Miért szól be minden hívő, ha pentagrammát, Mjöllnirt vagy egyéb nem-keresztény jelképet viselek? Ha ennyire tartják tiszteletben az ember szokását, akkor miért várják el, hogy őket tiszteletben tartsa mindenki?
Ahha. Tényleg AZ a Hubbard...
No mindegy, azért kap egy esélyt, mivel egy láthatólag értelmes ember ajánlotta :) . Csak azt remélem, hogy a szcientológus maszlagot azért sikerült kihagynia a könyvből a szerzőnek.
Mindenek előtt elnézést kérek a kérdést feltevőtől, hogy eltértünk egy teljesen más irányba, remélem nem haragszik :)
A válasz: igen, ez az a Ron Hubbard, a szcientológus.
Ezért rögtön kezdeném is azzal, hogy én nem vagyok szcientológus vallású, végképp nem vagyok az egyházuk tagja. Ugyan folyamatosan keresem az önfejlesztés, az önmegvalósítás útját, de nem mindenáron.
Ezt azért mondom, mert sajnos negatív tapasztalataim vannak róluk. Több évvel ezelőtt egy akkori barátom kapcsolatba került a szcientológus egyházzal. Néhány alkalom után nagyon megtetszett neki, ezért engem is elhívott egy előadásra. Akkoriban semmit sem tudtam róluk, mindössze anyukám figyelmeztetett, hogy óvatosan, mert ez is egy szekta.
A lényeg, hogy az előadáson elmondták, hogy a dolog tulajdonképpen a tudatosság, a lehetőségek kitágítását tűzi ki célul, ami akkoriban elég furcsa volt ahhoz képest, hogy egy egyházról volt szó. Ettől függetlenül már kezdte volna felkelteni az érdeklődésemet, amikor az egyik "barát" A4-es papírlapra nyomtatott kérdőíveket osztott ki, melyen nemcsak hogy a személyes adatokat kérték kitölteni, de pofátlanságon túlmenő magánéleti kérdéseket is meg kellett volna válaszolni. Ez lett volna a beugró a következő "órára". És mivel az órához tankönyv is kell, a következő lépés már a csekk volt, mellyel megrendelhettem volna Ron Hubbard Dianetika című könyvét. Egy pillanat alatt iszonyatosan büdössé vált az egész, ezért nem töltöttem ki semmit, hanem ott hagytam őket a francba.
Így hát engem is kellemes csalódás ért, amikor ráakadtam erre a kis irományra.
Én azt mondom, manapság nem létezik olyan irányzat, szervezet, amely tisztán a helyes utat vázolná fel. Májusban, amikor majd szavazni megyek, tudni fogom jól, hogy a párt, amire voksolok majd, korán sem a helyes utat fogja járni. Számtalan dolguk van, ami egyszerűen szöges ellentéte annak, viszont még így ez tűnik olyannak, amelyik képes az ország helyzetét közelebb lendíteni hozzá.
Ettől függetlenül úgy gondolom nem tilos felhasználnunk a különböző irányzatokból, eszmerendszerekből a valóban hasznos elemeket, melyeket ötvözhetünk és kiegészíthetünk saját tapasztalatainkkal.
Ezért is érvelek amellett, hogy a kollektív dolgok károsak, mert lekorlátozzák a lehetőségeket az egyén elől. És nem feltétlenül a beltagok elől, hanem a külsősök elől is. Példa : mi van akkor, ha tegyük fel meg szeretném növeszteni a hajamat és a szakállamat hosszúra, csak úgy mert nekem az tetszik (nem tetszik, ez csak példa). Amint megnövesztem, számos ember már azt fogja hinni rólam, hogy rocker vagyok, ezért akár kellemetlen helyzetbe is kerülhetek. Mindössze azért, mert pár barom x éve kitalálta, hogy legyen ez az ő "szerzetesrendjük" egyenruhája, hogy eredeti vitapartneremet idézzem.
Ezzel persze körbe is értünk, hiszen azzal kezdtem az egészet, hogy amit magunkra veszünk, annak fognak látni, akként fognak kezelni. Ez pedig elvezet egy újabb válaszhoz a kérdező eredeti kérdésére, hogy miért is érdemes átgondolni, hogy mikor mit veszünk magunkra: mert akár az "egyenruhák" kisajátítóit, akár követőiket nézzük, rájöhetünk sokadszor is, hogy az emberi hülyeség végtelen.
