Tegyük fel létezik Isten, és ehetőséged adódna arra, hogy kérdezz tőle valamit. Mit kérdeznél?
Figyelt kérdés
2014. dec. 18. 22:09
21/28 anonim válasza:
Az embert mi teszi ilyenné? A SZABAD AKARAT! Hogy te, vagy bárki úgy élje az életét, olyan dolgokat cselekedjen amit akar. Persze mindennek van következménye. De ezért is írtam, te mit választanál? Szabad akarat, avagy a tökéletes világ, amiben mintegy gépként élsz? Hogy bár minden rendben legyen, ne legyenek forradalmi áttörések sem a tudományban sem semmiben? Ne legyen divat, mert az van amit Isten megszab? Szerelem nulla, mert ha pár kell a gyermek nemzéséhez, Isten kiválasztja a számodra legmegfelelőbbet?De Isten majd megoldja persze hogy ne essen rosszul semmi a lelkednek. Mégis ez jobb lenne? Csak minden legyen jó, és tökéletes. A mesékben van csak ilyen, melynek illúzióját te érted félre.
22/28 anonim válasza:
Természetesen sokkal jobb lenne egy ilyen világ.
Szabad akarat pedig nem létezik, mindenkinek a jelleme abból épül fel, amit örökölt és amit útközben magára szedett a környezete által.
23/28 anonim válasza:
Én többet kérdeznék tőle.
-A szex vajon mi?
-Hogy ityeg a figyeg?
-Mi folyik Gyöngyösön?
Viccet félretéve.
-Miért van annyi magányos, társ nélküli ember?
-Miért hagyja az embereket szenvedni?
-Miért van annyi éhező gyermek?
-Miért nem tesz semmit, hogy jobb legyen az embereknek?
24/28 wapo válasza:
Mi az igazság a bibliából, a Bhagavad-gítából, a Tórából, a Koránból és az összes többi szent könyvből, és mi az ami kimaradt belőle?
Csak ennyit. És türelmet kérnék tőle a válasz végighallgatására. Biztos beletelne pár száz-ezer évbe. :)
25/28 anonim válasza:
Kérdésem az lenne,hogy;miért így működik a világ?
26/28 anonim válasza:
Én azt kérdezném, az időt mikor teremtette? Arról nem szól a biblia. Ő teremtette? Ha igen, akkor a teremtés előtt mikor még nem volt idő, hogy létezett egy idő nélküli környezetben? Ha nem ő teremtette, hanem már volt, akkor ki??? Viszont az idő tér nélkül nem sok értelmet kap, így beleütköztünk még egy paradoxonba. Érdekes ugye? :)))))
27/28 KerZso válasza:
SZABAD AKARAT-os válaszolonak! ...hát el kell szomoritsalak,mivel szabad akarat NEM létezik! De persze ezt h. megérthesd többet is kell TUDNOD,nemcsak a papok,prédikátorok meséit... Lefogadom h.még a Bibliát sem olvastad el,nemhogy valamiféle tudományos(természet) könyvet!!!
28/28 anonim válasza:
Semmit. Ha tudom hogy van Isten, akkor tulajdonképpen már megkaptam volna a legfőbb választ. Ám ha ezután kérdezhetnék még valamit akkor azt is nagyon jól át kéne gondolni mert ugyebár ezernyi kérdésünk van nekünk embereknek. Én ezt kérdezném "Szerinted jó úton haladok, vagy javíthatnék rajta?" Ha erre megkapnám a választ és remélhetőleg pozitív akkor már csak várnom kell sőt mindenkinek akinek még tengernyi kérdése van mert akkor a Mennyországba jutok/jutunk. Ahogy egyszer már hallottam ezt a bölcs mondást: "A Tudás megtalál majd minket csak várni kell és türelmesnek kell lenni." Én igaznak találom,mert gondoljunk csak bele ha már "Odafönt" vagyunk akkor már minden kérdésre választ kaphatunk, csak kérnünk kell és Ő megadja rá a válaszokat. A legfontosabb a türelem és hogy képesek vagyunk várni. De azt semmiképpen sem kérdezném, nem merném megkérdezni, hogy mit gondol rólunk, emberekről szerintem könny csordulna ki a szeméből, vagy akár elmosolyodhat csak az a jobb kérdés, hogy miért. EZ AZ ÉN VÉLEMÉNYEM. Természetesen mindenki mást gondol és mást akar tudni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!