A pápa miért nem vállalta fel, hogy mit mond a biblia a homoszexuálisakról?
Részben csatlakozom az első hozzá szólóhoz
Rengeteg hivő embert veszitenének ha betartanának minden erkölcsi értéket amit Isten elvár az Öt szeretőktől, nem véletlen vannak irva ezek a versek is
(Róma 1:31, 32) . . .. 32 Ezek — bár nagyon is jól ismerik az Isten igazságos rendeletét, hogy akik ilyeneket gyakorolnak, halált érdemelnek — nemcsak hogy továbbra is teszik ezeket, de jóváhagyásukat is adják azoknak, akik ezeket gyakorolják.
Az Ótestamentumban a mózesi törvény elég keményen beszél a homoszexuálisokról: a meggyilkolásukat rendeli el. A keresztyény ember nem kivánhatja a másik ember halálát. Nem a bűnöst, hanem a bűnt ítéli el. A Ótestamentum nemcsak a keresztyén vallások könyve, de (régebb óta) a judaistáké is, tehát nemcsak keresztyén gondolatok vannak benne. A homszexuálisok kiirtása nem keresztyén gondolat, ezt nem képviselheti a pápa. A ótestamentumi törvény betűjét ez esetben felülírja az Újtestamentum szelleme.
Nem tudom milyen összefüggésben mondta a pápa, hogy Isten nem tud mindent megtenni. Így önmagában egyetértek vele. Az Isten nem tud helyettünk jó lenni. Nem tud helyettünk együttérző lenni. Nem tud minket beleegyezésünk nélkül üdvözíteni. És nem tudja helyettünk tolerálni a másik embert sem.
Tudom, hihetetlenül hangzik, hogy a pápa jobban ismerje a Bibliát, mint te, de talán mégsem véletlenül ő lett a pápa...
Inkább próbáld meg megérteni, hogy miért mondta azt, amit mondott, feltételezve, hogy tisztában van a Bibliával és a keresztény tanításokkal (esetleg-talán még nálad is jobban).
Micsoda?! Nem tudjátok, hogy igazságtalanok nem fogják örökölni Isten királyságát? Ne vezessenek félre titeket. Sem paráznák, sem bálványimádók, sem házasságtörők, sem természetellenes célokra tartott férfiak, sem férfiakkal háló férfiak, 10 sem tolvajok, sem kapzsik, sem részegesek, sem szidalmazók, sem zsarolók nem fogják örökölni Isten királyságát. ez van a bibliában.
a pápa azt mondta a világ keletkezéséről, hogy Isten nem egy varázsló varázspálcával, nem tud mindent megtenni, és hogy szerinte evolúció útján fejlődött ki az emberiség.
És ha a pápa meg te ellentétes dolgot állítotok a kereszténységről, akkor nyilván neked van igazad.
Bírom ezt az egoista logikát...
(Képzeld, én is keresztény vagyok, és szerintem is van evolúció. És mióta én élek, egyetlen pápa sem állította ennek az ellenkezőjét - és mellesleg a Bibliában sincs benne.)
Akkor Isten szava hazugság?
Jézus azt mondta a Bibliáról:
(János 17:16, 17) . . .. 17 Szenteld meg őket az igazság által; a te szavad igazság.
A szent irás Istent Teremtőnek irja le aki nemük szerint teremtett élőlényeket, és nem fejlődés által hagyta kifejlődni, akkor mitől mindenható,
a mindenható kifejezés nem egyenlő a varázsló szóval
Ezáért aztán a Pápa Isten szava ellen beszél
(1Mózes 1:20–28) . . .” 21 És Isten megteremtette a nagy tengeri szörnyeket, és mindenféle mozgó, élő lelket teremtett, amely a vizekben kezdett nyüzsögni a maga neme szerint, és mindenféle szárnyas repdeső teremtményt a maga neme szerint. És látta Isten, hogy ez jó. 22 Isten ezután megáldotta őket, ezt mondva: „Legyetek termékenyek, sokasodjatok, és töltsétek be a tengerek vizét, és a repdeső teremtmények is sokasodjanak a földön!” 23 Így lett este és reggel: ötödik nap. 24 Majd ezt mondta Isten: „Hozzon elő a föld élő lelkeket a nemük szerint: háziállatokat, csúszó és mászó állatokat és a föld vadállatait a maguk neme szerint!” És ez így is lett. 25 Isten kezdte megalkotni a föld vadállatait a nemük szerint, a háziállatokat a nemük szerint, és minden földi csúszó és mászó állatot a maga neme szerint. És látta Isten, hogy ez jó. 26 Majd ezt mondta Isten: „Alkossunk embert a mi képmásunkra és hasonlatosságunkra, és uralkodjon a tenger halain, az egek repdeső teremtményein, a háziállatokon, az egész földön, és minden földi csúszó és mászó állaton.” 27 És Isten megteremtette az embert a maga képmására, Isten képmására teremtette; férfinak és nőnek teremtette őket. 28 Isten ezután megáldotta őket, és ezt mondta nekik Isten: „Legyetek termékenyek, sokasodjatok, töltsétek be a földet és hajtsátok uralmatok alá; uralkodjatok a tenger halain, az egek repdeső teremtményein, és minden élő teremtményen, amely a földön mozog.”
Ez az igazság, Isten fajokat teremtett, és nem hagyta hpgy az egyikből kifejlődjön a másik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!