Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért teszik tönkre a jehova...

Miért teszik tönkre a jehova tanúi a családjuk életét?

Figyelt kérdés
Egyik osztálytársam szülei is jehova tanúi, a srác szinte sosem kap semmi ruhát (csak, ami feltétlenül muszáj), semmi ajándékot (nem tartanak SEMMILYEN ünnepet), és szavazni sem szavazhat majd ha elmúlik 18, merthogy ők ilyen dolgokról nem dönthetnek..és a gyerek szerint ez teljesen normális, mert belenevelték, pedig én látom rajta, hogy boldogtalan, amikor látja, hogy mások milyen boldogok és "szabadak". Lehet, hogy kicsit össze-vissza lett, de teljesen ki vagyok akadva emiatt, hogy így tönkretesznek egy életet és nem adják meg neki a lehetőséget, hogy ő döntsön, hogy ilyen akar-e lenni vagy nem.

2014. nov. 30. 11:55
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi,majd a gyerek amikor annyi idős lesz,hogy saját maga döntsön,ki fog lépni a gyülekezetből,sőt fogja kérni,hogy közösitsék ki.Voltam közöttük,az egyik nagybátyám is tanu,és nem egy fiatal van aki otthagyja őket a szokásaikkal együtt.És sajnos épp ezek akik egyből beledobják magukat minden helytelen dologba,mintha pótolni akarnák amit elmulasztottak
2014. nov. 30. 18:11
 22/51 anonim ***** válasza:

"18-as, engem érdekel a psychológia, el sem tudod képzelni, mennyi mindent elárulnak magukról az emberek :)"

Ezt a képességedet alkalmazhatnád a szervezetetek vezetőségére is,lenne elárulni való ott is.Csak pont az a baj,hogy ők ügyesebb pszichiáterek...

2014. nov. 30. 18:12
 23/51 A kérdező kommentje:
A lánynak biztos, hogy nem tetszik az a fiú, lévén, hogy elég ronda szegény (nem bántásból mondom), illetve mi csak barátok vagyunk szóval nem féltékenység miatt írtam ezt. Itt az egyetlen, aki féltékeny lehet, az egyedül a srác rám, de szerintem ő sem az. Voltam náluk pár osztálytársammal egy sulis dolog miatt ott szerveztük meg, és egyáltalán nem olyan a házuk, mintha szegények lennének (családi ház egyébként). Szimplán csak nem vesznek általuk "feleslegesnek" ítélt dolgokat, de ez baromság..mindegy, nem is vitatkozok inkább itt tanúkkal, mert mindenki az igazát védi. Nekem megvan a véleményem és rajtam kívül még elég sok embernek erről a dologról.
2014. nov. 30. 18:46
 24/51 anonim ***** válasza:
100%

Minden szekta igyekszik elszigetelni mindentől és mindenkitől a híveket. Úgy jobban lehet irányítani őket.

Látod, a szájukba adnak egy rakás értelmetlen dogmát, ezek meg itt kommentelnek örökké, hogy faja jeghovásnak lenni.

De ezek alapból beteg emberek, normális ember soha nem csatlakozik szektákhoz, csak aki alapból stikkes.

2014. nov. 30. 20:11
 25/51 anonim ***** válasza:
0%

"szájukba adnak dogmát"

Bocsánat, de nem a szánkba adják, hanem a bibliában Isten leiratta mit kér és mit tilt.

Ha Istennek tetszően szeretnék élni ahogy a szavában irja akkor az a javamat szolgálja,

Nem érzem magam megfosztva semmitől.

Élek, van élelmem ruházatom, otthonom munkám, kedves férjem, tévém telefonom, számitó gépem, stb

Csak attól fosztom meg magam ami nem épiti a keresztény életemet hanem rombolja.

aki pedig nem akar igy élni annak nem kötelező mert Isten nem kényszeriti rá senkire, a szülők pedig felelősséggel tartoznak a gyermekükért akit Isten ajándékba adott nekik:

S ezt mindenkorban igy kérte, az Izraelitáktól is::

(5Mózes 6:7) 7 vésd ezeket fiaid elméjébe, és beszélj róluk, amikor a házadban ülsz, amikor úton vagy, amikor lefekszel, és amikor felkelsz.

(Efézus 6:4) 4 És ti apák, ne ingereljétek föl gyermekeiteket, hanem továbbra is Jehova fegyelmezésében és az ő gondolkodásának zsinórmértéke szerint neveljétek őket.

2014. nov. 30. 20:24
 26/51 A kérdező kommentje:
Inkább legyetek simán keresztények, kevésbé káros, mint ez a jehovás dolog.
2014. nov. 30. 20:29
 27/51 anonim ***** válasza:
88%

Ezek szerint lemaradtam róla, hogy bizonyítást nyert, hogy a bibliát isten írta.

Elképesztő, hogy a modern korban, ahol a világűrt és a szubatomi világot kutatjuk, még létezik vallás.

2014. nov. 30. 20:35
 28/51 anonim ***** válasza:
0%

Nos fiatal barátom,

azt hiszem van min elgondolkodni. Csak annyit szeretnék még a figyelmedbe ajánlani, hogy vannak családok, akik nem túl sok pénzböl élnek.

Lehet, hogy egyszer ezt te is megérzed saját börödön. Apukád, anyukád, akik most téged eltartanak, iskoláznak, ruháznak, egyszer ök is elveszíthetik az állásukat.

A mai világban ez nem ritkaság. Ha te elvégzed az iskolát, biztos vagy benne, hogy azonnal találsz jól fizetett munkahelyet? Ha nem, gondolod lesz pénzed a drága dolgokra?

Szerintem nem kéne az osztálytársadat azért lenézni, hogy szegényebb családból származik. Ez nem vallási kérdés, ez az emberségesség megnyilvánítása.

...és ne is haragudj, de nem stimmel, hogy miért bánt téged az, hogy rátok nézett az ölelgetés közben? Más nem nézett rátok? Biztos vagy benne, hová nézett a lány?

Honnan tudhatod még most, ki lesz egy néhány év múlva a boldogabb és szabadabb közületek?

Most teszitek le az alapját a jövötöknek. Tudod, hogy a nagy szabadság vége lehet a szabadság teljes elvesztése is? A következményeket viselni kell.

Kívánom neked, hogy sikeres, boldog jövö várjon Téged. :)

2014. dec. 1. 06:39
 29/51 anonim ***** válasza:
0%

...és még ennyi

valaki házat vesz, berendezést, valaki cuccokat....

és még az hogy valaki "rondán" néz ki, ahogy a fiúról írod, ez izlés dolga. :)

2014. dec. 1. 07:02
 30/51 anonim ***** válasza:
60%
Kedves grkaty!Nem tudom miért térsz el mindig az eredeti témától.Tisztázva volt,hogy a gyerek szülei igenis megengedhetik maguknak a más cuccokat is.Itt most nem pénzről és munkahelyről van szó.Alányomnak is volt egy évfolyamtársa akinek a szülei JT.k.Akislány nem vehetett fek tépett farmert,mini szoknyát,nem mehetett iskolai rendezvényekre osztálykirándulásra,szülinapokra pedig a barátnői többen is hivták.Ha már érdekel a pszychologia,érdemes lenne ezen is elgondolkodni.Én elhiszem,hogy ti is elviszitek kirándulni a gyerekeket,de nem gondoljátok,hogy az osztálytársai között jobban érezné magát?
2014. dec. 1. 08:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!