Ha nem bűn a házasság alatti szex a zsidó felfogásban, akkor Jézus szülei miért nem szexeltek sosem?
nneddudgi-nek
Ha nem vetted volna észre, nem a szótárban foglaltakat vitattam, hanem a "míg" szócska értelmét. Ugyanis bizonyítható sem a magyarban, a görögben meg pláne nem jelenti azt, hogy a cselekmény a jelzett időpont után az ellenkezőjére fordul.
A fordítások általában jók, de nem bizonyító erejűek se pro se kontra.
szp72 nevű felhasználó,
Ha nem vetted volna észre, nem a "míg" szócska értelméVEL foglalkoztam, hanem azt a FELTÉTELEZÉST hangsúlyoztam, miszerint
a) alig valószínû, hogy több különbözõ fordító félreértette volna,
b) a fordításokban a szövegkörnyezet igenis AZT jelenti.
Egyébként a kérdés, ugye az volt, hogy "miért nem szexeltek sosem?"
Balázs Ida - és többen, velem együtt - azt állították/tuk, hogy NEM MONDJA, HOGY SOSEM.
Ha szerinted nem egyértelmû, akkor A TE FELFOGÁSOD SZERINT SEM, vagyis a kérdésre a Te válaszod is ugyanaz, mint az említetteké. A többi csakis kötözködés, mégpedig részedrõl.
Jézus szülei,Jézus születése után élvezték Isten parancsát,a szaporodjatok,és sokasodjatok rendeletét.
A Biblia tanúsága szerint Jézusnak voltak testvérei,tehát édesanyja szüzen maradásának nincs bibliai alapja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!