Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért teszik tönkre a jehova...

Miért teszik tönkre a jehova tanúi a családjuk életét?

Figyelt kérdés
Egyik osztálytársam szülei is jehova tanúi, a srác szinte sosem kap semmi ruhát (csak, ami feltétlenül muszáj), semmi ajándékot (nem tartanak SEMMILYEN ünnepet), és szavazni sem szavazhat majd ha elmúlik 18, merthogy ők ilyen dolgokról nem dönthetnek..és a gyerek szerint ez teljesen normális, mert belenevelték, pedig én látom rajta, hogy boldogtalan, amikor látja, hogy mások milyen boldogok és "szabadak". Lehet, hogy kicsit össze-vissza lett, de teljesen ki vagyok akadva emiatt, hogy így tönkretesznek egy életet és nem adják meg neki a lehetőséget, hogy ő döntsön, hogy ilyen akar-e lenni vagy nem.

2014. nov. 30. 11:55
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:

Szia

kedves válaszoló.

Ez attól függ hogy a gyermek hogyan érez az Isten iránt?

Mert ha szereti a Teremtőjét akkor nem fogja jól érezni magát olyan társaságban ahol a Teremtő ellen viselkednek, és rosszra csábitják.

Ezért a fiataljaink a gyülekezetben levő fiatalok társaságát választják ami épitő és nem romboló,

Nalunk a fiatalokk megbeszélnek egy kikapcsolódást és együtt elmennek hogy jól érezzék magukat az Isteni önátadásnak megfelelően, és nem vágynak a világi társaságra.

Ha nem szereti a teremtőjét az más, akkor bizonyára vágyakozik a világi társai után....

2014. dec. 1. 09:10
 32/51 anonim ***** válasza:

Igen én is egyetértek az utolsó válaszolóval.

Sokan elképzelhetetlenek tartják, hogy a gyermekeink saját akaratukból is választhatnak más barátokat és más életstílust magunknak.

Ez azért is lehet, hogy terjed a hír például ilyen oldalakon is, ahol egymást gyözik meg az emberek a saját maguk /lehet öszintén gondolt/ igazságairól.

Miért muszály hogy az összes fiatal majmolja az "ideálják"? Nem lehet saját ízlésük, saját akaratuk?

Fiataljaink átélik azt is mikor osztálytársaik gúnyolják, hogy nem akarnak megtanulni dohányozni, nem szívják a "füvet", nem akarnak velük menni a diszkóba stb.

Miért szükséges annyira rákényszeríteni a másikra, hogy KÖTELEZÖ a karácsonyt ünnepelni, a névnapot tartani meg a többit? Tényleg ez a boldogság? Ez a szabadság?

Megkérdöjelezhetem, hogy lenne-e egyáltalán valakinek bátorsága azt mondani a rokonainak, hogy ne haragudj, de én már nem akarom ünnepelni a karácsonyt, elegem van a sok takarításból, sütésböl, ajándék vásárlásból, befejezem inkább elmegyek a családommal valahová kikapcsolódni?

Ugye, hogy nem merné megtenni, mert mit mondanának a rokonok, a barátok? Akkor most ki a szabad?

2014. dec. 1. 10:12
 33/51 anonim ***** válasza:
100%
Itt ha valaki KÉNYSZERITI saját akaratát a másikra azok ti vagytok.Szociális munkásként láttam néhány furcsaságot,de egy eset nagyon megdöbbentett,amikor a 14 éves kislány leugrott az első emeletről és lábát törte mert nem akart a gyülekezeti programon részt venni.Ne akarjatok nekem bemesélni semmit,hogy a fiatalok milyen jol érzik magukat ott.Szó se rola,lehet hogy van néhány,mindenesetre legtöbbjük otthagyja,amikor saját lábára áll
2014. dec. 1. 11:39
 34/51 anonim ***** válasza:
100%
Ja,igen és ellentétbe veletek nekünk igenis van bátorságunk megmondani ha épp valami mást akarunk csinálni az ünnepnapokon.Tehát akkor ki az akinek nincs saját szabad akarata?
2014. dec. 1. 11:44
 35/51 anonim ***** válasza:
24%

"Akislány nem vehetett fek tépett farmert,mini szoknyát"

Helyes. Én sem adnék egy kislányr ailyesmit, ahogy egy normális szülő sem teszi.

2014. dec. 1. 12:02
 36/51 anonim ***** válasza:

Egy keresztény nem a világ után megy, mert tudjuk a világnak ki az uralkodója, nem neki akarunk megfelelni

(1János 2:15–17) 15 Ne szeressétek a világot, se a világban levő dolgokat. Ha valaki a világot szereti, nincs meg benne az Atya szeretete; 16 mert mindaz, ami a világban van — a test kívánsága, a szem kívánsága és az életben birtokolt javak látványos fitogtatása —, nem az Atyától származik, hanem a világtól származik. 17 Azonkívül a világ elmúlóban van, s ugyanígy a kívánsága is, de aki az Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.

2014. dec. 1. 13:17
 37/51 anonim ***** válasza:
Elnézést filoszgod az a"kislány" 16 éves volt,de én azokat is kislánynak mondom.Kösz a figyelmeztetést
2014. dec. 1. 14:39
 38/51 anonim ***** válasza:
Ti ugy csináltok,mintha más vallás helytelen dolgokat tanitana és egyedül a tietek a jót és helyest
2014. dec. 1. 14:43
 39/51 anonim ***** válasza:
nem kedves válaszoló, de minket támadnak ha megfigyelted volna a kérdező kérdését
2014. dec. 1. 16:58
 40/51 anonim ***** válasza:
79%
ezt a kérdést én nem támadásnak tekinteném,sőt inkább olyannak aki segitséget akarna nyujtani
2014. dec. 1. 19:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!