Mi a különbség a Nagy Testvér és Isten között?
Szép bizonyítványt állítottak most ki magukról páran :D
Most komolyan, grkaty, a kérdésem egy összehasonlítás, te pedig nem ismered az egyik felét, minek válaszolsz egyáltalán? Nagy Testvért csak akkor ismerheted, ha olvastad a könyvet. Nekem gimnáziumban el kellett olvasnom, fogalmazást kellett róla írnom, de filmen is láttam, bár az nem annyira részletes. A közéletben szinte mindennaposak a könyvből származó szállóigék, vagy a könyvre, vagy az írójára való utalások. Nem valami ponyvaregényről van szó.
"Hát inkább elolvasom a Hamupipökét, az jobban érdekli a gyerekeket :D"
Kizárt dolog, hogy bármit el fogsz olvasni ennek a kérdésnek a hatására, főleg valami nem Őrtorony kompatibilis irodalmat.
Akik szintén olvasatlanul le "bulvár pacsmagozták", illetve akik a valóságshowra asszociáltak, azok szintén elgondolkodhatnának az életükön, főleg azok után, hogy még így is nekik áll feljebb.
"Azt hiszem ki kellett volna írni, hogy a kérdés értelmesebb felnőtteknek szól és nem butácska gyermekeknek."
Feltételeztem, hogy elég közismert mű ahhoz, hogy a többség ismerje, de hát tévedtem. Előre nem hülyézek le senkit, de megtették ők maguk.
"üdv, a Teremtő tökéletes, míg a nagy testvérnek csak időszakos hatalma van egyesek felett. a nagy testvér sebezhető, míg a Teremtő nem. a nagy testvért emberek alkották, míg az embereket a Teremtő alkotta."
Ezzel nem értek egyet, bár eddig ez az egyetlen értékelhető válasz. Mind a két entitást csak a bennük hívő emberek beszámolói alapján ismerünk, és mind a két tábor egyetértene abban, hogy az ő figurájának korlátlan a hatalma (nem tapasztaltuk, hogy Nagy Testvérnek valaha valami nem sikerült volna), az ő figurája sebezhetetlen (Nagy Testvért sem sebezte meg senki), Isten létezése sem kevésbé kétséges, mint Nagy Testvér létezése, és az, hogy ki alkotott kit, az csak egy blöff.
"Mind a két entitást csak a bennük hívő emberek beszámolói alapján ismerünk"
- hát ez a rohadt nagy tévedés, ami mozgat Ozmium, és ami millió szűklátókörű, valláskritikénak hitt kérdésed mélyén van!
Az istenmegismerés magánügy, személyes, az "Én " teszi és tudja csak tenni, maga az Út, a Tao. Nem a másik emberek beszámolói határozzák meg, hanem az Én megismerésem ( a gnózisz) - mert ez azonos a élő megismerési folyamattal, ez maga Az.
(nem baj,ha nem érti Apus,a 20-as, majd ha valóban felnő, és "olyanná válik mint a gyermekek" - akkor megérti:)
Ozmium, valahogy roszul aludtad ki magadat. Elveszítetted a humorérzékedet, vagy nem is volt soha? :)
Még a te kedvedért átnéztem a Wikipédián a Nagy Testvéredet, elég száraz olvasmánynak tünt nekem /van rá jogom így érezni/ ... azért írtam, hogy nekem érdekesebb, ha a gyerkekeknek olvasom a mesét.
Te meg így.... nohát Ozmium, mi van neked az életböl, ha humorézéked sincs? Remélem azóta megebédeltél, és szebben látod a világot.
Száraz olvasmány... Esetleg egy erőmű műszaki leírására mondanám ezt. Olvastad egyáltalán? Ne ítélj túl hamar, szerintem az Istenkédnek az sem tetszik.
Hamupipőke? Az nem tilos nálatok? Abban varázsolnak ám, és az mint tudjuk, ördögi praktika.
Egyébként a kérdés kapcsán nekem az ugrott be először, hogy "mindig figyel". Ja, végül is azt mondják.
Látod 79-es
így van ez, ha az ember nem figyel oda, aztán írja a kommentet. :(
Ki az ördög füle súgta meg neked, hogy nekünk nem szabad olvasni a Hamupipökét?
Tényleg elhitted? :D
és miért kötelezö, hogy nekem tetszedjen a ti Nagy testvéretek? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!