Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért teszik tönkre a jehova...

Miért teszik tönkre a jehova tanúi a családjuk életét?

Figyelt kérdés
Egyik osztálytársam szülei is jehova tanúi, a srác szinte sosem kap semmi ruhát (csak, ami feltétlenül muszáj), semmi ajándékot (nem tartanak SEMMILYEN ünnepet), és szavazni sem szavazhat majd ha elmúlik 18, merthogy ők ilyen dolgokról nem dönthetnek..és a gyerek szerint ez teljesen normális, mert belenevelték, pedig én látom rajta, hogy boldogtalan, amikor látja, hogy mások milyen boldogok és "szabadak". Lehet, hogy kicsit össze-vissza lett, de teljesen ki vagyok akadva emiatt, hogy így tönkretesznek egy életet és nem adják meg neki a lehetőséget, hogy ő döntsön, hogy ilyen akar-e lenni vagy nem.

2014. nov. 30. 11:55
1 2 3 4 5 6
 41/51 A kérdező kommentje:
Így van, nem támadásból írtam ki, csak szeretnék a gyereknek segíteni és nem értem, hogy miért ilyen ez a vallás..
2014. dec. 1. 20:52
 42/51 anonim ***** válasza:

Kérdezö, lehet hogy megnyugtatod a lelkiismeretedet ha elmégy a királyságtermünkbe, akár többe is, és egy kicsit megismerkedsz az ottani fiatalokkal. Megkérdezed hogy élnek, hogyan szórakoznak.

Itt nem tudod meg mi az igazság, mindenki a magáét tartja helyesnek. Sok az elöítélet.

Ha az igazat fogod akarni megtudni /ez nagyon fontos lesz az életedben, hogy sikeres légy/ saját szemeddel és füleddel kell meggyözödni, nem a csöcseléket követni.

Azt is el kell fogadnunk, hogy a másiknak van rá joga más "utat", más stílust választani, ez is a szabadság megnyilvánulása a másikkal szemben, hogy nem kényszerítem rá azt, ahogyan én gondolom, hogy helyes.

2014. dec. 2. 08:24
 43/51 anonim ***** válasza:
48%
hány pontot vagy orát kaptok,ha ezeket ide leirjátok?
2014. dec. 2. 09:35
 44/51 A kérdező kommentje:
Egyébként egyszer a mamámnál voltak jehovás térítők, ajtót nyitott nekik majd pár másodperc múlva elköszönt, hogy őt ez nem érdekli és becsukta. Nem adták fel és még ott dörömböltek legalább negyed óráig, nem akartak elmenni (mamám kinyitotta az ajtót, ezáltal megérezték a "vérszagot"), kihívta a rendőröket, azok meg elkísérték őket onnét. Többet között ezért sem szimpatikus nekem ez az egész jehovás dolog. De nem támadom őket, ha jól esik nekik csinálják, szimplán nem értek vele egyet.
2014. dec. 2. 17:08
 45/51 anonim ***** válasza:
71%
Kedves kérdező! én a saját bőrömön tapasztaltam milyen közöttük lenni.Odamész,mindenki kedves,körülzsongnak mint méh a virágot,amig be nem szerveznek maguk közé.Azután meg lassan rájösz ,hogy átverés az egész.Semmi bajom velük,de ilyent egy vallás se csinál,hogy probálják rábeszélni az embereket,térjen át az ők vallásukra
2014. dec. 2. 17:33
 46/51 anonim ***** válasza:

ehova Tanúiként igyekszünk erősíteni a saját családunkat, és más családokat is. Tiszteljük Istent, aki létrehozta a család intézményét (1Mózes 2:21–24; Efézus 3:14, 15). A Bibliában Isten olyan alapelveket íratott le, melyek a világ minden részén segítenek az embereknek, hogy kiegyensúlyozott, boldog házasságban éljenek.

Hogyan erősítik Jehova Tanúi a családokat?

A tőlünk telhető legteljesebb mértékben igyekszünk alkalmazni a Biblia tanácsait, hogy így jobb férjek, feleségek és szülők legyünk (Példabeszédek 31:10–31; Efézus 5:22–6:4; 1Timóteusz 5:8). A Biblia bölcs tanácsai még az olyan házasságokat is boldogabbá teszik, ahol a házastársak nincsenek egy hiten (1Péter 3:1, 2). Figyeljük meg, mit mondanak olyanok, akiknek a házastársa Jehova Tanúja lett:

„Az első hat évben sokat vitatkoztunk, és nagyon feszült volt a kapcsolatunk. De miután Ivete Jehova Tanúja lett, nagyobb szeretettel és türelemmel bánt velem. Az, hogy ennyire megváltozott, megmentette a házasságunkat” (Clauir, Brazília).

„Először elleneztem, hogy a férjem, Chansa Jehova Tanúival tanulmányozza a Bibliát, mert úgy gondoltam, hogy a Tanúk tönkreteszik a családokat. De most már látom, hogy a Biblia tulajdonképpen jobbá tette a házasságunkat” (Agness, Zambia).

A szolgálatunk során segítünk az embereknek felismerni, hogy a Biblia gyakorlatias tanácsainak az alkalmazásával hogyan tudják

átgondoltan megválasztani a házastársukat,

átvészelni a házasság első évét,

ápolni a kapcsolatot a házastársuk szüleivel,

jól beosztani a pénzt,

elkerülni a veszekedéseket,

megtanulni a megbocsátást,

nevelni a gyermekeiket.

2014. dec. 5. 05:41
 47/51 anonim ***** válasza:
86%
Itt is járnak és próbálnak téríteni mindenkit, de főleg azokat, akiknek szép házuk van, autójuk, látható hogy nem szegények. Szegények nem érdeklik őket, azoktól nem várhatnak adományokat! Ez nem egyház, ez üzleti vállalkozás.
2014. dec. 5. 11:14
 48/51 anonim ***** válasza:
Utolsó, te milyen vallású vagy? Mert szerintem a sajátodból indulsz ki, a tanúknál ugyanis nincs kötelező pénzgyűjtés. Jehova Tanúinál a mi környékünkön igen sok a szegény. És adományokat nem kötelező adni, mindenki anonim módon adhat, akkor/amennyit/ahol akar.
2014. dec. 8. 13:01
 49/51 anonim ***** válasza:
Ez igaz,nem kötelező,de ott van a pénzgyüjtő láda és a tényleg szegények belerakják még az utolsó fillérjüket is,hogy a tisztelt körzetfelvigyázók legyen amivel utazzanak.Amelyik helyiségben épp megjelennek,kötelező befogadni őket,étkezésükről gondoskodni és igy tovább
2014. dec. 8. 17:39
 50/51 anonim ***** válasza:
Nem kötelező étkeztetni sem. Aki felajánlja meghívhatja.
2014. dec. 8. 18:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!