Ja, és már majdnem lehagytam!
A helyes út szerintem:
- Élni és élni hagyni
- Felelősségvállalás minden tettünkért - szemet szemért
- A józan ész követése, tapasztalatok gyűjtése babonák, vallási dogmák követése helyett
- Ne legyen céltalan pazarlás, szükségtelen erőszak
- Szabad akarat, kötelezettségek magunk által való választása. Mindenki szabadnak és tehermentesnek születik, az adómentesség elérése.
Egyéb megjegyzések, lehetőségek
- Gyógyulni nem akaró betegek elkülönítése az egészségesektől (pl melegek), mert állapotuk megtartása az ő döntésük az ő felelősségükkel
- A globalizáció lehetőséget ad egy közös nyelv kifejlesztésére, így ha mindenki egy nyelvet beszélne, rengeteg idő megspórolható lenne nyelvtanulás helyett
- Tudatos gyermekvállalás, csak annyi gyermek vállalása, amennyi önerőből, segély nélkül kényelmesen eltartható
+ Az emberi rasszok előbb utóbb úgyis vagy összeolvadnak, vagy kiírtják egymást, hogy a végén csak egy marad. Ez valószínűleg nagyon hosszú folyamat, de legalább a végén megszüntet számos ellentétet.
Látom, egyetértünk a szcientológiát illetően is. :) Mondjuk a szerző még eddig nem hozta fel a témát, helyes, remélem, kerüli is mindvégig, mert amit ír, az amúgy tényleg kb. helytállónak tűnik egyelőre.
Politika... No igen. Én meg arra, amelyikkel szinte teljes egészében egyetértek, és amelyik érdemi és értelmes változásra törekszik, keresztény kurzus nélkül.
Különböző irányzatok elemeinek szintézise szintén rendben van, hasznos és célravezető megoldás ez - hiszen az előfeltétele általában az, hogy az ember mindent átgondoljon, kiértékeljen és ez alapján döntsön ahelyett, hogy egyszerűen fejest ugrana valamibe.
Az "egyenruha" jelenséget viszont bármit teszel, nem tudod elkerülni, amint azt végül magad is jól leírtad. MINDENt, amit rajtad látnak, értelmeznek valahogy, így teljesen felesleges azon rágódni, hogy éppen ki találta ki egy adott részlet egy adott értelmezését. Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a kezdeti értelmezés után mi következik, és ki hogy viszonyul ehhez.
A helyes utat illetően nagyjából egyetértünk, bár azért van benne két olyan pont, amihez mindenképp hozzá kell fűznöm ezt-azt:
- Melegek. Régi "kedvencem" ez a téma; annak ellenére, hogy magam nem vagyok az, mégis úgy vélem, helytelen betegekként kezelni őket - egyrészt azért, mert egy részük szinte bizonyosan nem az (genetikai/hormonális háttér; ennyi erővel mondhatnánk azt is, hogy a szőke haj és kék szem betegség), másrészt azért, mert amíg az érintett párok jól érzik magukat a hálóban, de másokat nem zavarnak, addig miért ne tehetnék, ami nekik jólesik (csak hozzájárulnak a túlnépesedés visszafogásához), harmadrészt pedig azért sem, mert rengeteg óriási koponya volt/van köztük, akik az egész emberiségnek alkottak, és mégis csak üldöztetés volt a jutalmuk. Ha még eddig nem, vagy csak ezt-azt hallottál Alan Turingról, akkor javaslom, olvasd el a róla szóló Wiki-szócikket (röviden: a számítástechnika egyik atyja, plusz nélküle jó eséllyel a nácik nyerik a II. VH-t; de mivel meleg, nemhogy megköszönnék neki, de "gyógykezelik", amivel persze csak tönkreteszik és öngyilkosságba hajszolják).
Főleg ez a harmadik pont a legfajsúlyosabb, és éppen ezért vélem nem egyszerűen csak barbárságnak, de az emberiség intellektuális és kulturális kincstárának gazdagítása szempontjából is bődületes nagy ostobaságnak és pazarlásnak a melegek kollektív elítését.
