Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit keres a Watchtower Bible...

Mit keres a Watchtower Bible & Tract Society of New York egy globális tőkebefektetői fórumon?

Figyelt kérdés
2014. nov. 2. 16:12
1 2 3 4
 31/37 A kérdező kommentje:

"Kedves kérdező, szerintem ne ezeken az apróságokon akadj fent, már csak azért sem, mert ha te nem hibázol, talán még volna is alapod arra, hogy másokat ilyenekét rendreutasíts, de anélkül"

Miért te mit csinálsz haver? Te nem rendre utasítasz és megmondod hogy mit tegyek és mit ne tegyek.

K. N. meg te haverok vagytok? Nem lepne meg!

"Nos, a kérdésedre: Jehova Tanúi SOHASEM titkolták a tevékenységeik körét..."

Valóban? Jehova tanúi milyen tevékenységeiket titkolják?

A "mit keresnek" ott és a "milyen tevékenységet titkolna" két különböző dolog!

A francokat érdekel hogy mit titkolnak. Szerinted nekem nincsenek titkaim? Mindenkinek vannak titkai!

"nem is tudom mi értelme lenne egy ennyire szem előtt lévő szervezetnek, és ennyi rosszindulatú emberrel körülvéve - nem feltétlenül rád céloztam kérdező"

Hát K.N. haverod sem győzött meg erről de ha így folytatod te sem fogsz!

Most te is neki állsz csesztetni. Ilyet mersz kérdezni akkor most megkapod szemétláda! Ugye?

Az az érzésem hogy nektek csak ez a lényeg. Ugassuk le meg csesztessük mert a kérdés miatt én vagyok a megtestesült gonosz.

De elmehettek a francba mind a ketten.

"Mindig VILÁGOSAN leírták és nyilvánosságra hozták, hogy mit és miért tesznek. Nincsenek a Biblia szellemének ellentmondó üzleti vállalkozásaik, sőt, SEMMILYEN kockázatos üzleti tevékenységet nem folytatnak. Így nem pl. tőzsdézik a szervezet, bár a tőzsdét önmagában egyáltalán nem ítélik el, hiszen önmagában nem mond ellent a Szentírásnak."

Elhiszem hogy leírták! Csak tudod én vagyok a gonosz aki kiírta a kérdést! S sajnos nem olvastam hogy mit és hol írtak le!

Tudod mire való ez az oldal? Akkor elmagyarázom arra hogy ha valami érdekel és kíváncsi vagy akkor tedd fel a kérdésedet! Az üzleti tevékenység az mindig kockázatos. Csak a mértéke változik. De ehhez nem értesz szóval inkább nem is foglalkozz vele.

A tőzsde és a tőkebefektetés. A két szó valóban egy kicsit hasonlít egymásra de nem ugyan azt jelenti. Ez bonyolult lenne nektek.

Ja igen és te is leszállhatsz rólam. S a továbbiakban nem is foglalkozom azzal amit írsz.

Elegem volt belőletek. Az ember tök nyugodtan kiír egy kérdést aztán jönnek az ilyen fanatikus őrültek és teljesen mást hoznak ki belőle mint amiért ki lett írva.

grkaty volt az egyetlen "közületek" aki tényleg válaszolt is a kérdésre. Cseszegetés helyett.

2014. nov. 6. 05:37
 32/37 anonim ***** válasza:

"Nincsenek a Biblia szellemének ellentmondó üzleti vállalkozásaik"

Azt te honnan tudod, hogy milyen üzleti vállalkozásokba fekteti be a szervezet a felgyülemlett tőkét?"

