Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha nem bűn a házasság alatti...

Ha nem bűn a házasság alatti szex a zsidó felfogásban, akkor Jézus szülei miért nem szexeltek sosem?

Figyelt kérdés
2014. nov. 23. 02:21
1 2 3 4
 31/33 szp72 ***** válasza:

nneddudgi-nek

Ha nem vetted volna észre, nem a szótárban foglaltakat vitattam, hanem a "míg" szócska értelmét. Ugyanis bizonyítható sem a magyarban, a görögben meg pláne nem jelenti azt, hogy a cselekmény a jelzett időpont után az ellenkezőjére fordul.

A fordítások általában jók, de nem bizonyító erejűek se pro se kontra.

2014. dec. 2. 10:38
 32/33 anonim ***** válasza:

szp72 nevű felhasználó,

Ha nem vetted volna észre, nem a "míg" szócska értelméVEL foglalkoztam, hanem azt a FELTÉTELEZÉST hangsúlyoztam, miszerint

a) alig valószínû, hogy több különbözõ fordító félreértette volna,

b) a fordításokban a szövegkörnyezet igenis AZT jelenti.

Egyébként a kérdés, ugye az volt, hogy "miért nem szexeltek sosem?"

Balázs Ida - és többen, velem együtt - azt állították/tuk, hogy NEM MONDJA, HOGY SOSEM.

Ha szerinted nem egyértelmû, akkor A TE FELFOGÁSOD SZERINT SEM, vagyis a kérdésre a Te válaszod is ugyanaz, mint az említetteké. A többi csakis kötözködés, mégpedig részedrõl.

2014. dec. 11. 21:13
 33/33 anonim ***** válasza:

Jézus szülei,Jézus születése után élvezték Isten parancsát,a szaporodjatok,és sokasodjatok rendeletét.

A Biblia tanúsága szerint Jézusnak voltak testvérei,tehát édesanyja szüzen maradásának nincs bibliai alapja.

2016. szept. 10. 07:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!