Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Nem hivatalos közvélemény-kuta...

Nem hivatalos közvélemény-kutatás : Elfogadod-e az evolúciós elméletet?

Figyelt kérdés

Elfogadod-e az evolúciós elméletet? (vagy hiszel-e benne? Ha így jobban tetszik..)

Valamint vallásos vagy-e?

Ha vallásos vagy mi a vallásod? (pl. református, katolikus stb. )

Ha nem vagy vallásos akkor hova sorolnád magad? (pl. Id-s, ateista, agnosztikus)

Senkit nem szeretnék provokálni a kérdéssel! Kérem hogy mindenki őszintén válaszoljon!

A válaszokat előre is köszönöm!

2010. febr. 7. 12:26
1 2 3 4 5 6
 51/58 anonim ***** válasza:
55%

Igen, igen, muszlim vagyok.

26/N

2010. febr. 20. 21:11
 52/58 anonim ***** válasza:

Elfogadod-e az evolúciós elméletet?

Valaki felvilágosítana hogy ez mit jelent?

De tömören és velősen ill. magabiztosan. -)

2010. febr. 20. 21:44
 53/58 anonim ***** válasza:

Az törzsfejlődés létező dolog, tudományosan bizonyított tény. Nem lehet hinni vagy nem hinni benne, elfogadni vagy nem. Ez olyan dolog, hogy elfogadom-e, hogy Afrikában zsiráf.

Nem szeretem a vallásos kifejezést, mert hazai és európai kultúrkörünkben ez a kereszténység, júdeizmus és iszlám-ra használt kifejezés inkább, és én egyik sem vagyok.

Inkább egy természetkultusszal, filozófiával, reinkarnációval és egyéb dologgal vegyes világnézetem van, ami, hogy vallás-e, nem tudom.

Nem provokáltál. Engem nem ezzel lehet felhúzni.

2010. febr. 21. 23:48
 54/58 anonim ***** válasza:

Elfogadod-e az evolúciós elméletet?

Teljes mértékben

Valamint vallásos vagy-e?

Nem, de meg vok keresztelve

Ha vallásos vagy mi a vallásod?

Katolikus vagy Református, a tököm tudja. én az a fajta vagyok aki Ateista jegyekkel bír, de a karmában meg hiszek.

2011. jún. 2. 22:08
 55/58 anonim ***** válasza:

Nem.

Pünkösdi karizmatikus.

2012. febr. 25. 14:42
 56/58 anonim ***** válasza:
A Pünkösdi karizmatikus nézet nem utasítja el tudtommal az evolúciót.
2012. febr. 25. 15:31
 57/58 Józsika3477 ***** válasza:

1.Elfogadod-e az evolúciós elméletet? (vagy hiszel-e benne? Ha így jobban tetszik..)

- Részben. Az evolúció elmélete jól leírja a fajok genetikai változékonyságát, s az ebből adódó morfológiai megnyilvánulásokat, azonban pont arra a kérdésre nem ad választ, amire kellene: Hogyan alakulnak ki új morfológiai strukturák?

2.Valamint vallásos vagy-e?

- A szó hagyományos értelmében nem vagyok vallásos

Ha vallásos vagy mi a vallásod? (pl. református, katolikus stb. )

3.Ha nem vagy vallásos akkor hova sorolnád magad? (pl. Id-s, ateista, agnosztikus)

Gnosztikus-panteista szabadhívő

2012. okt. 29. 15:17
 58/58 Józsika3477 ***** válasza:

#56: Olyannyira nem , hogy az egyik legnagyobb ma élő paleontológus (James T Bakker), ennek az egyháznak a tagja.

Úgy vannak az evolúcióval, mint a katolikusok: hivatalosan, magas egyházi szintről elfogadottnak tekintik, de nem vallási kinyilatkoztatás, ergo maguk a hívek esetleg kételkedhetnek.

2012. okt. 29. 15:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!