Már megbocsáss, de talán azok, akik közvetlenül ott vannak ebben a szervezetben és ismerik annak KORREKT működését, talán többet tudnak erről, mint azok, akik vádaskodnak. Mire alapozod a kételyed vajon? Nincs valós bizonyítékod erre a feltételezésre sem, tehát akkor ez így rosszindulatú pletyi! :-)

"Másrészt állandóan olyasmiket hangoztattok, hogy ez a világ a sátán uralma alatt áll. Nos szerintem sátán nincs, de ezt most hanyagoljuk, mert sem a léte, sem az, hogy nem létezik, nem bizonyítható"

Igen, Sátán uralma alatt állunk, erre sok-sok bizonyíték van. Egyrészt ezt egy olyan könyvből tudjuk meg, mely bizonyíthatóan Istentől ihletett mű. Másrészt az is bizonyított, hogy az emberek által művelt háborúk sokkal szörnyűségesebbek, mint amit az emberi rosszindulat és a gonoszság önmagában feltételezne. Akik ott voltak pl. a délszláv térségben a háború idején, gyakran fogalmazták meg, hogy az általános emberi destruktív szellem, vagy rosszindulat és az, amit képesek egymással megtenni, egyáltalán nincs arányban. Az emberek általában nem akarnak egymásnak ártani, főleg nem elpusztítani egymás. És mégis van olyan őrületesen gonosz szellem bennük, ami képessé teszi őket erre. Majd persze később kijönnek az ilyen veteránokon is ezen cselekedeteik romboló utóhatásai, mikor pl. legyilkolja a saját családját, vagy ámokfutóvá válik - számtalan ilyen történik háborúk után a leszerelt veteránokkal összefüggésben, mivel az, amit elkövettek a fronton, nem természetes emberi viselkedés. Már szociológusok is táblázatokban bizonyítják, hogy globális szinten az emberben lévő rosszindulat és pusztító szellem az elmúlt 100 évben határozottan nő a korábbi időszakokhoz képest.

"világunkat a pénz uralja, az érte folytatott hajsza, a nyerészkedés, a haszonszerzés, amelynek vannak ugyan törvényes és törvénytelen módjai, de a törvényes módja is ellentétbe hozható a tanúk szónoklataival."

Ne vádaskodj, hanem bizonyítsd! De ezt (a mondat utolsó részét) sem fogod tudni alátámasztani, mert NEM IGAZ!

Bizonyítsd, hogy Jehova Tanúi, mint vallásos szervezet, milyen módon vált "profitszerző céggé"??? Mert ezt sohasem tudod bizonyítani, ugyanis az Őrtorony Társaság deklarált célja mindig is TAGADTA, hogy a profitszerző tevékenységet folytatna! Sőt, világossá tették - ez a honlapunkon is fent van, hogy NONPROFIT társaság vagyunk, és az is maradunk. Nagyon rosszindulatúnak és logikátlannak kell lenni, ha azt feltételeznéd ezek után, hogy ennek ellentmondó módon teszünk, mivel ez AZONNAL kiderülne és teljes hiteltelenség történne. De ne reménykedj, ez nem történt ebben az esetben sem.

Idézet a Érveljünk könyvből:

"A Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania, a Jehova Tanúi által használt törvényes vallási testület beiktatására 1884-ben került sor az amerikai Pennsylvaniai Szövetségi Állam nonprofit társasági törvényével összhangban. Így a törvény alapján nem is lehet nyereségre törekvő vállalkozás, és a valóságban sem az, valamint egyes személyek sem jutnak haszonhoz általa. Alapszabálya kijelenti: 'Sem a tagság, sem az elnökség vagy a tisztviselői javára, sem mellékesen, sem más módon nem célja az anyagi nyereség vagy a profitszerzés.'"

Ezt nem egy helyen tettük közzé, aki ismer minket, annak ez teljesen világos is, a többiek pedig jól tennék, ha a felületes, vagy rosszindulatú vádaskodás helyett utánanéznének a tényeknek!

2014. nov. 6. 09:23
 33/37 anonim ***** válasza:

"Miért te mit csinálsz haver? Te nem rendre utasítasz és megmondod hogy mit tegyek és mit ne tegyek."