Plusz azért a második ponton is érdemes elgondolkodni: ha zárt ajtók között teszik, ami nekik jó, és senki olyat nem zavarnak vele, aki nem kíváncsi rá, akkor ugyan mi bajunk van azzal? Ha valaki ebben lel örömöt (vannak ilyenek is, akik alapvetően nem melegek a hagyományos értelemben, csak tudják élvezni az azonos neműeket is), és másokat nem zavar, azzal mi a gond? Semmi az égvilágon. Gondolom, elsősorban a "kirakatmeleggel" meg a felvonulókkal van bajod, nemde? Ez érthető is, őket valóban vissza lehetne fogni, mert jó ideje már tényleg sokkal többet ártanak az ügyüknek, mint amennyit használnak. Cserébe azonban a nem-exhibicionista, nem-"térítő" hétköznapi társaikat el kell fogadni, én azt mondom.
- Közös nyelv szintén teljesen jó, de kizárólag minden iskolában (vagy akár már óvodától kezdve) kötelezően tanított második nyelvként tudnám elképzelni, hogy mindenki jó legyen benne, de mellette megmaradhasson a többi is. Nagyon szép nyelvek vannak, mind a maga egyéni megközelítésével és gondolkodásmódjával, kár lenne értük. Bár végső soron ilyen nyelvünk már van is, az angol, ami egyre csak terjed, és még ha valamikor a jövőben le is áldozna a csillaga, gyanítom, akkor is csak egy másik, éppen aktuális nagyhatalom vagy elterjedt etnikum természetes nyelve (pl. kínai, orosz, spanyol, (cigány...)) venné át a helyét, de semmiképp sem egy mesterséges - egyszerűen azért, mert amíg egy érintett többség diktálhat, addig mindig a kényelmesebb megoldást fogja választani, hogy ti. tanulják meg mások az ő nyelvét, ne neki kelljen tanulnia egy másikat.
Ami persze hülye hozzáállás, nyilván, és meg is kellene változtatni, de amíg nem lesz egy valóban erélyes és érdemi döntéseket is hozó ENSZ/Világkormány/miegyéb, addig ennek a megvalósíthatósága szerintem eléggé konvergál a nullához (mellesleg ugyanezt látom igaznak sajna egy erélyes ENSZ/Világkormány/miegyéb felállítására vonatkozóan is, de ne legyen igazam).
Végre feljutottam, úgyhogy folytatnám is a beszélgetést.
Tehát a meleg kérdés. Azt hiszem jól ráérzel a lényegre, valóban a homoszexualitás kirakatba helyezése okozza a társadalmi feszültségeket. Elolvastam a cikket Turingról, így láthatóvá vált számomra, hogy a kezelés mennyire hátrányos lehet, bár manapság remélhetőleg sokkal kevésbé, mint 60 éve.
Ettől függetlenül fennáll a kérdés, hogy vajon mennyire lehet egy ilyen dolgot zárt ajtók mögött tartani - ha mondjuk abból az igényből indulunk ki, hogy a társadalom még csak ne is sejtsen semmit erről a témáról.
Amit most küldök, arról előre kijelentem, hogy nem tartom végleges megoldásnak. Viszont napjaink kaotikus viszonyaiban úgy gondolom számos feszültséget megszüntetne a következő nézet, amelyet a cikk Autonómia és szeparatizmus című részében találsz:
A nyelvekhez többet nem fűznék hozzá, viszont azt elmondanám, hogy nem örülnék, ha létrejönne egy valóban erős világkormány. A társadalmi feszültségek így is világméretűek, ha most jönne egy világkormány, amelyik lekorlátozná mondjuk az igazságszolgáltatás eszközeit, olyan mértékű nem szervezett, és szervezetbűnözés robbanna ki, amilyen még nem volt a világon.
Én amúgy már azt is bánom, hogy az EU-ba beléptünk, mert szerintem akkor kezdett igazán lepusztulni az életszínvonal az országban. Ennek részleteiről egy a témát érintő kérdésben már írtam.
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__egyeb-kerdesek__5979..
Ez volna az, az utolsó reakció az enyém. És kivételesen a magyarok nevében írok, tudniillik ez a probléma engem is érint, és tényleg csak kollektívan tudnánk megoldani.
