Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit keres a Watchtower Bible...

Mit keres a Watchtower Bible & Tract Society of New York egy globális tőkebefektetői fórumon?

Figyelt kérdés
2014. nov. 2. 16:12
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
45%

Minden szervezetnek van költségvetése, hiszen a számlákat nekik is ki kell nyögni, ingatlanokat kell fenntartani, tevékenységeket finanszírozni.

Talán terveik is vannak a jövőre nézve, mondjuk az, hogy minél több embernek elmondják, milyen piszkos dolog a pénz, a nyerészkedés és mennyire az ördög találmánya a tőzsde, amely fellegvára a sátán üzelmeinek, de hát ehhez sajnos megint csak szükség van anyagiakra, mert a mondás szerint Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen, ami ugye átvitt értelemben értendő, hiszen bizonyára nem is volt neki koporsója.

Az viszont világos, hogy ha jó sok pénzt sikerül összegyűjteni, akkor sokkal több ember megtudhatja az igazságot, hogy az ilyen manipuláció bűn.

Ja, hogy ők sem mentesek ettől?

Hja kérlek, pénz beszél, kutya ugat...

2014. nov. 2. 18:37
 2/37 anonim ***** válasza:
A válasz egyszerű : a Vatikán mintájára akarnak egy pénzügyi birodalmat kiépíteni, mert minél több a pénz, annál több embert tudnak megszólítani és annál nagyobb befolyást tudnak szerezni különböző területeken és persze annál több pénzt tudnak benyalni különböző címszavak mögé bújtatva a tagoktól.. Ez csak egy ugyanolyan gazdasági társaság, mint a többi.
2014. nov. 2. 18:50
 3/37 sandor76 ***** válasza:

Nem ertem mit akarsz a kerdeseddel.

Sajnos nem ertitek mirol van szo,amikor olyan dolgokba merultok bele amit,ugy gondoljatok na most aztan lelepleztem,vagy hasonlo emberi torekvesekkel,ami az igazsag ellen van.

Mivel mar nem sokaig fog ez a tevekenyseg folyni[Bibliai profeciakkal osszhangban],nem lenne ertelme nagy anyagi haszonra barmilyen modon szert tenni,vagy emberek altal csodalt elismerest elerni.

Amikor elerkezik az ido Isten szandekaval osszhangban,a penz ,a hirnev semmit sem fog erni.

Akik vezetik ezt a tarsulatot nagyon jol tudjak ezt,ezert nem valoszinu,hogy az altalad vazolt kerdesnek volna barmifele valosagtartalma.

2014. nov. 2. 19:11
 4/37 A kérdező kommentje:

Sanyi!

Mi az hogy mit akarok ezzel a kérdéssel?

Hát azt kérdezem hogy Mit keresnek ott? Oké hogy nyomdaipari vállalat de mit keresnek egy tőkebefektetésen?

S amúgy meg mit lepleztem le? Nem értelek? Csak feltettem egy kérdést mert nem értem hogy egy vallási irodalmat nyomtató cég mit keres a tőkések között?

Vagy esetleg arra akarsz célozni hogy az adományokat tőkének tekintik és befektetik?

Nagy anyagi haszon. Szerinted a tőkebefektetői fórumon még is mi másról esne szó?

Tudod mit Sanyi ,keresgélj!

[link]

2014. nov. 2. 21:48
 5/37 anonim ***** válasza:

Kedves kérdezö, hasonló kérdések már voltak feltéve.

Nézd ha felnött emberek módján fogunk most gondolkodni, akkor megértjük, hogy a mai idökben úgy vannak a dolgok, hogy pénz nélkül nem veszel egy levélpapírt sem. Nem tudsz segíteni pénz nélkül a bajba jutottakon.

Nem tudsz még csak jóllakni sem, mert a kifli a tej, /hacsak nincs otthon tehened/, még azt sem veszel. Még csak felöltözködni sem tudsz, mert még bocsi, de az alsógatya és bizony pénzbe kerül.

Nem veszel még csak fájdalom csillapítót sem ha fáj a fejed, nem beszélve ha lebetegszik az ember és mütétre van szüksége.

Nos most kedves kérdezö, nem ismerlek, természetesen nem tudom mennyire vagy jártas a pénz dolgok, a tözsde dolgaival kapcsolatban.

A volt keleti tömb országai, népje másként volt megszokva hogyan fektesse be jól a pénzét. Az hogy a másik oldal az értékpapírosokba fekteti többnyire a pénzét, miért kell hogy ez valakit idegesítsen? Esetleg írígykedjen? Megpróbálhatja szintén befektetni a pénzt ügyesebben, mint hogy a feje alatt tartsa a fizetését a párna alatt.

2014. nov. 3. 06:29
 6/37 anonim ***** válasza:
63%
Mert nem bíznak Istenben, ők akarják a vagyonukat szaporítani.
2014. nov. 3. 06:58
 7/37 anonim ***** válasza:
Sose hittem volna, hogy egy JT-től hallom majd a kapitalizmus dicséretét!
2014. nov. 3. 07:43
 8/37 anonim ***** válasza:

igen ilyen kérdésekkel próbálják meg elterelni a figyelmet a valóságról.

