Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Akvarellezők, milyen takarófol...

Akvarellezők, milyen takarófolyadékról tudtok, ami biztosan jó? Ami nem teszi tönkre a papírt, és teljesen leszedhető. Hol lehet kapni, mi a neve?

Figyelt kérdés

2014. ápr. 6. 16:08
 1/7 anonim ***** válasza:

Sokat nem akvarelleztem,de van egy ilyenem

[link]

Ki lehet nyomni, és színes,így jobban látszik.

Nem tudom hol kapni,szerintem az artexport-osoktól vettem,de lehet csak rendelésre kapni, mostanában átalakították a weboldalt és pár dolog szerintem nem kapható úgy.

2014. ápr. 6. 17:42
 2/7 A kérdező kommentje:

köszönöm, megnézem, hol lehet kapni

és próbáltad? van tapasztalat? milyen? jól lejön?

2014. ápr. 6. 20:21
 3/7 anonim ***** válasza:

"masking fluid", azaz maszkoló/maszkoló folyadék, vagy maszkoló szalag ( ez olyan, mint a szigszalag.

Használat: Ecsettel felkened arra, amit nem arasz befesteni, hagyod, h megszáradjon, aztán akvarellezel, megszárad az akvarell is, leszeded, legöngyölgeted a maszkolót tá-dámm! ( ajánlott külön maszkolós ecsetet tartani, mert tönkrevágja)

Nem, nem roncsolja a papírt, de figyelni kell a száradási időt.

A folyadék, ha megszárad olyan állagban jön le mint aaaa.. mint amikor az az iskolás papírragasztó ( pl nebuló) megszárad és ilyen gumis, nyúlós. Szal, le lehet hempergetni a papírról.

sZALAGGAL MÉG NEM DOLGOZTAM. ( BOCSI, caps lock)

Hol tudod megvenni?

Kb. nagyobb művészellátókban.

Fejből mondva, van az úristenfestek-nél meg nagy sándor képkeretező művészellátójában (webshopban tuti van mindegyiknél)

2015. márc. 12. 12:41
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! (ragasztópapírból nem találtam még olyat,ami ne sértené a papírt)
2015. márc. 13. 11:28
 5/7 lilmun válasza:
Szerintem takarófolyadék konkrétan nem létezik akvarellhez. Üveg alá szokás tenni és fénytől - és esetleg levegőtől - viszonylag megóvni.
2016. máj. 31. 20:05
 6/7 A kérdező kommentje:
Kedves lilmun, a maszkoló-takaró nem a festmény védelmére szolgál, hanem a papír fehérségének megőrzésére, akkor, ha a környezetében való festéskor ezt nem tudnánk megvalósítani (mert fedő fehéret nem lehet akvarellen használni) Azt a festés végén el kell távolítani- azért kérdeztem, hogy ki tud olyat, ami jól, biztonságosan eltávolítható. A kész akvarellt valóban jó üveg mögé tenni.
2016. jún. 1. 07:55
 7/7 lilmun válasza:
Bocsi, nem tudtam, hogy a maszkoló szinoním a takaróval magyarban.
2016. jún. 1. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!