Nem hivatalos közvélemény-kutatás : Elfogadod-e az evolúciós elméletet?
Elfogadod-e az evolúciós elméletet? (vagy hiszel-e benne? Ha így jobban tetszik..)
Valamint vallásos vagy-e?
Ha vallásos vagy mi a vallásod? (pl. református, katolikus stb. )
Ha nem vagy vallásos akkor hova sorolnád magad? (pl. Id-s, ateista, agnosztikus)
Senkit nem szeretnék provokálni a kérdéssel! Kérem hogy mindenki őszintén válaszoljon!
A válaszokat előre is köszönöm!
Nem, azt tényleg nem ad, az veled született tulajdonság, és a megtérés mit sem változtat rajta. Amíg ateista voltam, addig is pont ennyi eszem volt. Egyébként csoda gyereknek születtem, már négy éves koromban is annyi eszem volt mint most!:)
A Jézusba vetett hit reményt ad.
A Jézusba vetett hitesnek legalább van humora!!!! :)))
tetszett :)
Számomra nem egyértelmű az evolúcióelmélet alátámasztottsága.
Katolikus neveltetésben részesültem, de nem vagyok meggyőződve arról, hogy valós dologban hiszek.
Teljesen nyitva hagyom a lehetőséget minden elképzelésnek, de eddig nem győzött meg egyik oldal sem igazán.
Szia!
elfogadom,
buddhizmus felé hajlok..
33/L
1. Nem fogadom el az evolúciót, mert ennél nagyobb hülyeséget ki sem lehetett volna találni a földön.
Az evolúció nincs bizonyítva, míg Isten léte igen!
Talán a legfontosabb buktató, hogy egyetlen átmeneti fajt sem találtak (és nem is fognak, mert nem volt).
Vagy itt van egy sokak által ismert feloldhatatlan anomália. A tyúk volt előbb vagy a tojás? Ugyanis csak egy teljesen kifejlődött egyed tudna tojást tojni, de közben a tojásból kéne kikelnie ennek az épp egyednek, hogy aztán tudjon tojást tojni... Ez amennyire nevetségesnek tűnik, annyira nem az!
Ellenben a Biblia történeti hitelességét (események, helyek, emberek), már többszörösen alátámasztották.
És ha ezek igazak, miért ne lenne benne minden más is az?
A különféle vallások (köztük az úgynevezett történelmiek is), tették hiteltelenné Isten szavát, létét. Például hat betű szerinti nap teremtette Isten a világot? Még jó, hogy szembe megy ezzel a tudomány (a józan ész) és aki ilyen hülyeséget állít, nem is lehet aztán komoly vitapartner másban sem.
2.Hiszek Istenben, de nem vagyok vallásos
Az evolúciós elmélet sok sebból vérzik, ajánlom a természet IQ-ja című könyvet. A véletlenszerű genetikai változások magukban nem tudják magyarázni az életnek ennyire összetett létét és viselkedésformáit.
Hogy mi az igazság azt sajnos nem tudni, az viszont érdekes hogy az élőlények végtelenül bonyolult rendszerekkel tarják fent ma is a bolygó állandóságát (víz, légköri gázok összetétele...itt túl hosszú lenne példákkal ismertetni de az egész egy rendszert alkot a legapróbb egysejtűektől kezdve (gaia elmélet))
Vallásos nem vagyok, a keleti filozófiákból (buddhizmus, tao) viszont érdekes új szemléleteket lehet meríteni ami érthetőbbé és élhetőbbé teheti az életünket minden téren.
Nem tudom hova sorolnám magam, próbálom megismerni a világot amibe belecsöppentünk éppen és a legjobbat kihozni belőle, de a fenntarthatóság híve vagyok.
"1. Nem fogadom el az evolúciót, mert ennél nagyobb hülyeséget ki sem lehetett volna találni a földön.
Az evolúció nincs bizonyítva, míg Isten léte igen!"
Hajajj, egy új természettudós faj van kialakulóban az Idioticus Maximus
"1. Nem fogadom el az evolúciót, mert ennél nagyobb hülyeséget ki sem lehetett volna találni a földön.
Az evolúció nincs bizonyítva, míg Isten léte igen!"
Hát ezen konkrétan majdnem behugyoztam :D:D
Kérdésre válaszolva:
Elfogadom az evolúciós elméletet.
Nem vagyok vallásos, de hivatalosan katolikus vagyok, csak nem gyakorlom a vallásom.
Igen
Nem
Mondhatnám hogy ateista, de azok meg nemhívő hívők, inkább azt mondanám, isten létét roppant valószínűtlennek tartó valaki.
Elfogadod-e az evolúciós elméletet? NEM
Valamint vallásos vagy-e? HÍVŐ VAGYOK
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!