Nem hivatalos közvélemény-kutatás : Elfogadod-e az evolúciós elméletet?
Elfogadod-e az evolúciós elméletet? (vagy hiszel-e benne? Ha így jobban tetszik..)
Valamint vallásos vagy-e?
Ha vallásos vagy mi a vallásod? (pl. református, katolikus stb. )
Ha nem vagy vallásos akkor hova sorolnád magad? (pl. Id-s, ateista, agnosztikus)
Senkit nem szeretnék provokálni a kérdéssel! Kérem hogy mindenki őszintén válaszoljon!
A válaszokat előre is köszönöm!
Köszönöm a linkeket, de ez semmit nem bizonyít.
Ezek továbbra sem adnak magyarázatot alapvető, lényegi kérdésekre.
A világon már régóta dúl a civilizáció, míg Afrikában pár évtizede biztosan, de talán még most is találni a kőkorszakihoz hasonló körülmények között élő embereket.
A kinézetükről nem is beszélve, mert némelyiküknek megszólalásig hasonlít a koponyája egyes majmokéhoz. Ennek ellenére emberek, és ha tanítanák őket, ugyanazt elérhetnék, mint mi. És ugye itt élnek velünk párhuzamosan ugyanabban a korban!
Mondjuk, ha ezer év múlva találnak egy ilyen koponyát és beszarik az időmegmondó kézikészülék és valami lehetetlen évszámot ad meg, akkor hörögve kiálthatnának fel a tudósok, hogy megvan a hiányzó láncszem?
Szóval, hogy kicsit majom, nagyon majom, még nem ember, de már majdnem... ezzel lehet trükközni, ahogy trükköznek is (csalásra is volt példa!). Egy majomszerű koponyára, emberies vonásokat rajzolnak vagy animálnak, pl mosolyog, meg szép nagy értelmes szemei vannak, meg ki van fésülve a szőre... ne má!
Bár az ember a csúcs, de mégsem az emberré válás folyamata a leglényegesebb az evolúció során, hisz ez egy nagyon rövid időszak volt az egészhez képest.
Továbbra is azt mondom, hogy megszámlálhatatlanul sok mutálódott, félremutálódott élőlény leletének kéne léteznie, de egy sincs!
Amúgy a földön, az égnek nevezett búra alatt élek.
A következő helyen nálamnál sokkal mélyrehatóbban és tudományosabb módon kérdőjelezik meg az evolúciós elméletet:
Tudod rengeteg állatnak ami régen élt soha nem találták meg a teljes csontvázát. Hogy miért? Mert nagyon régóta kipusztult és tudod elég speciális körülmények kellenek ahhoz, hogy akár egy darab csont is megmaradjon egy több ezer éve elpusztult állatból.
Ilyen áltudományos oldalakkal meg ne butítsd magad szerintem.
Az rendben van, hogy nem találnak ilyeneket száz számra vagy legalább tucatszámra, na dehogy egyet sem!?
Köszönöm, hogy aggódsz értem (tényleg!), de egyáltalán nem butítom magam ilyen oldalakkal.
Csak beírtam pár szót a keresőbe, hogy komolyabb érvekkel állhassak elő, mert arra gondoltam, hogy a tudományos érvek (és nem az én józan paraszti eszem) talán meggyőzőbbek.
Amúgy én a Bibliával butítom magam, amiben például olyanok vannak leírva, hogy ne ölj, ne lopj,
ne kívánd meg felebarátod vagyonát, feleségét vagy ha homokos lennék a férjét (ja, meg egyébként se legyek homokos), meg hogy szeressem a felebarátomat... csupa badarság, amit ha mindenki betartana, nyilván sokkal szarabb lenne a világ (már bocsánat a szóért).
Én nem vitatkoznék tovább. Te amúgy gondolod, én meg emígy. Úgyhogy marad a jó öreg "majd meglátjuk a végén".
Azt jól is teszed, ha lelépsz innen - nem hinném, hogy a kérdező azért tette volna fel a kérdést, hogy itt igét hirdess.
Ha valóban istent akarod szolgálni, akkor tedd meg azt a szívességet az emberiségnek, hogy visszabújsz a kis celládba és elvágod a netkábelt, hagyva ezzel a többi embert a fejlődés útján járni.
Azt jól is teszed, ha lelépsz innen...
