Mi a különbség a Nagy Testvér és Isten között?
"miért várjátok el, hogy az ember hasraessen ámulatában e csodás mü felett"
Ugye ezt a Bibliára értetted?
Az 1984 mondanivalója fontosabb és aktuálisabb, az biztos.
Mondjuk terjedelemre kisebb, az igaz.
Grkaty: nincs szerencséd, mert most csak rosszabb kedvem van, mint délelőtt. De igyekszem nem rajtad levezetni.
Mint fentebb is írtuk, Orwell: 1984 című könyve egy közismert regény. Amikor én olvastam, nem bírtam letenni. Nagyon mély, elgondolkodtató, persze ha az ember szeret gondolkodni. Nem egy tündérmese, és nem happy end a vége, nem mindenkinek tetszett, aki olvasta, de azért talán ilyen könyveknek is van létjogosultsága. Ha te nem olvastad, az nem feltétlenül baj, de nyilván be kell látnod, hogy ezt a hiányosságot a Wikipédia cikk elolvasása nem pótolja. Nyilván nem várhatod, hogy a Wikipédia összefoglalója egyenértékű legyen a könyv által nyújtott élménnyel.
Na most a konzekvencia csupán annyi, hogy ha nem olvastad a könyvet, akkor nem engedsz a csábításnak, hogy akkor is ideírj valamit, ha semmi értelme nincs. Ilyen egyszerű ez.
"A Nagy Testvér csak az irodalomban létezik, Isten a valóságban is."
Nagy Testvér létezését is megkérdőjelezik az irodalomban, mint ahogy Isten létezését is a valóságban. Mindkét esetben nem teljesen alaptalanul. Egyébként Isten irodalma a Biblia (és más isteneké egyéb iratok...)
"Csak azért írok így róla, mert meglepett, hogy miért várjátok el, hogy az ember hasraessen ámulatában e csodás mü felett"
Sok ember van, akik számára túl intellektuális alkotás Orwell regénye, így nem értik azt, és még akkor sem esnek hasra tőle, ha már elolvasták. Hát még ha el sem olvassák... :)
Nagy Testvér létezik és létezni is fog örökké, Isten pedig soha nem létezett.
*Az egyikről nem gondolhatom hogy nem létezik, pedig nincs bizonyíték létezésére, a másikról tudhatom, hogy nem létezik, hiszen nincs bizonyíték létezésére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!