Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A pápa miért nem vállalta...

A pápa miért nem vállalta fel, hogy mit mond a biblia a homoszexuálisakról?

Figyelt kérdés
miért mondta azt, hogy Isten nem tud mindent megtenni?
2014. nov. 6. 18:51
1 2
 11/16 szp72 ***** válasza:

#10-nek

Az idézet pontosan:

„Amikor a teremtésről olvasunk a Teremtés könyvében, azt képzelhetjük, hogy Isten egy varázsló varázspálcával, aki képes bármit megtenni. De ez nem így van"

A pápa nem az Isten mindenhatóságát vitatta, hanem a varázspálcás hipp-hopp teremtő Istent. Persze Isten megtehetné például azt, hogy minden embert külön-külön teremt, ledobálva az égből, ő mégis az anyában fejlődő csecsemős változatot akarta. Vagyis úgy tűnik Istennek más a teremtési módszere, mint a hipp-hopp legyen.

A hatnapos elbeszélés az ókori világképet tükrözi, a világ nem ilyen, így a teremtés sem történhetett szó szerint úgy.

[link]

A homoszexuális hajlam betegség, amiről az illető legtöbbször nem is tehet. A hajlam kiélését azt továbbra is bűnnek tartja a pápa.

2014. nov. 8. 10:06
 12/16 A kérdező kommentje:

üdv, félreértés ne essék, nem írtam sehol, hogy ÉN vs PÁPA azt írtam, hogy BIBLIA vs PÁPA. NÉZZÜK CSAK MALAKIÁS KÖNYVÉT:

"Most pedig nektek szól ez a parancsolat, ti papok. 2 Ha nem hallgattok rá, és meg nem szívlelitek, hogy dicsőséget adjatok az én nevemnek — mondja a seregek Jehovája —, akkor rátok küldöm az átkot, és megátkozom áldásaitokat. Már meg is átkoztam, mivel nem szívlelitek meg. „»A fiú tiszteli atyját, a szolga is az ő nagy urát. Ha tehát én atya vagyok, hol a nekem járó tisztelet? Ha nagy Úr vagyok, hol a nekem járó félelem?« — ezt mondja a seregek Jehovája nektek, ti papok, akik megvetitek nevemet.

2014. nov. 8. 11:27
 13/16 anonim ***** válasza:

"ezt mondja a seregek Jehovája nektek..."

Oké, akkor mindent értek...

2014. nov. 8. 20:22
 14/16 A kérdező kommentje:
üdv, elfelejtettem, hogy 2009-től pápai rendelet tiltja, hogy Isten nevét bárhol is használják katolikus bibliákban, sorry. de 2009-előttiekben te is megtalálhatod Isten nevét, ha keresed, miként számos híres író és költő is megtalálta, és használta a műveiben. :-)
2014. nov. 9. 11:22
 15/16 anonim ***** válasza:

1) Rákerestem, a Bibliában sehol nem szerepel a homoszexuális szó.

2) Ha a Biblia értelmezésére, az általa hordozott tanításra gondolsz, akkor már nyilván lehet a homoszexualitásra is vonatkoztatni. Ebben az esetben viszont ismét felmerül a kérdés: mi jogon gondolod a te értelmezésedet helyesebbnek a pápáénál, aki bizonyára mindannyiunknál jobban ismeri a Bibliát?

3) Ha nem vagy katolikus, nem teljesen mindegy neked, hogy mit mond a pápa?

2014. nov. 9. 19:29
 16/16 A kérdező kommentje:
üdv, jogos. :-) ezt írja: férfiakkal háló férfiak. szerintem ezek a homoszexuálisak, de ez a szó tényleg nem szerepel a bibliában. nos, szerintem a katolikus papok, püspökök, és a pápa is teológiát tanult, ami jobbára dogmatika. ha a katolikus pápák ismernék a bibliát, nem küldtek volna keresztes lovagokat fegyverrel a hit terjesztésére, amikor is ugyanazt csinálták, csak fordítottirányba, mint ma a szélsőséges iszlám. ha ismerték volna a bibliát, nem tiltották volna az olvasását, hanem ösztönözték volna az olvasására az embereket. nem öltek volna meg eretnekség vádjával embereket, hanem megbocsájtottak volna nekik. Jézus vajon úgy vélekedett azokról, akik félretanították a népet, hogy hát jól van, én úgysem ezt a hitet vallom? béke
2014. nov. 11. 10:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!