Szeretnél te olyan cellában élni, mint én!
Elvágnám, de nincs mit (a fene nagy fejlődésnek köszönhetően).
Először leírtam a véleményem és válaszoltam a kérdésre, utána részemről ágyesz-bugyesz.
Később amikor mások reagáltak erre, én jól visszareagáltam. Ennek köze sincs az igehirdetéshez!
Teremtés kontra evolúció, mivel ez a két elmélet feszül egymásnak és én az előbbit tartom elfogadhatónak, bocsánat hogy szóba mertem hozni és próbáltam mellette érvelni.
Ja, és a kérdező, nyilván az ilyen, másokat fikázó (indoklás nélküli, "Mé? Csak!" típusú) válaszra marhára kíváncsi lehet.
Csak nem meggazdagodtál a prédikációból?
Itt mindössze három válasz lett kérve, nem az hogy megmagyarázd, hogy a fekete miért fehér.
úgy érzem ideje lenne hozzászólnom...
Azért tettem fel a kérdést mert kíváncsi voltam h aki nem fogadja el az evolúciós elméletet, vagy az aki igen az milyen világképpel rendelkezik.
A téma az "ertem" csoport megjelenése óta igencsak foglalkoztat.
Tehát: ha jól számoltam 25 személytől kaptam választ, ebből 8 nem fogadja el -> ez 32%, ami durván megfelel az "ertem" csoport statisztikájának ami szerint Magyarország lakosságának a 30%-a nem fogadja el.(ezt ők 2020-ra 70%ra akarják növelni, ami számomra ijesztő) (de ugye ez egy nem hivatalos statisztika)
---------------------------------------------------
Az evolúciót elfogadó táborban vannak hívők, agnosztikus hívők, ateisták és egyéb vallásúak.
A tagadó csoportban többnyire olyan vallásosak vannak, akik a Bibliának a Teremtés részét szó szerint értelmezik.
Úgy érzem, hogy aki nem fogadja el az evolúciót az egyszerűen nem tudja hogy az mit mond ki, nem érti.(mondjuk ez a másik oldalon is előfordulhat)
Sok a félreértés az elmélettel kapcsolatban és ha valaki cáfolatra vetemedik akkor kiderül hogy egyáltalán nem jártas általában a természettudományokban de még a filozófiában sem, mondok egy példát:
[link] linkről
"A termodinamika második törvénye kimondja, hogy bár a világmindenségben fellelhető energia mennyisége állandó, a hasznos munka végzésére rendelkezésre álló energia folyton csökken (ugyanakkor az entrópia, a felhasználhatatlan energia mértéke állandóan növekszik). A világmindenségben tehát minden a rendszertelenség, a nagyobb káosz felé halad. Ez az állítás azonban tökéletesen ellenkezik az evolúció tanításával"
Ha valaki hivatkozik a termodinamika második főtételére akkor legyen szíves elolvasni előbb egy fizika könyvből hogy az mit állít! mert ez így teljesen tudománytalan. a második főtétel ZÁRT rendszerekre vonatkozik, az Univerzum, egy egysejtű vagy egy bármilyen élőlény sosem zárt, hanem nyílt! így nem mondd ellent az evolúciónak!
De legyen őszinte az ember mikor ilyenekre hivatkozik, hogy ismeri-e az első és a harmadik főtételt? nem hinném...
Tehát kedves 02-13 23:10 -es válaszoló nem akarlak megsérteni, de a link amit küldtél nagyon, de nagyon nem tudományos! ha tényleg kutatni akarsz a témában akkor olvass a másik féltől is.
Szerintem itt igazából két csoport van:
1. azok akik meg akarják ismerni a világot és nem félnek elfogadni a tudományos tényeket még akkor sem ha ez a jelenlegi világképük felborítását jelenti (és itt a 02-10 19:02 -es válaszadónak sok sikert és jó kutakodást kívánok)
2. azok akik az Istenben való (valamint vallásos) hitüket védik és nem veszik figyelembe a tudományos tényeket
Köszönöm a válaszokat! tanulságos volt!
Miklós
Elfogadod-e az evolúciós elméletet?
Igen.
Valamint vallásos vagy-e?
Nem.
Ha nem vagy vallásos akkor hova sorolnád magad?
Agnosztikus.
30 F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!