K.N. IGAZAT ÍRT, de te felületesen, vagy rosszindulatból vádaskodsz, óriási különbség!

"A "mit keresnek" ott és a "milyen tevékenységet titkolna" két különböző dolog!"

Miért ragadsz ki egy kis részt, melyet nem önmagában kell érteni? Ha pedig a teljes válaszomat nézed, okafogyottá válik a reakciód.

"Most te is neki állsz csesztetni. Ilyet mersz kérdezni akkor most megkapod szemétláda! Ugye?"

Mindenki magából indul ki. :-(

A kérdésed mögött ELŐÍTÉLET, pontatlanság, ismerethiány és negatív érzelmek mutathatóak ki, ez a későbbi válaszaidból is jól látszik, ezekre reagálnak Jehova Tanúi. Ha pedig ez van, akkor csak utána kéne járni annak, hogy ők maguk mit nyilatkoznak erről a kérdésről itt és a hivatalos kiadványaikban, meg most már évek óta a honlapjukon. Ha nem hiszel ennek a hivatalos állításnak sem, ez a te dolgod. Bizonyítani pedig nem tudod ennek az ellenkezőjét a linkeddel sem. Akkor nyilván igazak azok az iménti jelzők, melyek a kérdésed és reakcióid mögött vannak. :-)

"A tőzsde és a tőkebefektetés. A két szó valóban egy kicsit hasonlít egymásra de nem ugyan azt jelenti. Ez bonyolult lenne nektek."

Nem kellene ismeretlenül lenézni a másikat, mert ez megint csak azt árulja el rólad, hogy arrogáns és fennhéjázó ember vagy (nem is tudom, hogy milyen alapon kritizálsz te minket hasonló vádakkal). Ha figyelmesen és NEM előítéletesen olvasnál, akkor észrevennéd, hogy én példaként hoztam fel a tőzsdét és nem kevertem össze a "tőkebefektetéssel".

Ámde kérdeztem, hogy vajon tudod-e, hogy a Tanúk az idézett honlap szerint milyen állítólagos "profitszerző" üzleti tevékenységben vettek részt???? Erre már nem tudsz válaszolni? Csak mert erre FELTÉTLENÜL szükség lenne a kérdésed korrekt megválaszolásában!

Ja, és köszi, hogy helyettem is kimondtad a zárszót. :-)

2014. nov. 6. 09:53
 34/37 anonim ***** válasza:

"Mire alapozod a kételyed vajon? Nincs valós bizonyítékod erre a feltételezésre"

Bevallom töredelmesen, tényleg nincs semmi és én nem is feltételezem, pusztán megemlítettem abból az okból kifolyólag, hogy senki nem lehet biztos ilyen dolgokban, hiszen számtalan eset létezik hasonlóra. Én egyáltalán nem vádaskodom, csak a józan ész szavát hangoztatom, amikor ilyeneket megpendítek, mert már maga az a tény, hogy felgyülemlett egy tőke, aminek befektetése után érdeklődnek, ez esetben ilyen gondolatokat is felvet.

Amint említettem, a törvényes manőverek is ellentétben állnak szerintem a hangoztatott szlogenjeitekkel és ez nem pletyka, mert találkoztam már Jehova Tanújával, beszélgetéseink során egészen más kép alakult ki bennem a világ dolgaihoz való hozzáállásotokról és nem értem, ezt miért kellene nekem bizonygatnom, különösen egy tanúnak, akik a jól felépített beszédeiket maguk ismerik a legjobban.

A háborúkat sem értem, miért kevered ide, amikor pénzügyi manipulációkról van szó, céges befektetésekről, amit gondolom haszonszerzés érdekében tesznek, ha tesznek, mert mi másért vajon?

Én ugyan semmit nem tudok a profitszerző tevékenységükről, de a fentiek erre engednek következtetni.

