Miért teszik tönkre a jehova tanúi a családjuk életét?
Kérdezö, lehet hogy megnyugtatod a lelkiismeretedet ha elmégy a királyságtermünkbe, akár többe is, és egy kicsit megismerkedsz az ottani fiatalokkal. Megkérdezed hogy élnek, hogyan szórakoznak.
Itt nem tudod meg mi az igazság, mindenki a magáét tartja helyesnek. Sok az elöítélet.
Ha az igazat fogod akarni megtudni /ez nagyon fontos lesz az életedben, hogy sikeres légy/ saját szemeddel és füleddel kell meggyözödni, nem a csöcseléket követni.
Azt is el kell fogadnunk, hogy a másiknak van rá joga más "utat", más stílust választani, ez is a szabadság megnyilvánulása a másikkal szemben, hogy nem kényszerítem rá azt, ahogyan én gondolom, hogy helyes.
ehova Tanúiként igyekszünk erősíteni a saját családunkat, és más családokat is. Tiszteljük Istent, aki létrehozta a család intézményét (1Mózes 2:21–24; Efézus 3:14, 15). A Bibliában Isten olyan alapelveket íratott le, melyek a világ minden részén segítenek az embereknek, hogy kiegyensúlyozott, boldog házasságban éljenek.
Hogyan erősítik Jehova Tanúi a családokat?
A tőlünk telhető legteljesebb mértékben igyekszünk alkalmazni a Biblia tanácsait, hogy így jobb férjek, feleségek és szülők legyünk (Példabeszédek 31:10–31; Efézus 5:22–6:4; 1Timóteusz 5:8). A Biblia bölcs tanácsai még az olyan házasságokat is boldogabbá teszik, ahol a házastársak nincsenek egy hiten (1Péter 3:1, 2). Figyeljük meg, mit mondanak olyanok, akiknek a házastársa Jehova Tanúja lett:
„Az első hat évben sokat vitatkoztunk, és nagyon feszült volt a kapcsolatunk. De miután Ivete Jehova Tanúja lett, nagyobb szeretettel és türelemmel bánt velem. Az, hogy ennyire megváltozott, megmentette a házasságunkat” (Clauir, Brazília).
„Először elleneztem, hogy a férjem, Chansa Jehova Tanúival tanulmányozza a Bibliát, mert úgy gondoltam, hogy a Tanúk tönkreteszik a családokat. De most már látom, hogy a Biblia tulajdonképpen jobbá tette a házasságunkat” (Agness, Zambia).
A szolgálatunk során segítünk az embereknek felismerni, hogy a Biblia gyakorlatias tanácsainak az alkalmazásával hogyan tudják
átgondoltan megválasztani a házastársukat,
átvészelni a házasság első évét,
ápolni a kapcsolatot a házastársuk szüleivel,
jól beosztani a pénzt,
elkerülni a veszekedéseket,
megtanulni a megbocsátást,
nevelni a gyermekeiket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!