Az emberi test felépítése a cáfolata Isten létezésének?
A keresztények gyakran hozzák fel Isten létezése mellett érvként a testünk összetettségét, illetve annak működését.
Az emberi test pedig valójában inkább cáfolata a mindent tudó és jószándékú Istennek: több olyan megoldás is található benne, ami egyértelműen nem tervezett, irracionális, érthetetlen, egyenesen rossz. A teljesség igénye nélkül:
- A légcső és a nyelőcső találkoznak. Ennek semmi haszna nincs, de lehetővé teszi az étel félrenyelése általi megfulladást.
- A vakbélnek semmi gyakorlati haszna nincs (korábban volt, de visszafejlődött), viszont a begyulladásának szövődményei halálosak lehetnek.
- A férfiaknál a húgycső átmegy a prosztatán, ez okozza az időskori vizelési panaszokat.
- A nőknél a medence kialakítása kifejezetten nehézzé teszi a szülést.
Szóval három eset lehetséges. Isten:
- Nem tudta, hogy a művének a gyakorlati működésében milyen nehézségeket okoznak egyes tervezési sajátosságok, és kiengedte a műhelyéből a hibásan elkészített művet, amit ő tökéletesnek hitt. Tehát nem mindentudó.
- Tudta, hogy ezek a tervezési sajátosságok rengeteg szenvedést fognak okozni rengeteg embernek, teljesen fölöslegesen. De nem érdekelte, vagy szándékosan tette ezeket bele. Tehát nem jó.
- Nem létezik és/vagy semmi köze nincs az egészhez.
Én személy szerint a harmadikban hiszek.
Keresztények, meg tudtok cáfolni?
#40 Nem fogok elkezdeni vitatkozni. Mivel én magam sem vagyok vallásos, igaz materialista sem. Inkább agnosztikus. Én csak ráakartam világítani a kérdezőt, hogy amit írt, az egésze egyszerűen, NEM érv!!!
Ez egy fajta példa képen írtam, még pedig arra, hogy a Biblia ír róla, hogy az ember nem tökéletes az eredendő bűn miatt... Eleve elromlottunk, mert Isten megbüntetett minket mivel ettünk a fáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!