Amint már jeleztem, engem amúgy sem érdekel túlságosan, ez nem a számomra, hanem éppenséggel a tanúk számára kellene, hogy érdekes legyen, de ha kijelented, hogy nem igaz, akkor téged nyilván tájékoztattak a befektetések mibenlétéről.

Azt is feltételezem, hogy ha sem a tagság, sem az elnökség nem akar nyereséghez jutni, akkor nyilván a keletkezett hasznot odaadják valakinek, esetleg az utcai koldusoknak, csöveseknek, akikből millió számra vannak a USA-ban, bár ezt akkor sem találom teljesen igazságosnak, mert miért pont azoknak, bár amennyire kivettem, ezt állami feladatnak tartják, ezért nem túlságosan érdekli őket a szegények anyagi helyzete.

De egyébként is én feleslegesnek találom ennyire mélyen belemenni ebbe a kérdésbe, mert maga ez a tény, hogy befektetések érdeklik a szervezetet, rendkívül érdekes és ellentmond a nonprofit szervezet mítoszának.

A többi engem nem érdekel, hogy miket tesztek közzé, miket nem, az pláne, hiszen én nem vagyok tanú, nekem nem szükséges semmit elhinnem a szervezetedről, neked kell azt megtenned.

Azt természetesnek, sőt szépnek találom, hogy a mundér becsületéért kiállsz, de engedd meg, hogy megjegyezzem, kategorikus kijelentéseid cseppet sem meggyőzőek, mert hiszen honnét is tudnál te valamit is ezekről az eseményekről?

2014. nov. 6. 20:55
 35/37 A kérdező kommentje:

Igaz azt írtam hogy nem reagálok de még sem bírom ki hogy ne reagáljak.

"K.N. IGAZAT ÍRT, de te felületesen, vagy rosszindulatból vádaskodsz, óriási különbség!"

A vádaskodást azt K.N. kezdte te meg folytattad! A vád az volt hogy a kérdésem figyelem elterelés miatt írtam ki.

Ez nem rosszindulat? Ha megvan róla győződve hogy az akkor miért foglalkozik vele. Ezt nem értem!

"Miért ragadsz ki egy kis részt, melyet nem önmagában kell érteni? Ha pedig a teljes válaszomat nézed, okafogyottá válik a reakciód."

Nem értem miről beszélsz? Mi az hogy oka fogyottá válik? Te írtad arról hogy ez valami titok de én meg nem értem hogy miért lenne titok amikor egy nyilvános listán szerepelnek.

Mi ebben a titok? Csak azt nem értettem hogy mit keres egy tőkebefektetési konferencián.

"Mindenki magából indul ki. :-(

A kérdésed mögött ELŐÍTÉLET, pontatlanság, ismerethiány és negatív érzelmek mutathatóak ki, ez a későbbi válaszaidból is jól látszik, ezekre reagálnak Jehova Tanúi."

Persze mint ahogy te is magadból indultál ki. Cseszegetéssel meg titokkal. Mert akkor ezek szerint van valami titok. A titok mindig is érdekelte az embereket. S ezzel aztán tényleg fellehet kelteni az érdeklődést. Te meg is tetted!

Előítélet ha eddig nem is volt akkor most már lesz.

Szerinted mi a francnak írtam ki a kérdést? Azért hogy választ kapjak mivel nincs elég ismeretem ezzel kapcsolatban. Negatív érzelmek. Hű de fényes megfigyelőképességed van!

Rajtad kívül biztos nem tűnt fel senkinek.

"Ha pedig ez van, akkor csak utána kéne járni annak, hogy ők maguk mit nyilatkoznak erről a kérdésről itt és a hivatalos kiadványaikban, meg most már évek óta a honlapjukon."

Te tényleg hülye vagy! Mi a jó büdös francért írtam ki szerinted ezt a kérdést?

Miért nem kérdezek meg egy tanút? Kérdeztem! A tanúk meg el kezdtek csesztetni. Nyilatkozat helyett K.N. meg azt ecsetelte hogy ez figyelem elterelés. Na akkor most mi van?