Én is bankban tartom a pénzemet nehogy ellopják vagy elveszitsem, mert nem rossz ötlet ha van ilyen modern lehetőség.

Jézusban is kerestek hibát és vádolták is olyan dolgokkal amik nem igazak,csak hogy ne higyjék el mások, hogy Ott az igazság, figyelem elterelésnek nagyon jó...

K.N.

2014. nov. 3. 07:48
 9/37 anonim ***** válasza:
üdv, talán ismeritek a bibliából a minás, és a tálentunos példákat, miszerint pár szolga kapott az urától egy-egy tálentumot, és azt mondta, elutazik, és kereskedjenek addig a pénzzel, és ha visszajön, majd számonkéri őket, hogy mit tettek a pénzzel. a leírás szerint volt, aki megötszörözte, volt aki megháromszorozta, volt aki megduplázta. ezeket megdícsérte az uruk, mikor visszajott. volt egy olyan is, aki viszont elásta a rá bízott pénzt. ezt a szolgát elítélte az ura, és megszabadult tölle, elvette a neki adott értéket, és annak adta, aki jól kereskedet. mit keres ez a leírás a bibliában? nos, sok vallással ellentétben a jt vezetők nem luxusautókkal furikáznak a saját különbejáratú 600nm-es villájukba, hanem sok sok testvérrel együtt lakva élik az egyszerű életüket. habár valóban rengeteg pénz fölött döntenek, ebből nem saját maguknak harácsolnak, hanem világszerte építkezéseket folytatnak, ingyenes bibliákat és kiadványokat nyomtatnak. a biblia szerint ez nem bűn, sőt, felelősségük is, de óvatosnak kell lenniük, mint a kígyó, miközben ártatlanok, mint a galamb. :-)
2014. nov. 3. 11:14
 10/37 anonim ***** válasza:

Te meg olyan vagy, mint a tök.

Honnan a csudából tudod te, hogy mire költik a pénzt?

Pontosan Russelről volt közismert, hogy beköltözött a szuper villába, mondván, hogy legyen valami haszna is a beruházásnak.

A nyerészkedés az nyerészkedés és a kapitalizmus a haszonra, más néven a kizsákmányolásra épül. A cél sosem szentesíti az eszközt, ez csak duma, hogy igen.

Én ugyan elfogadom a pénz hatalmát és egyetértek az egyenlőtlenséggel, hiszen ez hoz egy működő gazdaságot, de elismerem a kommunisták igazát, hogy a kapitalizmus az egyenlőtlenségre, a pénz hatalmára továbbá a kizsákmányolásra épül.

Szerintem a pénz nagy találmány, ezzel sikerült egy működő gazdaságot teremteni, amelyben finomabban lehet az árucserét összehangolni, mint a cserekereskedelemben.

A tőke meg lehetővé teszi, hogy a beruházó megtarthassa a haszon nagyobbik részét, amit nem ad oda a kizsákmányolt dolgozóinak.

Ezt a többletet fel tudja használni a saját életének a minőségének a javítására (én is szeretnék Ferrarit), illetve további beruházásokra, hogy később még nagyobb haszonra tegyen szert, még többet elvéve a kiszolgáltatottaktól.

A bibliai példa meg valóban megszokott, a zsidók mindig is szerettek uzsorával gazdagodni, mert hát tudja azt mindenki, hogy dolgozni keserves és nem túl gazdaságos, jobb a pénzt fialtatni, miért ne az dolgozzon az ember helyett, ha lehetséges, az nem izzad és a marka sem törik fel, mivel nincs neki.

Kaszírozni jó, gályázni meg nem, ezt még a bugyuták is elismerik.

Csakhogy én nem jártatom a számat kétszínűen és elismerem, hogy szívesen lennék gazdag befektető, kár, hogy egy fityingem sincs, nem úgy, mint a gazdag Jehova Tanúi szervezet vezetőségének, akik ezek szerint annyira dúskálnak a pénzben, hogy mindenféle befektetéseket is keresnek a számára, fialtatják, mert hát a jóból sosem elég.

Csak tömjed őket bátran továbbra is, mert hát ez a dolgok rendje, hogy a szegény a gazdagnak adja a pénzét, mert így lesz ő még szegényebb, a gazdag meg így szerzi a gazdagságát, ez így volt mindig és ezután is így lesz..

Ha beválasztanának a brancsba, biz Isten, magam is felcsapnék tanúnak, kár, hogy nincs közöttünk rokonom, már ugye az amerikai szervezetnél, mert hát ott csordogál a tejföl, ott lehet a zsebet megtömni, nem a szájtáti kis provinciákban.

Persze ki tudja, költségvetés mindenhol van, bár a kis csoportokra jobban rálátnak, meg aztán a csúcson már tényleg van guba, abba már érdemes belemarkolni.

Galambpofát mindenki tud vágni, az a legkönnyebb és ahol van miből, ott kenni is lehet, mert mindenkinek megvan az ára, mindenkit meg lehet venni, ha meg olyan tökkelütött, hogy makacskodik, akkor meg egyszerűen kupán vágják, akkor már nem szószátyárkodik.

Én a helyedben nem lennék ilyen magabiztos az ártatlanságban, ez már igazán gyanús dolog, bolondok lennének, ha nem használnák ki.

2014. nov. 3. 12:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!