Ti sem bírjátok az új pápát?
Nem valami szimpatikus.
Aztán csodálkoznak, hogy szakad az amúgy is velejéig korrupt katolikus egyház.
Ugyanis, ma már vannak az ún tradicionális katolikusok, akik szembe mennek az egyház elmúlt évek beli irányvonalával.
A kereszténységgel épp ez a baj,az ilyen pápák, emiatt nem képes felvenni a versenyt az iszlámmal vagy a judaizmussal.
Isten bárányai.
"Nem valami szimpatikus."
Miért?
"Aztán csodálkoznak, hogy szakad az amúgy is velejéig korrupt katolikus egyház."
Kisujjunkból szopjuk ki, hogy mire gondolsz mi a katalizátor?
"A kereszténységgel épp ez a baj,az ilyen pápák, emiatt nem képes felvenni a versenyt az iszlámmal vagy a judaizmussal."
A milyen pápák?
"Isten bárányai." Ez remélem nem aláírás akart lenni :-)
Annyira utálom amikor félmondatokra kell reagálnom. Mondd ki mi a bajod az új pápával, miért szakad az egyház, hogy jönnek ide a tradícionális katolikusok, meg milyen pápák miatt nem versenyképes a kereszténység...
Én a régit sem bírtam.
Meg amúgy nem hogy a keresztyéneket nem bírom, de alapból a vallásosakat sem.
Milyen versenyt? Ez hit, valaki vagy hisz, vagy nem. A pápa - hiába újító - legalább azt teszi, ami szerintem keresztényi kötelessége lett volna bármelyik pápának... II. János Pált is támadták anno, még az egyházon belül is... szóval szerintem csak ők tehetnek az eltávolodásról, gondokról, és honnan tudod, hogy velejéig korrupt, hacsak nem te vagy az egyik bennfentes - de még akkor sem jelentheti ki valaki az egész egyházról kollektíven, hogy korrupt. Ez a hozzáállás - mindegy, hogy erről van-e szó, vagy a legújabb csodagyógyszerről, ami gyógyítja a rákot -, a népbutítás része, fel kellene már fogni, hogy ne higgyünk el mindent, hanem gondolkozni is kellene, ne szubjektíven lássuk a világot, és ne legyünk annyira beképzeltek, hogy azt higgyük, mi mindent tudunk! Persze biztos jó így élni...
Nem tesz semmi emberi jogokba ütköző dolgot, és hiába érvelünk azzal, hogy Isten ezek felett áll, és mégis ki mondja meg Isten mit akar éppen? Majd te? Tehát az emberséges hozzáállással szerintem sokkal közelebb kerülhet Istenhez, mintha másokra hallgatna (politika, egyházi személyek stb.). Nem hiszem, hogy Isten robotokat akart teremteni (csak félresiklott), emberek vagyunk, emberségesnek is kellene lenni. Még megérteném, hogy a reneszánsz, ki tudja hány gyerekes pápáról írná valaki, hogy nem bírja, de mégis ki vagy te, hogy ezt kijelentsd? Se vallásos, se ateista ne csináljon már ilyet, mégis hogyan nevelődnek ma az emberek? Majd "én" megmondom, hogy ki a tuti...? Vagy rúgjunk abba, aki nem szimpatikus, vagy mi a fenét akarnak manapság, hagyjuk már egymást békén! A többi vallás sem egységes, a kereszténység sem, eddig sem volt (persze, ha a hinduizmushoz hasonlítjuk, akkor az). Én már sajnos több "tradicionális" katolikustól hallottam olyan dolgokat, amiket szerintem - de javítsatok ki - egy igazi katolikus nem mondana (pl. gyűlölködés), csak azt nem veszi senki észre, hogy ilyenek az emberek... és hiszik, hogy nekik szabad, és igazuk van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!