Nem hivatalos közvélemény-kutatás : Elfogadod-e az evolúciós elméletet?
Elfogadod-e az evolúciós elméletet? (vagy hiszel-e benne? Ha így jobban tetszik..)
Valamint vallásos vagy-e?
Ha vallásos vagy mi a vallásod? (pl. református, katolikus stb. )
Ha nem vagy vallásos akkor hova sorolnád magad? (pl. Id-s, ateista, agnosztikus)
Senkit nem szeretnék provokálni a kérdéssel! Kérem hogy mindenki őszintén válaszoljon!
A válaszokat előre is köszönöm!
"Az evolúció nincs bizonyítva, míg Isten léte igen! "
Már ne haragudj, de mi az, hogy Isten léte bizonyítva van? Hogyan és ki által?
Bizonyítsd nekem, hogy létezik Isten!
Mert az evolúcióra számtalan bizonyíték van.
Amúgy én is vallásos vagyok, de ennél nagyobb hülyeséget még nem hallottam.
A kettő mellesleg nem zárja ki egymást.
L
"Ellenben a Biblia történeti hitelességét (események, helyek, emberek), már többszörösen alátámasztották. "
Hát te sík hülye vagy!
Mutass akár egy tanulmányt is, aminek a szerzőjét elfogadja a nemzetközi tudományos világ és bizonyítja a bibliai események valóságtartalmát!
Nem mondom, van nekik valamennyi. De igen kevés, mert nem ez a lényegük.
L
NEM Baromi logikusnak tűnik, de ha egy kicsit is belegondol az ember, rájön, hogy egy nagy hülyeség.
Nincs hivatalos vallásom, de hiszek egy felsőbb hatalomban.
Úgy látom, ha másra nem is volt jó a válaszom, az állóvizet sikerült egy kicsit felkavarni. Amúgy a válaszomat a kérdezőnek írtam, amiben a saját véleményemet írtam és hogy miért gondolom így (ahogy mindenki más is a sajátját).
Csak ismételni tudom magam...
Isten megteremtette FAJTÁJUK szerint a különféle állatokat, így különféle fajta vízi-, repdeső- és szárazföldi állatokat. Itt két dolgot jegyeznék meg:
1. A fajokon belül természetesen lehetnek eltérések, hisz alkalmazkodniuk kell az éghajlathoz, vagy az élőhelyükön megtalálható táplálék egyedi módon való megszerzéséhez, esetleg különböző védelmi mechanizmusok alakulhatnak ki aszerint, hogy milyen ragadozóktól kell megvédeni magukat, de ez nem átmenet egyik fajból a másikba!
2. Sok tudós fogalmaz úgy, ha pár szóban kéne elmondaniuk a föld és a rajta lévő élőlények kialakulását, a Biblia bevezető soraihoz hasonlóan mondanák el, vagyis az evolúció menete megegyezik az ott leírtakkal. Igaz, az háromezer valahány száz évvel korábban íródott...
A Bibliában leírt személyek, történetek, időpontok valósak, amiket történészek, kutatók bizonyítottak. Nem egyszer volt rá példa, hogy amit korábban kétségbe vontak, arra egy ásatás során bizonyítékot találtak. Vannak akik kimondottan bibliai leírások alapján kutatnak.
Ami érdekesebb, hogy sok -ma már történelmi tényt-prófécia útján írtak le, sokszor több száz évvel az esemény megtörténte előtt! És láss csodát a megjövendölt dolgok valóban megtörténtek, amit sokan szeretnének megcáfolni, de nem igazán sikerül.
Tehát, ha egy könyv jelentős része, igazat mond, belső összhangról tanúskodik, akkor miért kéne megkérdőjelezni a többi részét is? És még meg sem említettük a tudománnyal, egészségüggyel, oktatással kapcsolatos kitételeit, de ami lényegesebb, a semmihez sem fogható magas erkölcsi értékrendszerét, amihez ha mindenki tartaná magát, sokkal jobb életünk lehetne.
Róma 1,19 Mert ami megismerhető az Istenből, az nyilvánvaló előttük, mivel Isten nyilvánvalóvá tette számukra. 1,20 Ami ugyanis nem látható belőle: az ő örök hatalma és istensége, az a világ teremtésétől fogva alkotásainak értelmes vizsgálata révén meglátható.(!!!!!) Ennélfogva nincs mentségük,
Törvények szabályoznak mindent, hogy úgy működjenek a dolgok ahogy. Ha csak egy kicsit is változna valami (gravitáció, magerő, stb), mi nem is lehetnénk. A tudósok olyan bolygókat fedeznek fel amiket sosem láttak, csakis számítás alapján. Rend (periódusos rendszer?), szimmetria, szépség... nem sorolom csak szét kell nézni a világban.
Nem írok többet, mert így is hosszú lett. Ha valakinek van szeme, úgyis látja.
Az evolúciót pedig hihetetlenül egyszerű lenne bizonyítani (amit már előzőleg is említettem), csak egyetlen két faj közti átmeneti egyedet mutasson valaki! Millió számra kéne lennie ilyeneknek!
Ne felejtsük el, hogy az evolúciót a VÉLETLEN irányította, tehát különböző módozatok felé indult el a továbbfejlődés, aminek jelentős része bár egy darabig élet képes lehetett, de kudarccal végződött, míg kialakult végleges eredmény, ami aztán elkezdett továbbfejlődni mássá... (huhh, ha még sokáig írnék ilyeneket, én is elkezdenék átalakulni valami mássá).
Vagyis ha rövid idő alatt is mehetett végbe, akkor is több ezer évig kellett volna tartania és ezalatt rengeteg ilyen egyednek kellett volna keletkeznie...
Más megközelítés: ha bármi módosul bennünk (vagy kedvenc háziállatunkban), az nem azt jelenti, hogy evolúciós folyamat kezdődött, hanem betegek lettünk, amit jobb esetben a csodálatosan megalkotott testünk legyűr magam rosszabb esetben képzett orvoshoz kell fordulnunk vele, hogy aztán újra a régiek lehessünk (vagy a kedvenc háziállatunk).
Ez az elmélet már régen megdőlt!
Hiszek Istenben,de nem egy szervezet oltalma alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!