Nem is kell _teljesen_ zárt ajtók mögött tartani - csak annyi kell, hogy éppen annyira legyenek láthatóak, mint a heterók. Tehát pl. nyilván nem botránkoztat meg az, ha egy férfit és egy nőt látsz kézenfogva - vagy épp csókolózva - az utcán, ha amúgy rendesen fel vannak öltözve, meg nem feltűnősködnek, meg semmi, csak élik a kis életüket. Ugyanezt tehát még egyneműekkel is el lehet képzelni. Csak a már említett "kirakatolást" kell kerülni, és kész. Nemde?
A linkelt cikk érdekes, de azon túl, hogy szvsz megvalósíthatatlan, még teljes mértékben ostobaság is, mert maga az alapelképzelés is rossz. A legeslegősibb kultúrákat kivéve az összes többi már _keveredéssel_ alakult ki. Már a Biblia sem kizárólag zsidó mitológia, rengeteg mindent építettek bele/vettek át más népektől, pl. a Sátánt a kaldeusoktól, és így tovább. Az egész mai kultúra, tehát az egyes nemzetek saját kultúrái is mind-mind egy sor kisebb és nagyobb keveredés folytán alakultak ki. Kulturális keveredés nyomán van például paprikánk, krumplink és kukoricánk is, hogy csak párat említsek. Ha egy kultúrát elszigetelsz önmagába, az rövid időn belül elrothad és felemészti önmagát, miután kimeríti a lehetőségeit és nincs honnan új inspirációt merítenie. Amit hosszú időre elszeparálsz, azt megölöd. Az egész világ kölcsönhatások sorára épül, ez természeti alaptény. Lehet, de őrültség kapálózni ellene.
Ugyanez a helyzet a fajtakeveredésre is, ott még jobban kijön a dolog: minél "tisztább" a vérvonal, annál beltenyésztettebb és betegebb a fajta, lásd óegyiptomi fáraódinasztiák, vagy épp ámisok az USA-ban manapság, vagy akármelyik végletesen fajtatiszta kutya/macska, miegyéb.
Száz szónak is egy a vége, az elszeparálódás ostobaság és semmit nem old meg. Egyszerű félelmi reakció, csigajellegű begubózás, ami csak ront a helyzeten. A problémákkal, konkfliktusokkal szembe kell nézni és megoldani, kezelni őket, nem struccmódra homokba dugni a fejünket.
Ugyanez a helyzet az EU-val meg a világegységgel is, aminek magyarokként igazából a legnagyobb támogatói kellene, hogy legyünk, már csak történelmi hagyományaink végett is. Ha annak idején a hét vezér is úgy gondolkodott volna, hogy meg kell őrizni a saját törzsünket, meg az egység amúgy is hülyeség, hagyjuk a fenébe ezt az egész vérszerződést, akkor talán már rég itt se lennénk.
Ami a pénzügyi oldalát illeti a dolognak, azt sem ártana pl. felismerni, hogy túlnyomórészt a saját vezetésünk a sáros abban, hogy sokat szívunk az EU-val. Normális vállalkozói környezetet kéne biztosítani, enyhíteni a vállalkozói terheket, támogatni őket, egyszerűsíteni a bürokráciát és a jogszabályokat, különböző védőelőírásokat hozni behozatalról és kivitelről, valamint az itteni működés feltételeiről, ésatöbbi, ésatöbbi. Ha egy értelmes kormány mindezt elvégezte volna, nagyrészt jól jártunk volna az EU-val is. Arról azonban, hogy nem így történt, NEM az EU tehet, hanem a saját vezetőségünk. Ezt érdemes észben tartani.
Elkezdtem olvasni az egészet, mert értelmesnek tűnt, és valószínűleg az is végig, de... volt egy pont, ahol az agyam ledobta az ékszíjat.
A lefele álló pentagram annyira sátánista, amennyire a két sowilo-ból képzett napkerék (mondhatnám, hogy swastika, de a hindu rendszert nem szeretem annyira) náci. Ha tehetném, ezért a baromságért kiásnám LaVeyt, eltenném a fejét és a kezét dísznek, és belevizelnék a koporsójába.
...
Nekem nem szólnak be. Még akkor se, amikor séta közben fejezem be egy macskakoponya díszítését. Ennek mondjuk ahhoz is lehet köze, hogy előtte csak meg kell élezni a faragókésemet, szintén menet közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!