"Ha nem hiszel ennek a hivatalos állításnak sem, ez a te dolgod. Bizonyítani pedig nem tudod ennek az ellenkezőjét a linkeddel sem."

Mit nem hittem el? Meg mit akartam bizonyítani? Valaki árulja már el nekem hogy miről van szó!

"Nem kellene ismeretlenül lenézni a másikat, mert ez megint csak azt árulja el rólad, hogy arrogáns és fennhéjázó ember vagy (nem is tudom, hogy milyen alapon kritizálsz te minket hasonló vádakkal)."

De ismeretlenül lehet csesztetni a másikat igaz? Persze hogy ingerült leszek meg beszólogatok amikor elkezdtek csesztetni! Ezen ne is lepődj meg!

"Ámde kérdeztem, hogy vajon tudod-e, hogy a Tanúk az idézett honlap szerint milyen állítólagos "profitszerző" üzleti tevékenységben vettek részt???? Erre már nem tudsz válaszolni?"

Nem megy ez neked látom! Ez egy fórum volt és nem üzleti megbeszélés. Nem arról van szó hogy konkrét üzleteket kötnek. Persze nincs kizárva de nem erről szó.

De engem ez nem is érdekel hogy kötöttek e üzletet vagy sem. Az érdekelt mit keresett ott a Watchtower Bible & Tract Society of New York! Az nem a kérdésem része hogy milyen konkrét üzletet kötött ez a cég! Ha téged ez érdekel akkor majd kinyomozod!

2014. nov. 7. 18:45
 36/37 anonim ***** válasza:

"Amint említettem, a törvényes manőverek is ellentétben állnak szerintem a hangoztatott szlogenjeitekkel és ez nem pletyka, mert találkoztam már Jehova Tanújával ..."

Mond kedves 34-es válaszoló, ebben az egész mondatban mi a bizonyíték? Milyen "szlogenjeink" vannak nekünk? Nem igazán tudom miről beszélsz. De ha az irodalmainkban megfogalmazott bibliai(!) állásfoglásunkra gondolsz, akkor sem hoztál fel semmiféle bizonyítékot arra most eme válaszodban sem, hogy "ellentétben állna" valami gazdasági tevékenységünk azzal, amit HIVATALOSAN megfogalmazunk a Biblia alapján. Tehát nem tartom hiteles bizonyítéknak, hogy milyen "Jehova Tanújával találkoztál" és az mit mondott neked. :-)

"A háborúkat sem értem, miért kevered ide, amikor pénzügyi manipulációkról van szó, céges befektetésekről, amit gondolom haszonszerzés érdekében tesznek, ha tesznek, mert mi másért vajon?"

Arra reagáltam, amit felhoztál (ha neked válaszoltam). Ezt azért tettem, hogy érthetőbb legyen az összkép. Egyébként minden, mindennel összefügg.

Mint mondtam már, NINCS Jehova Tanúinál - mint jogilag bejegyzett NONPROFIT szervezetnél, profitszerzési céllal folyó gazdasági tevékenység, MINDENT önkéntes adományokból fedezünk. Erre idéztem a bárki által a honlapunkon is megtekinthető hivatalos állásfoglalást.

"de ha kijelented, hogy nem igaz, akkor téged nyilván tájékoztattak a befektetések mibenlétéről."

Eddig minden ilyenfajta kérdésről, vagy állításról bebizonyosodott, hogy tévedés, vagy mellébeszélés, esetleg rosszindulatú vád csupán. Ebben is biztos vagyok, hogy a legjobb esetben is félreértés. Ezért kérdeztem, hogy azon az oldalon milyen csoportok vagy cégek vannak és milyenfajta tevékenységet folytatnak.

Jehova Tanúi azokat a kiadványaikat, melyekben leírják, hogy nonprofit szervezet és senki sem részesül náluk semmilyen profitból származó jövedelemben, folyton növekvő példányszámban és nyelven nyomtatják az egész világon. Abszolút értelmetlen lenne ennek ellentéteként működni, és egy nyilvános honlapon szerepelni, amit bárki láthat!

