vasárnaponként templomba járna, akkor bizonyára agyonvernéd egy kalapáccsal, mert hát szerinted "mentálisan sérült"."
Dehogy szélsőség...
Vannak olyan vallások, ahol halálbüntetéssel jár, ha valaki el akarja hagyni a vallását.
A keresztények általában szerencsére egy fokkal kevésbé kegyetlenek, de ugye ismerjük például a melegekkel való hozzáállásukat...
Rólam pedig ne tegyél mindenféle feltételezéseket, ha jól tudom ez bűn a te vallásodban.
""Undorító egy beképzelt, arrogáns, beszűkült, habzószájú patkány vagy..."
Mélyről jövő kultúra... És a baj, hogyha gonosz lennék, akkor mondanám, hogy "ilyenek a tudományos oldal képviselői". De tudom, hogy csak egy egyszerű troll vagy mint egy faék."
Miért lennék troll? Ennek a szónak sem ismered a jelentését? Ez is olyan, mint a DNS, mi?
Nincs itt semmilyen trollkodás, elmondom a véleményem, őszintén. Ha egyeseknek ez nem tetszik... Hát így jártak.
"Mondanám, hogy előbb gondolkodj, mielőtt ideírsz valamit, de tudom, hogy a trolloknak túl pici agyuk van a gondolkodás már nem fér bele."
Brühühü, brühühü, most aztán nagyon visszavágtál!
Ezt a őrtorony valamelyik számából tanultad?
Ocsmány egy betegség a vallás, ideje lenne kivágni, mint a rákos sejteket..59
-és még azt sem tudod, hogy ez a torz, beteg, csökevényes világnézet honnan jött a világba. A vallást tűzzel-vassal üldözőktől jött, kérdezd meg a szüleidet. Ők még emlékezhetnek rá. Vagy ne kérdezd, menthetetlen vagy,leninfiú.
"Még mindig nem tudjuk, hogy a biblia mit tesz hozzá az orvostudományhoz"
- maradj már szerencsétlen kérdező magadnak - mondtam már, dolgozd ki "a kórusművészet hatása az génsebészetre" témát. Vagy a "Beethoven kései vonósnégyeseinek hatása a ADS kutatásokra" - tudok még ajánlani, ha kérsz.
"- maradj már szerencsétlen kérdező magadnak - mondtam már, dolgozd ki "a kórusművészet hatása az génsebészetre" témát. Vagy a "Beethoven kései vonósnégyeseinek hatása a ADS kutatásokra" - tudok még ajánlani, ha kérsz."
Nem tudom, feltűnt-e de páran azt már megválaszolták közben, hogy a kórusművek szerint az evolúció kamu, és Beethoven kései vonósnégyesei szerint az egész tudomány smafu. Bár igazad lenne, és a két dolognak semmi köze nem lenne egymáshoz. Látod, mi megy itt.
"- maradj már szerencsétlen kérdező magadnak - mondtam már, dolgozd ki "a kórusművészet hatása az génsebészetre" témát. Vagy a "Beethoven kései vonósnégyeseinek hatása a ADS kutatásokra" - tudok még ajánlani, ha kérsz."
A biblia elutasítja az evolúciót. Mit mutat fel helyette? Hogy lehet rá orvoslást építeni? Mit nem lehet ezen érteni? Számon kérek egy állásfoglalást! Védd meg vagy maradj csöndbe! Így nem teszel semmit hozzá a beszélgetéshez. A vonósok nem foglalnak egységesen állást az evolúcióval szemben, a a keresztények igen. Érthető, vagy rajzoljak folyamatábrát?
"A biblia elutasítja az evolúciót."
HOL HOL HOL? könyörgöm! Azt is mondhatom ilyen alapon: az Upanishadok / Popol Vuh, (a majakicse indiánok szentkönyve) elutasítja hogy "a poliamidok nedvességtől való függése nyilvánvalóan a poláros amid csoport vízérzékenységének tudható be. Pedig ezen az úton fejlesztették ki a hosszabb parafinláncú poliamidokat."
A szentiratok egy külön kategória: nem művészet, nem történelem, nem tudomány. Ez minden szentiratra vonatkozik !
"öregedés, betegségek, halál eredete és oka a Biblia szerint. Ha ezek nem így igazak, akkor a megváltásnak sincs értelme"
Ez nagy tévedés Ozmi, csak a megváltásnak van értelme. És megsúgom: a kereszténységnek nincs saját eredetmondája, ennek is nagy oka van, persze ezt ti nem vettétek észre, csak támadni az a lényeg. Térj a jelenbe! Ezt tanítja a buddhista mester - és ezt tanítja a kereszténység is. Itt és most : Isten országa itt és most valósítható meg.
Véleményem szerint: aki nem hisz valamilyen hitrendszerben, amihez tartoznak szentiratok, annak NEM kell mérgeznie magát a szentiratokkal. Sajnos ártalmára van. Embertelenné teszi: lásd" az ne menjen orvoshoz" stb kijelentéseket. Arról is volt szó, rengeteg hívő orvos van, de eleresztettétek a fületek mellett. Ismerkedjetek meg Albert Schweitzer teológus, orgonaművész, és orvos életművével. Ő keresztény. Nem foglalkozott azoknak a szegény bennszülöttek hitvilágával: ha beteg volt gyógyította és kész.
Először van a hit: azután a hozzátartozó iratok megismerése. És újra: minden szent iratra vonatkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!