Ti mit gondoltok arról, h lemondott a pápa? Miért tehette?
Melyik pápa?
Én akkor röhögtem jót, amikor egy szenny blogon olvastam, hogy letartóztatási parancs van ellene.
Hát nem értem mi nevetni való van azon, hogy egy embert le akarnak tartóztatni.
Ha Valóban Isten "földi helytartója" lenne sem kellene csodálkozni, Jézus meg a fia volt akit elfogták és megöltek. Meg az apostolok némelyikét is.
Jézus pedig kijelentette, hogy nem nagyobb a szolga az Ő uránál, ha Őt bántották, a követői sem ússzák meg ebben a világban.
Egyébként pedig nem nevetséges, mert valóban van mit takargatni az egyháznak, és most lelepleződnek az Isten nevében elkövetett helytelenségek.
Sokáig az volt a nézet, hogy a pápa csalhatatlan, de hát embernek születik, megvannak a gyengeségei.
A történelem számos pápáról tud, akik kifejezetten erkölcstelen életet éltek, illetve közember számára volt nem erkölcsös az életük. A középkorban a pápák uralkodók is voltak és az uralkodókat nem a tetteik, hanem az eredményeik minősítik. Gyakran nem az általuk hirdetett elvek szerint éltek, tevékenykedtek.
Manapság a pápát a legfőbb menedzsernek tekinthetjük a katolikus egyház élén. Mivel számos rendkívül öreg kort megért pápáról tudunk, a lemondása arra mutat, hogy valószínűleg kellett valami problémának lennie körülötte. Betegsége sem elegendő indok, hiszen a munkatársai elvégezték volna mindazokat a feladatokat, amire szükség van, a pápa jobbára csak a nevét adja az egyház működik nélküle is. Mivel az események hátteréről nem sok szivárgott ki, találgatni felesleges. A tévedés lehetősége nagy és különben sem szeretek személyeket támadni, főleg ha szinte semmi információm nincs az eseményekről. A vallás problémáit ellenben szívesen felvetem időnként, különösen a fanatizmus ellen vagyok, és szerintem azzal valóban érdemes foglalkozni.
A pápa lemondásával kapcsolatban, jobb híján elfogadom a hivatalos magyarázatokat.
Nocsak!
Kár, hogy a kínaiak nem katolikusok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!