Ateisták! Változtatna e valamit a szemléletmódotokon ha 100%-osan bebizonyosodna a lélek létezése?
Nem a módszer a lényeg, ez csak egy feltevés és én, az arra adott reakciókra lennék kíváncsi. Továbbra is figyelmen kívül hagynátok a túlvilágot, mert az emberek túlmisztifikálják, vagy elkezdenétek érdemben is kutatni ezek után? Lenne e rá igény a részetekről, hogy a materializmus mögé nézzetek, vagy továbbra is inkább a fizikai dolgokkal foglalkoznátok?
Még mielőtt kikristályosodna egy vélemény bennetek vegyétek figyelembe a következőket:
- A lélek léte még nem bizonyítaná egyetlen vagy több isten létét
- Az erkölcsi viselkedés nem határozna meg semmit arról ki hova kerül, már csak azért sem, mert ezen helyek létét a lélek létezése még nem teszi szükségszerűvé, ezért ne is menjünk messzemenő következtetésekbe
A kérdés lényege annyi, hogy az ateisták azért nem foglakoznak a túlvilággal, mert nem érdekli őket, vagy valóban csak az az akadálya amit állítanak: Nem vizsgálható.
Folyt köv
"Azt, hogy a materialista elmélet szerinz a világegyetem 4%-át tudod majd megismerni. És mi lesz a többivel."
ennek mi köze van a élekhez?
4% tudományosan alapozott állítás (persze nem biztos igaz), nem a haláltól való rettegés szülötte vagy egyéb nyomás miatt kitalált szám.
Tucat ember munkájának gyümölcse. Kutatók azért fogadják el,mert van alapja, nem légből kapott délibáb. Pár szakértő szerint ez valami hiba lehet,vhol képletek rosszak,de majd az idő és kutatás eldönti.
Ez a téma messze van lélek nevű esszenciától.
" De nem csak én tudok a lélekről beszélni, mert amit látható, az én szavan nem mérvadó a szemedben."
Képzeld én tudok beszélni a Multidimensional Graviton Shield vagy a Quantum Focused Shield Bubble stb. Star Trek Online játék szakkifejezései, definiáltak, hatásuk vagy kinézetük "ismert" Ám valójában nem több mint szavak egymásra pakolása. van egy dologra igény,persze nem létező, elmondom mit tudjon, utána frappáns nevet adjunk neki.
Mondjuk a lélek sokkal rosszabbul ál, mert fogalom nekem is létezik, ám nálam a lélek és (ön)tudat szinonima.Így agyhalál esetén a lélek is meghal.
Nem é találtam ki,keres rá gugliban. barátom!
magyarul lélek mindenki picit mást ért, így senkinek nincs tippe hogy mi is.
"Mert nem fizikai. Ezt ilyen nehéz megérteni? "
akkor mi? Fantasy? na ez biztos!
"Miért, korébban nem ugyan ezt tette? "
igen de akkor még az állatban volt, maga a kocsi nem fog irányt változtatni.... Adatok be, elemzés, válasz ki. Ezt végzi a féregnek az agyi modellje.
". Ilyenkor mi van? "
fonalférgek agya tejesen előre determinált .Ez plaszticitás nem minden élőlénynél van. Pl emberi agy új kapcsolatokat létesít és ki tudja kerülni a sérülést. Semmi extra!
" A kísérlet számomra nem bizonyít semmit, főleg nem azt, hogy az agy hozná létre az öntudatot. "
mert nincs meg a kellő tudásod hozzá hogy értsd! Hiányzó tudást nem tudom átadni, alapoknál baj van.
"- A neten fent van pár bizonyíték is. "
és azok cáfolata is, nincs auralátás, bizonyítottan kamu
Milliói ilyen teszt van, nem látják.
"Az agy generál egy tudatot, a tudat sérül valamilyen külső inger hatására, mely az agyban letrehozza a kívánt elváltozást. Ezen elváltozás további elváltozásokat eszközöl a test bizonyos részeiben, melyet megpróbál folyton kijavítani... "
az a baj hogy a dolgokat szét akarod választani.Agy működésének eredménye az az érzés hogy tudatunk van. Több agyi terület összehangolt működése mikor azt mondod:Én ebben a testben BENNE vagyok. Pl kap szenzoros információt, és képes a motoros elemeket irányítani:Emiatt tudunk írni vagy beszélni.Ez a hálózat alapvetően nem befolyásolja a vegetatív működést. Másik agyi hálózat vezérli az immunrendszert és vegetatív elemeket. Ám mivel az agy plasztikus, így kapcsolat építhető ki akár az vegetatív rendszer felé is a tudatás hálózatból. erre rájöttek sokan, emiatt is működik a jóga vagy meditáció.
