A pápa miért nem vállalta fel, hogy mit mond a biblia a homoszexuálisakról?
#10-nek
Az idézet pontosan:
„Amikor a teremtésről olvasunk a Teremtés könyvében, azt képzelhetjük, hogy Isten egy varázsló varázspálcával, aki képes bármit megtenni. De ez nem így van"
A pápa nem az Isten mindenhatóságát vitatta, hanem a varázspálcás hipp-hopp teremtő Istent. Persze Isten megtehetné például azt, hogy minden embert külön-külön teremt, ledobálva az égből, ő mégis az anyában fejlődő csecsemős változatot akarta. Vagyis úgy tűnik Istennek más a teremtési módszere, mint a hipp-hopp legyen.
A hatnapos elbeszélés az ókori világképet tükrözi, a világ nem ilyen, így a teremtés sem történhetett szó szerint úgy.
A homoszexuális hajlam betegség, amiről az illető legtöbbször nem is tehet. A hajlam kiélését azt továbbra is bűnnek tartja a pápa.
üdv, félreértés ne essék, nem írtam sehol, hogy ÉN vs PÁPA azt írtam, hogy BIBLIA vs PÁPA. NÉZZÜK CSAK MALAKIÁS KÖNYVÉT:
"Most pedig nektek szól ez a parancsolat, ti papok. 2 Ha nem hallgattok rá, és meg nem szívlelitek, hogy dicsőséget adjatok az én nevemnek — mondja a seregek Jehovája —, akkor rátok küldöm az átkot, és megátkozom áldásaitokat. Már meg is átkoztam, mivel nem szívlelitek meg. „»A fiú tiszteli atyját, a szolga is az ő nagy urát. Ha tehát én atya vagyok, hol a nekem járó tisztelet? Ha nagy Úr vagyok, hol a nekem járó félelem?« — ezt mondja a seregek Jehovája nektek, ti papok, akik megvetitek nevemet.
"ezt mondja a seregek Jehovája nektek..."
Oké, akkor mindent értek...
1) Rákerestem, a Bibliában sehol nem szerepel a homoszexuális szó.
2) Ha a Biblia értelmezésére, az általa hordozott tanításra gondolsz, akkor már nyilván lehet a homoszexualitásra is vonatkoztatni. Ebben az esetben viszont ismét felmerül a kérdés: mi jogon gondolod a te értelmezésedet helyesebbnek a pápáénál, aki bizonyára mindannyiunknál jobban ismeri a Bibliát?
3) Ha nem vagy katolikus, nem teljesen mindegy neked, hogy mit mond a pápa?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!