"... bár amennyire kivettem, ezt állami feladatnak tartják, ezért nem túlságosan érdekli őket a szegények anyagi helyzete."

Számtalan szegényebb sorsú Tanú van, és egyetlen Jehova Tanúját sem hagy hidegen egy rászoruló sorsa, de ezt ésszerűen elsősorban a saját köreikben orvosolják. Egyetlen kolduló Tanúval sem fogsz találkozni az utcákon. A világon a szegénységnek SOK oka van, és minden gondolkozó ember tudja, hogy ennek kezelése elsősorban NEM pénzkérdés lenne!

"maga ez a tény, hogy befektetések érdeklik a szervezetet, rendkívül érdekes és ellentmond a nonprofit szervezet mítoszának."

Ez nem tény! És egészen biztos, hogy nem is igaz.

Még egyszer a kérdezőnek is: az adott amerikai honlap eredetisége rendben van? Mert hogy nagyon sok és sokféle indokkal hamisított oldal létezik. Ha eredeti, akkor azon pontosan milyen céllal szerepelnek a nevek? Milyen céllal szerepel az Őrtorony Társaság rajta? Az a cél ellentétes-e az irodalmaikban deklarált kijelentéseikkel?

Ezekre MIND pontos választ kéne tudni adni, mielőtt feltételezel bármit is.

2014. nov. 7. 19:39
 37/37 anonim ***** válasza:

Te írtad:

""A "mit keresnek" ott és a "milyen tevékenységet titkolna" két különböző dolog!"

Én írtam:

"Miért ragadsz ki egy kis részt, melyet nem önmagában kell érteni? Ha pedig a teljes válaszomat nézed, okafogyottá válik a reakciód."

Te írtad:

"Nem értem miről beszélsz? Mi az hogy oka fogyottá válik? Te írtad arról hogy ez valami titok de én meg nem értem hogy miért lenne titok amikor egy nyilvános listán szerepelnek."

Kedves kérdező. Te nagyon félreértettél itt most. Egyáltalán nem azt írtam, hogy ez titok, hanem éppen azt írtam, hogy semmiféle tevékenységünket sohasem titkoltuk, és nincs is mit titkolni.

"Csak azt nem értettem hogy mit keres egy tőkebefektetési konferencián."

Én viszont ebben félreértettelek, mert én nem néztem meg a honlapot alaposabban, mert nem tudok angolul. Én arra gondoltam, hogy azok vannak rajta, akik valamilyen profitszerző befektetésben vesznek részt. Ezért tagadtam, hogy ez igaz lenne a Watchtower esetében. Ha ez csak egy konferencia volt, akkor nézd meg az irodalmainkat, mely cikkek foglalkoznak gazdasági (világgazdasági?) témákkal, mert az is előfordulhat, hogy ennek tárgyához gyűjtöttek anyagokat.

Jehova Tanúi arról ismertek, hogy minden témának, melyről írnak, alaposan utánajárnak, és igyekeznek kizárni minden lehetséges pontatlanságot és szubjektív véleményt. Amikor a pesti béthelben jártam látogatóban, megnéztem a könyvtárát is, mely akkor még csak fejlesztés alatt állt. Tudni kell, hogy Magyarországon is van fordítói osztály, ezért szükség van felszerelt könyvtárra is. Gyakorlatilag minden témában volt szakkönyv és információforrás.

De érthető, hogy a kívülállók közül egyesekben az ilyen információ hatására ott motoszkál a kisördög, hogy "ugyan miért van ennek a szervezetnek a neve egy ilyen listán". Pontosan én sem tudom, de hogy nem egy zsíros üzletkötés okán, az biztos.

Még egyszer bocs, a félreértésért!

2014. nov. 7. 20:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!