Tegyük fel létezik Isten, és ehetőséged adódna arra, hogy kérdezz tőle valamit. Mit kérdeznél?
Csak ennyit: Mi a helzet a sok éhező kisgyerekkel, kidobott állatokkal, és a gonosz emberek áldozataival?
Erről ennyit...ha van isten, akkor gyűlölöm.
@1
Ezekről a dolgokról nem Isten tehet, hanem az emberiség, mivel elfordult Tőle, ezért hagyja, hogy a saját bűneik következményét viseljék el. Ez azonban nem Isten csapása, hanem a bűn természetes következménye, mivel annak van egy olyan tulajdonsága, hogy nem marad következmény nélkül. Mivel Isten nagymértékben tiszteltben tartja a vallási és a lelkiismereti szabadságot, ezért senkit nem fog erőszakkal kényszeríteni a jóra, hanem beteljesedik az az Ige, hogy "hagyta a pogányokat mind a maguk útján haladni:" (Acs. 14,16). Meggyőződésem szerint azonban Isten nem hagyja el azokat az embereket, akik bíznak benne, és segítségül hívják őt. Dávid ezért is mondhatta el: "Gyermek voltam, meg is vénhedtem, de nem láttam, hogy elhagyottá lett volna az igaz, a magzatja pedig kenyérkéregetővé."(Zsolt 37,25). Nos, ezt én is el fogom menni. Több helyen is voltam már a világban, láttam ezt-azt, de soha az életben nem láttam még olyat, hogy valaki, aki bízott volna Istenben, és a törvényei szerint él, azt elhagyta volna az Isten. Azt viszont igen, hogy az elvhű emberek mennyi tapasztalatot szereztek Istennel.
A kérdésre válaszolva pedig:
Meggyőződésem szerint létezik Isten, és minden lényeges kérdésre a válasz ott van a Bibliában, figyelembe véve már csak az is, hogy az eszkatologikus részek kifejezetten a ma emberének szólnak. Amire pedig nincs válasz jelenleg, az nem olyan fontos, majd az örök életben választ kapok rá.
"Ezekről a dolgokról nem Isten tehet, hanem az emberiség, mivel elfordult Tőle, ezért hagyja, hogy a saját bűneik következményét viseljék el."
Ahha és akkor miért nem az szív, aki a bűnt okozza? Miért a bűn elszenvedői kínlódnak mindig (éhező kisgyerekek, kidobott állatok, gonosz emberek áldozatai)?
Ennyi erővel simán megcsinálhatnánk, hogy egy ember elmegy otthonról, közben betörnek hozzá és arra ér haza, hogy lenyúltak tőle 800 ezer forint értékű tárgyat. Kimegy a rendőrség és jól elverik gumibottal azt, akit kiraboltak, aztán a szomszédját is, mert a bűn miatt mindannyiunknak szenvednie kell.
Szerinted ez normális?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!