Miért szól be minden hívő, ha pentagrammát, Mjöllnirt vagy egyéb nem-keresztény jelképet viselek? Ha ennyire tartják tiszteletben az ember szokását, akkor miért várják el, hogy őket tiszteletben tartsa mindenki?
Már úgy értem, hogy akiknek már kb 35 év van a hátuk mögött, azok mögött tök nyugodtan elbújhatok bölcsesség szempontjából. Az ennél fiatalabbak között is vannak értelmes emberek. És nem azt mondom, hogy ezek a hívők nem okosak vagy bölcsek, a tanár, aki leszólt, matektanár, nagyon jól megérteti magát a fiatalokkal, és úgy a gondolkodásmódja (eléggé racionálisnak tűnt, ezen kívül az elvakult hiten kívül) is hasonló az enyémhez. Egyszerűen úgy gondolom, hogy a felnőtt kort mostanában nem a 18 év betöltése jelenti, hanem kb a 30. év átlépése.
Ja, másik: metálos vagyok, a tanár ez miatt is megszólt, hogy kiforgatja magából az embert, isten ellen hangolja. Vélemény?
"metálos vagyok, a tanár ez miatt is megszólt, hogy kiforgatja magából az embert, isten ellen hangolja. Vélemény?"
Erre csak azt tudom mondani, hogy én is metálos vagyok, és ki merem mondani, hogy erkölcsösebb életmódot folytatok, mint sok keresztény. A tízparancsolatot pl. úgy is betartom, hogy erre bármi is kényszerítene, illetve félnék a retorziótól.
24 éves lány vagyok, másfél éve férjnél, az életmódom ellen senkinek nem lehet kifogása. Nem járok dühöngeni, nem szoktam részegeskedni, sosem csaltam meg a párom (nem is fogom), mindig becsületesen éltem, sosem hazudok vagy vágok át embereket. Nincs bennem gyűlölet, és ezt sokan nem értik meg.
Én is találkoztam olyan, magukat kereszténynek valló emberekkel, akiknél mocskosabb, álszentebb szemetet a világ nem hordott magán. Természetesen ők ítéltek el engem, és jöttek azokkal a lózungokkal, amiket te is nagyon jól ismersz.
Én kitartottam. Sosem változtattam meg a véleményem, mindig hű maradtam magamhoz. Szerintem valahol a metál is erről szól: a megszelidíthetetlen őserőről, amit senki nem tud uralma alá hajtani. Minél erősebben tiltanak valamit, minél jobban utálnak minket, mi annál erősebbek leszünk.
Ez a "kiforgatja magából az embert" azért hülyeség, mert én pl. a metálban találtam meg magam. Mielőtt metálos lettem volna, csak azt tudtam, hogy valami nem stimmel, és ez a fogyasztói társadalom, meg a rádióban leadott szennyzene nem én vagyok... Éveken át, 14-től 18 éves koromig csak komolyzenét hallgattam. Később, amikor nyitni kezdtem, ugyanazt az erőt kerestem, ami a klasszikus zenében is tetszett. Persze én is szimfósként kezdtem, azóta gyakorlatilag mindent meghallgatok stíluson belül. Másfajta zenét viszont (a komolyzene, a népzene - ebben is megvan az az őserő, amit kerestem - kivételével) egyáltalán nem hallgatok. Ez vagyok én, tessék így elfogadni. Számomra ez a metál.
"Isten ellen hangolja". Na, ez pedig egy a tipikus hülye maszlagok közül. Nem ismerik, félnek tőle. Végülis érthető, mert sajnos az átlagember számára nem egykönnyen emészthető a metál. Ott viszont már bajok vannak, ha az illető felveszi a szemellenzőt, és nem is akarja megismerni, miről szól. Sajnos a keresztények többsége ilyen, éspedig azért, mert az egész vallás alapja a birkaság. Valaki egyszer megmondta, hogy a metál Isten ellen való, megfertőzi az ember, tévútra terel, stb.
Hát igen, az ő szemszögükből lehetséges. A keresztények egyrészt kritika nélkül mindent elfogadnak, amit az egyházuk fő-fői mondanak, másrészt pedig ki kell mondani, hogy igen, a keresztény álláspont szerint a metál tényleg Isten ellen való. Ha emiatt pattognak, az az ő bajuk: én alapból híve vagyok az "élni és élni hagyni"- elvnek, nekem semmi bajom nem lenne velük (azon túl, hogy utálom tehetetlenül nézni az össznépi birkulást). Ők viszont - szintén a hülye hitük meg a vallási parancsolatok miatt nem képesek békén hagyni minket. És még ők vannak megsértődve, ha megvédjük magunkat...
Szóval szerintem még mindig a legegyszerűbb módszer, ha egyszerűen átnézel a szemellenzős keresztényeken. Meggyőzni úgysem fogod őket, de röhögni még lehet rajtuk. :)
Azért mert ha a pentagrammát megfordítod, egy igen csak antikeresztény vallással találod magad.:
Én úgy gondolom, hogy az "önkifejezési szabadság" gyakorlatilag csak papíron létezik - a valóságban minden tettünk különféle reakciókat vált ki környezetünkből, még akkor is, ha ez sokszor gondolati szinten marad. Esetünkben ezt úgy mondom, hogy aki papnak öltözik, azt papként, aki utcaseprőnek azt utcaseprőként, aki üzletembernek azt meg üzletemberként fogják kezelni. Aki okkult jelképeket hord, azt meg okkultistaként. Ezen nincs miért meglepődni.
Ha valamit fölveszel, az igenis minősít, az már részben Te vagy! Te választod, Te vállalod a felelősséget a következményekért. Az más kérdés, hogy esetleg rosszul tudják ennek a dolognak az értelmét, szerencsére sokszor elég csak korrigálni a tévhitet.
Viszont ebből már az is következik, hogy egyszerűen nem lehet mindenkinek megfelelni. A Te esetedben a keresztényeknek végképp nem, itt többen is elmondták és egyetértek abban, hogy a kereszténység k..vára nem tolerál semmit, ami kicsit is eltér tőlük. Én amúgy nem venném a szívemre őket, sőt éppenhogy rátennék egy lapáttal - ebből a dologból simán lehet tréfát űzni úgy, hogy a fagyi visszanyaljon. A következményektől sincs miért félni, azok az idők már elmúltak.
Azért itt reagálnék arra válaszolóra is, aki itt fél oldalon át a metálról ömlengett: a metálosok sem toleránsabbak egyik vallásnál, vagy zenei stílus képviselőinél sem. Ha mondjuk a jelenlegi divat szerint öltözve mennék be egy metálos helyre, tutira kinéznének, és ez még csak a jobbik eset. Egyszerűen süt belőlük az undor és a gyűlölet minden olyan teremtény iránt, aki nem osztja a depressziós sötét világnézetüket és a gyászruházatukat. (Tisztelet a kivételnek) És olyat se láttam még, hogy egy metálos nem a sajátjai közül válasszon párt, vagy barátokat magának. Ugyanolyan belterjes közösség, mint maguk a fanatikus keresztények.
"A következményektől sincs miért félni, azok az idők már elmúltak."
Visszajönnek még, komám! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!