Miért teszik tönkre a jehova tanúi a családjuk életét?
Szia
kedves válaszoló.
Ez attól függ hogy a gyermek hogyan érez az Isten iránt?
Mert ha szereti a Teremtőjét akkor nem fogja jól érezni magát olyan társaságban ahol a Teremtő ellen viselkednek, és rosszra csábitják.
Ezért a fiataljaink a gyülekezetben levő fiatalok társaságát választják ami épitő és nem romboló,
Nalunk a fiatalokk megbeszélnek egy kikapcsolódást és együtt elmennek hogy jól érezzék magukat az Isteni önátadásnak megfelelően, és nem vágynak a világi társaságra.
Ha nem szereti a teremtőjét az más, akkor bizonyára vágyakozik a világi társai után....
Igen én is egyetértek az utolsó válaszolóval.
Sokan elképzelhetetlenek tartják, hogy a gyermekeink saját akaratukból is választhatnak más barátokat és más életstílust magunknak.
Ez azért is lehet, hogy terjed a hír például ilyen oldalakon is, ahol egymást gyözik meg az emberek a saját maguk /lehet öszintén gondolt/ igazságairól.
Miért muszály hogy az összes fiatal majmolja az "ideálják"? Nem lehet saját ízlésük, saját akaratuk?
Fiataljaink átélik azt is mikor osztálytársaik gúnyolják, hogy nem akarnak megtanulni dohányozni, nem szívják a "füvet", nem akarnak velük menni a diszkóba stb.
Miért szükséges annyira rákényszeríteni a másikra, hogy KÖTELEZÖ a karácsonyt ünnepelni, a névnapot tartani meg a többit? Tényleg ez a boldogság? Ez a szabadság?
Megkérdöjelezhetem, hogy lenne-e egyáltalán valakinek bátorsága azt mondani a rokonainak, hogy ne haragudj, de én már nem akarom ünnepelni a karácsonyt, elegem van a sok takarításból, sütésböl, ajándék vásárlásból, befejezem inkább elmegyek a családommal valahová kikapcsolódni?
Ugye, hogy nem merné megtenni, mert mit mondanának a rokonok, a barátok? Akkor most ki a szabad?
"Akislány nem vehetett fek tépett farmert,mini szoknyát"
Helyes. Én sem adnék egy kislányr ailyesmit, ahogy egy normális szülő sem teszi.
Egy keresztény nem a világ után megy, mert tudjuk a világnak ki az uralkodója, nem neki akarunk megfelelni
(1János 2:15–17) 15 Ne szeressétek a világot, se a világban levő dolgokat. Ha valaki a világot szereti, nincs meg benne az Atya szeretete; 16 mert mindaz, ami a világban van — a test kívánsága, a szem kívánsága és az életben birtokolt javak látványos fitogtatása —, nem az Atyától származik, hanem a világtól származik. 17 Azonkívül a világ elmúlóban van, s ugyanígy a kívánsága is, de aki az Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!