Miért teszik tönkre a jehova tanúi a családjuk életét?
Figyelt kérdés
Egyik osztálytársam szülei is jehova tanúi, a srác szinte sosem kap semmi ruhát (csak, ami feltétlenül muszáj), semmi ajándékot (nem tartanak SEMMILYEN ünnepet), és szavazni sem szavazhat majd ha elmúlik 18, merthogy ők ilyen dolgokról nem dönthetnek..és a gyerek szerint ez teljesen normális, mert belenevelték, pedig én látom rajta, hogy boldogtalan, amikor látja, hogy mások milyen boldogok és "szabadak". Lehet, hogy kicsit össze-vissza lett, de teljesen ki vagyok akadva emiatt, hogy így tönkretesznek egy életet és nem adják meg neki a lehetőséget, hogy ő döntsön, hogy ilyen akar-e lenni vagy nem.
Ja és én sem a cigarettázok, drogozok, iszok, bulizok, szimplán csak jól érzem magam, mert nem vagyok lekorlátozva ilyen kókler egyház szabályai alapján.
2014. nov. 30. 14:31
12/51 A kérdező kommentje:
Ő nem mondta, hogy boldogtalan de én látom rajta, hogy fáj neki, amikor például egyik lány barátommal ölelkezek a folyosón hosszasan ő meg csak néz minket..nem az egyházakkal van igazából bajom, hanem ezekkel az értelmetlen szabályokkal.
2014. nov. 30. 14:33
13/51 anonim válasza:
Csak reménykedhetünk benne, hogy előbb utóbb megjön az esze.
Egyszerűen abszurd az egész. Miért lenne Isten akarata, hogy egy szektákba tömörüljünk, és birkák módjára éljünk? És ha ez is az akarata, mi értelme lenne követni egy ilyen Istent?
Kíváncsi lennék erre mit felelne.
2014. nov. 30. 14:53
14/51 A kérdező kommentje:
Én még egyszer mondom, nekem nem a hittel vagy ezzel a vallással van bajom, hanem a hülye szabályaival. Milyen élet ez, hogy nem engedik sehova, nem tartanak ünnepeket, mert szerintük hülyeség (semmit sem tartanak) és nem mennek el szavazni, mert hogy ők ilyenekről nem dönthetnek, és a srác szerint a kommunizmus a legjobb államforma, mert ott mindenki egyenlő. Én komolyan mondom, aki kitalálta ezeket a szektákat, börtönbe kéne zárni. Ez nem élet..
2014. nov. 30. 14:57
15/51 A kérdező kommentje:
De a szüleinek is kijárna egy pofon, hogy nem hagyták a gyereknek, hogy eldöntse, akar-e ehhez tartozni vagy nem. Érdekes, az én anyám is keresztény és mégsem erőltette rám a hitet.
2014. nov. 30. 14:57
16/51 openyoureye válasza:
"Én is tanú családban nöttem fel"
- Sajnos ez meg is látszik....
2014. nov. 30. 15:03
17/51 anonim válasza:
Kérdezö,
nem veszed észre, hogy itt ebben a konkrét esetben inkább neked van valamilyen problémád?
Esetleg féltékeny vagy a fiúra, hogy rátok nézett miközben ölelgetted a lányt.... talán a lánynak jobban tetszik az a fiú? ....és most ez egy kis féltékenységi jelenet a részedröl?
2014. nov. 30. 16:12
18/51 anonim válasza:
Katy, te aztán egy jó nagy sutyerák vagy. Folyamatosan oldalazol és terelsz.
2014. nov. 30. 17:05
19/51 anonim válasza:
18-as, engem érdekel a psychológia, el sem tudod képzelni, mennyi mindent elárulnak magukról az emberek :)
2014. nov. 30. 17:20
20/51 anonim válasza:
Az osztálytársad nem kap ruhát, mert Jehova tanúja a családja?
Érdekes... Akkor lehet szegények és nem engedhetik meg maguknak az új ruhákat. - Jehova tanúi nem tiltják az új ruha vásárlást. :)
Valóban nem tartunk ünnepeket. Nézz utána miben gyökerezik és ha hívő vagy te sem fogsz.
Nem mehetünk szavazni, de ez nem értem miért baj. Nem tudom hogy lehet elhinni azt, hogy számít valamit is kire szavazol.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!