Példád meg hülyeség:testedet hatások érik, legnagyobb részére tudatlanul reflexesen válaszolsz. Immunrendszer automatikusan működik. Immunrendszer befolyásolja agyadat:betegség tudat. Ám lefele is megy adat, idegsejtek közvetlen kapcsolatot létesítenek az immunsejtekkel. Jöhet serkentő, vagy gátló hatás idegsejtből. Pl stressznél ismert immunrendszert folyamatos gátlóhatás éri, vagyis betegség hajlamosabb.
Tudatos hálózat befolyásolja a tudattalant ami az immunrendszert.
Egész prekoncepciód ezzel a felderítés írással butaság!!
" test kézben tudja tartani, de egyszercsak mégsem tudja már legyűrni azt amit eddig mindig is sikerül, ráadásul úgy, hogy ez nem külső támadás, hanem belső,elváltozás eredménye"
egyszerű a dolog mutáció miatt nem ismeri fel az immunrendszer a rákos sejtet.Olyan jelet termel ami azt mondja ő okés, ne bánts. Sőt rákos sejtek elkezdik toborozni immunsejteket, és azok védik meg.
Ezeregy trükk van ami képes a szervezetet átverni így végül megölni.
Vírusoknak, baktériumoknak,parazitáknak,sőt rákos sejtek is tudnak olyan trükköt ami átveri a szervezetet. ha szerencsénk van ideiglenesen, ha nem akkor véglegesen. m előfordul ritkán egy fertőzés után, az immunrendszer észreveszi a rákos daganatot és leszámol vele, spontán gyógyulást vonva maga után.
ha példádnál maradunk akkor említeném a korrupciót! Rákos sejtek,vírusok jó résez szó szerint tudja korrumpálni az immunsejteket.
"- Csakhogy a szoftver semilyen esetben sem képes megváltoztatni a hardvert. "
mondok valamit:lehetséges. Szoftveres behatás,hardveres változtatás idéz elő,aminek következményei vannak. és nem hibás működés az egész hanem így van megépítve rendszer. Pl mobilommal történt:szoftveres változtatás, ami hatására egy chip kiégett(ahogy előre el volt rendelve), garancia úszott
" placebó hatást ne keverjük ide, mert mind a mai napig nem magyarázott"
elég jól értjük lassan..
"Érdekes, az agy létrehoz egy bonyolult kapcsolati redszert, hoz hozzáflrhessen olyan agyi területek használatához, melyeket korábban valami miatt nem ért el. Ez aztán nyakatekert logika, nem mondom. "
mi benne nyakatekert,agy átépül. Alapvetően nem fér hozzá,mert genetikailag nincs beleprogramozva, és nem is életbevágó, nélküle is jó meg vagy. Ám potenciálisan elérheted, semmi se zárja ki, nincs kerítés. Mi benne a nyakatekert. olyan ez mint az okostelefonok, root jogod nincs alapból, de ha rászánod az időt akkor kaphatsz ilyen jogot is, és olyan dolgot tehetsz amit máshogy nem tehetsz. Ám rott jog nélkül is el lehetsz.
"Klinikai halál állapotában pont, hogy NEM működik"
forrást!!!!
ne keverd az a halállal és a biológiai halállal. Írtam már klinikai halálkor csak a szíved és légzésed áll le!!
értem egész életedben tévedésben éltél.hát igen, nem csoda hogy hülyeségekben hiszel.
"hallucináció agyi jelei megegyeznek más tudatállapottal, akkor ugye nem következik abból rögtön, hogy az is hallucináció2
mit facsarsz.
te írtad
" ébrenlétben a szemmel látott kép között és az álomban látott kép között az agy NEM TESZ KÜLÖNBSÉGET"
halál közeli hallucinációk, vagy testelhagyásos hallucinációk lehetnek teljesen hihetőek az egyén számára, pedig nem történt meg objektíven az esemény.
" Tehát ezért elmondom neked, hogy kívülről látni magad nagyon furcsa élmény, mert abból a szemszögből sosem láthattad magad. És ezt bármelyik hasonló élményt átélt megmondja. "
Minden más perspektíva kérdése kb 90 fok eltolás.
nem láttad magad tükörben, vagy fényképen, nem fogod meg a tested mikor mosakodsz.
Én minden nap látom magam kívülről, a szekrényem üvegajtós. Igaz reggel fel se ismerem magam ritkán:P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!